The drivers fuel challenge 2016

A face ca fiecare picătură de combustibil să conteze necesită abilităţi foarte bune de conducere. Acesta este motivul pentru care suntem în căutarea celor mai buni şoferi, prin intermediul competiţiei The Drivers' Fuel Challenge.

Acceptă provocarea!

Acceptă provocarea!

Profită de această ocazie pentru a arăta tuturor cât de eficient eşti. Dacă nu deţii un camion Volvo, nu este nicio problemă. Competiţia este deschisă tuturor companiilor de transport.

Iată cum poţi participa!

Iată cum poţi participa!

Obiectivul competiţiei este de a identifica cel mai eficient şofer. Anul acesta îţi oferim două alternative de participare la etapele preliminare, fie prin înscrierea penrtu testarea abilităţilor la unul dintre cele 6 centre Volvo Trucks, fie prin monitorizarea şoferilor pe o perioada de 6 săptămâni:

1. Testează-ţi abilităţile conducând un autocamion Volvo FH

Această alternativă este deschisă tuturor companiilor de transport. Constă în obţinerea celui mai mic consum pe un traseu prestabilit, într-un interval de timp. Şoferii participanţi îşi pot demonstra abilităţile de condus economic la bordul celui mai inovator camion Volvo FH cu I-Shift Dual Clutch. Pentru a se înscrie în competiţie, şoferii au nevoie de permisul auto C şi E şi de cardul tahograf. Şoferii se pot înscrie în oricare din cele 6 oraşe din etapa naţională prin completarea formularului de înscriere disponibil la recepţiile Volvo Trucks sau online. Primii 3 şoferi cu cele mai bune valori ale consumului din fiecare locaţie se vor califica în finala naţională.

Înscrie-te aici pentru testare!

2. Monitorizare online prin intermediul sistemului Dynafleet

Companiile de transport ce deţin camioane Volvo şi au abonament pentru serviciul Dynafleet sunt invitate să-şi înscrie şoferii în competiţia online. Stilul de condus al şoferilor va fi monitorizat pe o perioadă de 6 săptămâni, între 1 mai şi 12 iunie, minimum 10.000 km. Clasamentul şoferilor se face în funcţie de punctajul FES (Fuel Efficiency Score) furnizat de Dynafleet, având la bază analizarea celor 4 grupe de indicatori cheie specifici stilului de condus economic şi anume: anticipare şi frânare, utilizarea motorului şi a transmisiei, mers în gol şi supraviteză. Primii 10 şoferi care vor înregistra cele mai bune punctaje se vor califica în finala naţională.

Înscrie-te aici pentru monitorizare!

Oraşe competiţie

Bucureşti 3-14 mai 
Braşov 3-7 mai 
Timişoara 30 mai - 4 iunie 
Constanţa 30 mai - 8 iunie 
Cluj 6-18 iunie 
Bacău 13-18 iunie
Etape de calificare şi finale

Etape de calificare şi finale

Mai-Iunie: au loc etapele naţionale de calificare în cele şase centre Volvo Trucks, iar firmele înscrise pentru competiţia online sunt monitorizate prin Dynafleet.

1 Iulie: finala naţională, la Braşov. Câştigătorul va reprezenta România la finala regională.

17-18 August 2016: campionii naţionali se întrec în finala regională, care va avea loc la Hungaroring, Budapesta.

8-9 Septembrie 2016: Finala mondială are loc la Goteborg, Suedia. Sunt invitaţi să participe la acest eveniment primii patru clasaţi în finala regională.

Premiile The Drivers' Fuel Challenge 2016

Premiile The Drivers' Fuel Challenge 2016

În toate cele trei etape - naţională, regională şi globală - vor fi recompensaţi cu premii atractiveşoferii clasaţi pe primele trei locuri şi companiile pentru care aceştia lucrează.
Câştigătorul finalei regionale, din Ungaria va pleca acasă la volanul unui Volvo V40. Câştigătorul finalei globale din Suedia va primi titlul de "Cel mai eficient şofer din lume" şi se va bucura de o experienţă de călătorie exclusivistă.

Ţări participante la etapa regională

Ţări participante la etapa regională

Competiţia regională este deschisă şoferilor din următoarele ţări:

Bosnia-Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Ungaria, Macedonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia.

O ediţie specială cu beneficii speciale

O ediţie specială cu beneficii speciale

Ediţia Volvo FH The Drivers’ Fuel Challenge include toate elementele şi serviciile care generează economie de combustibil. Unul dintre ele este revoluţionara transmisie automatizată, 
I-Shift Dual Clutch, care oferă o putere constantă, nicio întrerupere de cuplu şi acceleraţie lină şi dinamică - fără a compromite eficienţa consumului de combustibil. Un şofer care se simte comfortabil este mai eficient, de aceea acest camion are un spaţiu de lucru ergonomic, oferă o manevrabilitate excelentă, ceea ce conduce la un grad mai înalt de siguranţă.

Specificaţia tehnică - Ediţia specială The Drivers' Fuel Challenge

 • Volvo FH42T pachet de combustibil Long Haul
 • Motor: D13K (Euro 6)
 • Putere motor: 500 CP
 • I-Shift cu pachet software Fuel&Economy
 • Frână de motor Volvo (Volvo Engine Break)
 • Cabină: Globetrotter
 • Pachet aerodinamic
 • Capace de roţi
 • I-See, inclusiv I-Cruise
 • Sistem de oprire al motorului lui ralanti
 • Alternator 24 V, 150 A
 • Compresor de aer decuplabil
 • Consiliere combustibil
  (abonament preplătit pentru un an)
 • Dynafleet Combustibil & Mediu şi Poziţionare
  (abonament preplătit pentru un an)
 • Curs perfecţionare şofer:
  Efficient driving