TRUCKS

Evoluția interfeței

INTERFAȚA PENTRU ȘOFER VOLVO TRUCKS

Noua dumneavoastră interfață pentru șofer este la fel de adaptabilă și flexibilă ca și restul autocamionului. Panourile de instrumente de pe Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX sunt integral digitale și dinamice. Iar afișajul lateral integrează necesitățile specifice ale operațiunilor dumneavoastră cu autocamionul. Doar ca să vă ajutăm să fiți și mai sigur, și mai productiv.

Noua dumneavoastră interfață pentru șofer este concepută ca să vă ajute să rămâneți mâinile pe volan și cu ochii pe drum atunci când conduceți. Și ca să aveți ușor acces la informațiile optime în toate situațiile posibile – când conduceți, încărcați, căutați ruta optimă sau urmăriți timpii de condus și starea vehiculului.

Un panou de bord integral digital vă oferă libertatea de a optimiza interfața pentru fiecare moment de utilizare a autocamionului. Dacă v-ați obișnuit cu interfața analogică bine organizată a Volvo Trucks, vă veți simți ca acasă. 

Informațiile sunt afișate în funcție de ceea ce faceți

Panoul de bord este echipat cu patru moduri diferite, care pot fi comutate în funcție de ceea ce faceți la un moment dat și de informațiile cărora trebuie să le acordați prioritate. Desigur, specificațiile și utilizarea autocamionului dumneavoastră vor impune funcțiile detaliate disponibile în fiecare mod. Dar, în general, modurile sunt:

  1. Vizualizare principală – vizualizarea standard, care acoperă majoritatea funcțiilor disponibile.
  2. Vizualizare focalizată – o vizualizare adaptată, care afișează cele mai importante informații pentru condus.
  3. Vizualizare navigație – indicațiile rutiere. Combină informațiile despre viteză cu specificațiile rutelor și cu ora de sosire.
  4. Vizualizare încărcătură – starea de fapt. Ce sarcină utilă există pe fiecare punte? Există punți ridicate sau diferențiale cuplate?

Mâinile pe volan

Toate funcțiile prezentate în interfața șoferului nu pun probleme de navigare și pot fi controlate prin utilizarea butoanelor de pe volan. Indiferent de situație, vă ajută să rămâneți cu mâinile pe volan și să vă acordați atenție condusului.

Afișaj lateral

În partea dreaptă a tabloului de bord există un afișaj lateral de 9 inchi cu ecran tactil. De aici puteți controla funcțiile media și de comunicare, utilizând o interfață cu care sunteți obișnuit de pe smartphone. Pe afișajul lateral apar unghiurile camerei. Există, de asemenea, module pentru gestionarea activităților, a funcției vehiculului și a suprastructurii, pentru a da doar câteva exemple. Controlați funcțiile afișajului lateral utilizând ecranul tactil, controlul de pe volan, butoanele de control de pe tabloul de bord sau comanda vocală.

Integrați instrumentele

Afișajul lateral poate fi deschis pentru integrarea aplicațiilor de pe ecran ale părților terțe. Vei fi mai eficient în activitate, ca să nu mai vorbim de siguranță.

Rămâneți conectat cu autocamionul dumneavoastră.

Puteți controla mai multe funcții ale autocamionul utilizând comanda vocală, care este încorporat în cabină. Este un instrument util de asistență, care vă va ușura viața și vă va ajuta să rămâneți concentrat asupra drumului.

Disponibil pentru aceste autocamioane

Așa cum vă doriți

Vă puteți face o idee despre posibilitățile oferite de interfața șoferului.