TRUCKS

Aveți de ales între electric și diesel

Lanțul cinematic Volvo FL

Volvo FL vă oferă întotdeauna acces la puterea potrivită pentru activitatea în curs. Doriți să vă reduceți amprenta de CO₂? Alegeți versiunea electrică, cu zero emisii de eșapament și manevrare ușoară și silențioasă. Și dacă doriți să vă bazați pe soluția diesel de ultimă generație – există o gamă variată pentru nevoile dumneavoastră.

Energie electrică

Volvo FL Electric vă susține funcționare cu zero emisii de gaze de eșapament. Perfect pentru utilizarea în mediul urban când doriți să respectați cele mai stricte standarde de mediu. Un motor electric cu 175 CP (putere continuă) și cuplu maxim instantaneu înseamnă că este foarte ușor de condus. Cutia de viteze cu 2 trepte garantează condusul lin și eficient.

Emisii scăzute și zgomot redus

Lanțul cinematic electric oferă un mediu de lucru excelent. Funcționare silențioasă în interiorul cabinei și atunci când lucrați în jurul autocamionului. Emisii zero înseamnă o îmbunătățire a calității aerului atunci când lucrați în jurul autocamionului, în activități de colectare a deșeurilor.

Autonomie și încărcare

Personalizăm Volvo FL Electric în funcție de traseele și activitățile dumneavoastră. Cu bateriile încărcate complet, cu Volvo FL Electric veți parcurge o distanță de până la 420 km*, dar vă putem oferi o autonomie și mai mare în cazul în care aveți nevoie. 

*În funcție de condiții precum vremea, rezistența la vânt, greutatea totală a autocamionului și performanța șoferului.

Energie diesel

Sunt disponibile două motoare de 5 litri și două motoare diesel de 8 litri. Toate oferă răspuns rapid și cuplu mare la turații mici. Sunt disponibile la niveluri de putere de la 210 PÂNĂ la 280 CP și CU un cuplu de până la 1050 Nm. Motoarele sunt eficiente din punct de vedere energetic și pot funcționa cu combustibili regenerabili – sunt certificate pentru motorină sintetică (HVO) și biodiesel (RME).

Tratare ulterioară a gazelor de eșapament

Motoarele diesel folosesc tehnologia de reducere catalitică selectivă (SCR) pentru a respecta reglementările Euro 6. I-am adăugat motorului un sistem de recirculare a gazelor de eșapament (EGR) răcit cu apă și un filtru de particule diesel (DPF) care se regenerează automat.

Automat sau manual

Pentru Volvo FL cu motor diesel, aveți de ales între cutia automată lină și eficientă cu 8 trepte, cea automată cu 6 trepte care oferă putere fără întrerupere sau cutia manuală cu 6 sau 9 trepte. Vă puteți adapta cu adevărat lanțul cinematic la nevoile dumneavoastră.

8 trepte pentru viteza potrivită

O cutie de viteze automată cu 8 trepte, concepută pentru Volvo FL, vă asigură că sunteți întotdeauna în treapta potrivită. Asigură schimbarea lină a treptelor de viteză și o eficiență excelentă a consumului de combustibil. Cutia de viteze este echipată cu trei moduri de condus și este disponibilă în combinație atât de 4×2, cât și de 4×4.

Prize de putere pentru echipamentul dumneavoastră

Priza noastră de putere face posibilă utilizarea echipamentelor de manevrare a încărcăturii, a atașamentelor sau suprastructurilor specifice. Există o varietate de prize de putere disponibile pentru versiunile cu motor diesel și electrice ale modelului Volvo FL.


Descoperiți specificațiile tehnice complete

Aveți întrebări?

Dealerul local Volvo Trucks are răspunsurile. Vizitați-i, contactați-i ori solicitați să vă facă o vizită.