TRUCKS

×

Autocamionul dumneavoastră electric pentru transporturi urbane
 

Volvo FE Electric


Un autocamion cu trei punți, cu o masă totală a vehiculului de până la 27 de tone. Putem livra vehicule complete pentru tipuri solicitante de transport urban, cum ar fi colectarea deșeurilor, transporturi de construcții ușoare și livrări.

Consultați broșura noastră despre electromobilitate

Construit pentru a rezista în cadrul operațiunilor dumneavoastră.

Lanțuri electrice

Lanțul cinematic al modelului Volvo FE Electric este format din două motoare electrice și dintr-o cutie de viteze în 2 trepte.


Motorul electric

Puterea de deplasare a autocamionului este generată de un motor electric cu o putere de 400 kW și cu un cuplu de 850 Nm. 


Transmisie

Lanțul cinematic utilizează o cutie de viteze în 2 trepte, pentru a eficientiza la maximum capacitatea motorului. Proiectată și construită de Volvo, cutia de viteze are fluxuri de putere independente care permit schimbarea treptelor de viteză fără întreruperea alimentării. Oferă o experiență de putere complet controlată și neîntreruptă în toate situațiile de deplasare.

Specificațiile modelului Volvo FE Electric
 

Acumulatorii

Capacitatea acumulatorilor și numărul acestora sunt adaptate nevoilor dumneavoastră. Modelul Volvo FE Electric poate fi echipat cu până la patru acumulatori. Fiecare acumulator are o capacitate de energie de 66 kWh și o durată estimată de viață de 8-10 ani, în funcție de operațiunile dumneavoastră.

Încărcarea

Conexiunea de încărcare corespunde standardului auto actual și sunt posibile diferite metode de încărcare. Fie puteți utiliza încărcătorul de bord de curent alternativ, care vă permite să încărcați în locații industriale, fie puteți utiliza cablul de încărcare cu care este echipat vehiculul. Nu în ultimul rând, pentru o încărcare mai rapidă, puteți încărca și la stațiile externe de alimentare cu curent continuu, presupunând că acestea pot furniza o tensiune de ieșire de până la 750 V.


Alimentarea suprastructurii

Toate funcțiile caroseriei sunt alimentate de un motor electric separat care generează o putere maximă de 530 Nm și, respectiv, de 100 kW.


Testat și fiabil

Lanțul cinematic electric și acumulatorii se bazează pe soluția utilizată de Volvo Buses. Până în prezent, sunt în uz 4.000 de autobuze cu tracțiune fie hibridă, fie integral electrică. Volvo Trucks deține, de asemenea, recordul în ceea ce privește autocamioanele hibride.

Dincolo de aparențe

  1. Unitate de răcire
  2. Baterie modulară (inclusiv baterii electronice și baterii de 24 V)
  3. Transmisie Volvo cu două viteze și cu două motoare electrice.
  4. ePTO
  5. Compresor de aer
  6. Trei sau patru acumulatori

Specificații – Volvo FE Electric

 

Masă totală maximă autorizată

Până la 27 de tone

Opțiuni cabină

Cabină de zi, cabină de dormit de mici dimensiuni, cabină de dormit sau cabină cu acces coborât

Număr de punți

3

Ampatament

De la 3900 mm până la 5000 mm

Putere de ieșire (maximă/continuă)

400 kW/330 kW

Număr de acumulatori

3 sau 4

Puterea motorului electric pentru priza de putere (maximă/continuă)

100 kW/70 kW

Cuplu motor electric pentru priza de putere (maxim/continuu)

530 Nm/270 Nm

Timp de încărcare (rapid/obișnuit)

Mai puțin de 2 h/11 h (exemplu cu 4 acumulatori) 

Distanța parcursă

Pentru colectarea deșeurilor și construcții ușoare, până la 120 km, pentru distribuție, până la 200 km, în funcție de configurația de acumulatori și de ciclul de deplasare.

Energie utilizabilă Până la 211 kWh
   

Viitorul este electric. Dați-ne voie să vă ducem acolo

 

Faceți următorul pas

Dealerul local Volvo Trucks este gata să discute cu dumneavoastră despre caracteristicile și beneficiile modelului Volvo FE Electric.