TRUCKS

Aveți de ales între electric, gaz și diesel

Lanț cinematic Volvo FE

Cu Volvo FE, aveți întotdeauna acces la sursa potrivită de energie pentru activitatea desfășurată. Doriți să vă reduceți amprenta de CO₂? Adoptați soluția electrică cu zero emisii de eșapament. Doriți putere de ardere mare, cu biogaz din surse regenerabile? Adoptați soluția pe gaz. Și dacă doriți să vă bazați pe soluția diesel de ultimă generație – există o gamă variată pentru nevoile dumneavoastră.
 

Energie electrică   |   Energie pe gaz   |   Energie diesel

Energie electrică

Volvo FE Electric vă susține funcționare cu zero emisii de gaze de eșapament. Perfect pentru utilizarea în mediul urban când doriți să respectați cele mai stricte standarde de mediu. 300 CP de putere continuă și cuplul maxim instantaneu înseamnă că acest autocamion este cu adevărat ușor de condus. Două motoare electrice și o cutie de viteze cu 2 trepte fac ca totul să fie lin și eficient.

Emisii scăzute și zgomot redus

Lanțul cinematic electric oferă un mediu de lucru excelent. Funcționare silențioasă în interiorul cabinei și atunci când lucrați în jurul autocamionului. Emisii zero înseamnă o îmbunătățire a calității aerului atunci când lucrați în jurul autocamionului, în activități de colectare a deșeurilor.

Autonomie și încărcare

Personalizăm modelul Volvo FE Electric în funcție de traseele și activitățile dumneavoastră. Având bateriile complet încărcate, cu Volvo FE Electric veți parcurge o distanță de până la 300 km*.

* În funcție de condiții precum vremea, rezistența la vânt, greutatea totală a autocamionului și performanța șoferului.

Alimentare cu gaz

Volvo FE CNG oferă o alternativă la diesel cu emisii scăzute. Are o putere de 320 CP și este alimentat exclusiv cu gaz natural comprimat sau cu biogaz comprimat. Funcționarea cu biogaz înseamnă o reducere cu 100% a emisiilor de CO₂ de la rezervor la roată. Transmisia automată face autocamionul ușor de condus. În combinație cu emisiile scăzute și cu un nivel redus de zgomot, autocamionul alimentat cu gaz se potrivește perfect pentru activitățile urbane solicitante.

Energie diesel

Motoarele diesel D8K oferă răspuns rapid, cuplu mare la turații mici și sunt disponibile în patru variante de putere maximă, de la 250 la 350 CP și până la 1400 Nm de cuplu. Motoarele sunt eficiente din punct de vedere energetic și funcționează cu combustibili regenerabili – sunt certificate pentru motorină sintetică (HVO) și biodiesel (RME).

Tratare ulterioară a gazelor de eșapament

Motoarele diesel folosesc tehnologia de reducere catalitică selectivă (SCR) pentru a respecta reglementările Euro 6. I-am adăugat motorului un sistem de recirculare a gazelor de eșapament (EGR) răcit cu apă și un filtru de particule diesel (DPF) care se regenerează automat.

Automat sau manual

Pentru Volvo FE cu motor diesel, aveți de ales fie între sistemul I-Shift lin și eficient și sistemul automat cu 6 trepte fără întreruperi în furnizarea puterii, fie între cutia manuală cu 6 sau cu 9 trepte. Vă puteți adapta cu adevărat lanțul cinematic la nevoile dumneavoastră.

Mereu în treapta corectă cu I-Shift

Cea mai recentă generație de I-Shift de la Volvo Trucks oferă trepte de viteză mai rapide și mai line decât oricând – iar dumneavoastră sunteți mereu în treapta potrivită. I-Shift valorifică la maximum consumul de combustibil și îmbunătățește siguranța atunci când conduceți. Sunt disponibile pachete software care pot fi adaptate nevoilor dumneavoastră.

Mai multe despre I-Shift

Prize de putere pentru echipamentul dumneavoastră

Priza noastră de putere face posibilă utilizarea echipamentelor de manevrare a încărcăturii, a atașamentelor sau suprastructurilor specifice. Există o varietate de prize de putere disponibile pentru versiunile cu motor diesel, pe gaz și electrice ale Volvo FE.

Descoperiți specificațiile tehnice complete

Aveți întrebări?

Dealerul local Volvo Trucks are răspunsurile. Vizitați-i, contactați-i ori solicitați să vă facă o vizită.