Prevenirea accidentelor

Eroarea umană este un factor care contribuie la aproximativ 90% dintre accidentele din trafic. Așa că îi ajutăm pe șoferi să aibă vizibilitate mai mare. Îi ajutăm să stea confortabil și să-și păstreze concentrarea. Și echipăm autocamioanele noastre cu sisteme și tehnologii care duc siguranța la un nivel superior.

Frâne eficiente
Sistemul nostru de frânare controlat electronic asigură o frânare lină, distanțe de oprire mai scurte, stabilitate și aderență mai mari.

Asistență pentru stabilitate
Dacă autocamionul este pe punctul de a derapa sau de a se răsturna, Programul electronic de stabilitate contracarează forțele laterale pentru a-l îndrepta.

Vizibilitate în toate direcțiile
Suprafețele vitrate generoase, ștergătoarele de parbriz performante, oglinzile retrovizoare reproiectate și multe alte caracteristici vă ajută să aveți vizibilitate mai mare și să fiți în siguranță.

Tehnologie inteligentă
Sistemul de Control activ al vitezei de croazieră gestionează distanța față de autovehiculul din față, în vreme ce Sistemul de asistență la pornirea din rampă vă ajută să demarați în siguranță din rampă.

Sistemele de securitate
Sistemul nostru antifurt vă ajută să blocați autocamionul și să activați alarma de la distanță, declanșând o sirenă de alarmă de 105 dB (A) în cazul unei tentative de spargere.

Manevrabilitate maximă
I-Shift este un sistem de transmisie inteligent care preia sarcina schimbării vitezelor, permițându-vă să vă concentrați asupra drumului.

Climat confortabil
Sistemul electronic de control al climatizării de ultimă generație monitorizează și controlează fiecare factor al climatizării, pentru a asigura confort maxim și mai puține greșeli.

Nivel redus de zgomot
Designul aerodinamic, tobele de eșapament și izolarea sunt doar câteva mijloace de reducere la minimum a nivelurilor de zgomot și stres.

Aflați mai multe despre inovațiile noastre în domeniul siguranței

Campania „Să vezi și să fii văzut” subliniază importanța vizibilității în trafic

O campanie care subliniază importanța vizibilității în trafic

Vedeţi şi fiţi văzut

Aflați mai multe și descărcați kitul de instruire

Reducerea vătămărilor corporale

Oricât de buni suntem la prevenirea accidentelor, acestea totuși se întâmplă. De aceea, ne concentrăm asupra minimizării riscului de vătămare corporală. Ne concentrăm asupra fabricării unor autocamioane care să asigure maximum de protecție pentru șofer, pasageri și ceilalți utilizatori ai drumului.

Cabină prevăzută cu sistem de absorbție a energie
În cazul răsturnării sau coliziunii frontale a autocamionului, cabina îmbunătățită transferă energia în spate, asigurând în interior un spațiu vital pentru supraviețuire.

Centura de siguranță cu prindere în trei puncte
Inventat de Volvo, sistemul nostru de reținere confortabil ține șoferul pe loc în cazul decelerării bruște sau al răsturnării autocamionului.

Aibarg pentru șofer
Designul complex al airbagului nu lasă șoferul să se lovească de volan, de panou și de parbriz în cazul unei coliziuni frontale grave.

Sistem de protecție anti-împănare față
În cazul unei coliziuni frontale cu un autoturism, această zonă de deformare se retrage cu 200 de milimetri pentru a proteja compartimentul pasagerului, șoferul și pasagerii din interior.

Control adaptiv al vitezei de croazieră cu avertizare de coliziune frontală
Acest sistem inteligent de asistență a șoferului utilizează radarul pentru a păstra distanța de siguranță față de autovehiculul din față și pentru a alerta șoferul cu privire la riscul de coliziune.

Frână antiforfecare
Acest sistem încetinește remorca și îndreaptă ansamblul la rularea în pantă pe șoselele alunecoase, reducând semnificativ riscul de forfecare.

Explorați toate caracteristicile noastre de protecție

Găsiți dealerul local

Analizați siguranța în direct

Dealerul local Volvo Trucks poate să vă prezinte fiecare caracteristică de siguranță și să vă răspundă la toate întrebările pe care le aveți.

Găsiți dealerul local
Găsiți dealerul local

Analizați siguranța în direct

Un reprezentant local Volvo Trucks poate să vă prezinte fiecare caracteristică de siguranță și să vă răspundă la toate întrebările pe care le aveți.

Găsiți un centru service Volvo Trucks