Autocamionul dispune de informații despre înclinația drumului, prin urmare, comandă motorului și transmisiei I-Shift cum să funcționeze pentru a profita la maximum de energia cinetică, pentru a economisi combustibil și a reduce emisiile de CO2.

Anders Eriksson

Dezvoltatorul I-See, Volvo Trucks

Videoclip despre modul în care funcționează I-See

Economisiți combustibil cu I-See

Vedeți cât de mult ați putea economisi cu I-See.

Cum funcționează

Atunci când vă apropiați de o rampă, autocamionul descarcă informațiile despre topografia drumului dintr-o bază de date partajată. Ulterior, informațiile sunt utilizate în cadrul unui proces de șase etape pentru a crește la maximum energia cinetică a autocamionului și a reduce consumul de combustibil cu până la 5%.

Șoferii experimentați fac deja acest lucru. Însă, în cazul în care conduceți un autocamion de opt ore, s-ar putea să nu reușiți același lucru. Deoarece I-See se ocupă de rampe, puteți să vă concentrați asupra altor aspecte legate de condus.

 I-See conectat la cloud

Sunteți conectat la cloud

În timp ce conduceți, I-See utilizează tehnologia GPRS/3G pentru a descărca date despre pantele existente în direcția dumneavoastră de mers. Dacă vă apropiați de un deal care nu se află în baza de date (sau în memoria de lucru a sistemului I-See), I-See înregistrează informațiile despre panta respectivă și încarcă datele, pentru ca următorul utilizator al sistemului să le poată accesa. Cu ajutorul cunoștințelor colective, economia de combustibil poate atinge niveluri maxime, chiar și pe un drum nou.

Contactaţi-ne

Doriți să economisiți mai mult?

Contactaţi un reprezentant Volvo Trucks, iar acesta vă va prezenta toate caracteristicile și serviciile cu ajutorul cărora puteți să economisiți combustibil.

Contactaţi-ne