TRUCKS

Nu lăsați starea drumului să vă oprească

 Volvo FMX: Mobilitate extremă

Atunci când drumul este acoperit de noroi sau nisip, singurul mod de a nu avea probleme este să vă mișcați continuu. O punte față motoare cu controlul automat al tracțiunii (ATC) și până la 300 de milimetri de gardă la sol sunt garanția că puteți face asta. Pe Volvo FMX în configurația 4×4, 6×6, 8×6 și 10×6 – această caracteristică angrenează automat puntea frontală exact în momentul în care aveți nevoie – și o dezactivează atunci când nu vă este necesară. Există o gamă întreagă de opțiuni pentru ca Volvo FMX să vă ușureze viața în condiții dificile de teren. 

Punte față motoare

Puteți obține Volvo FMX cu o punte motoare față într-o configurație de 4×4, 6×6, 8×6 sau 10×6 – pentru a vă asigura că terenul accidentat nu constituie un impediment. Puntea față motoare este poziționată pentru a oferi autocamionului un unghi de apropiere mai bun. Este concepută pentru a fi puternică și eficientă. A fost integrată bara transversală în spatele corpului punții, prin urmare, carcasa robustă a punții a devenit cea mai joasă componentă a autocamionului, crescând semnificativ garda la sol atunci când acesta este încărcat la maximum.

Suspensie pneumatică spate

Suspensia noastră pneumatică spate realizată pentru autocamioane folosite în transportul de construcții vă oferă o gardă la sol de până la 300 de milimetri. Brațele arcurilor, burdufurile de aer și stabilizatorii sunt așezate deasupra punții motoare. Rezultatul? Beneficiați de garda la sol a suspensiei cu arcuri lamelare și de confortul și eficiența suspensiei pneumatice. Presiunea optimizată a punții spate pe fiecare punte se traduce printr-o tracțiune mai bună. Datorită suspensiei pneumatice, la autocamion ajung vibrații reduse. Confortul obținut și viteza medie îmbunătățită cresc productivitatea (o creștere de 5-10 km/h conform testelor noastre). Iar deteriorarea redusă a autocamionului ca urmare a scăderii vibrațiilor înseamnă disponibilitate mai mare.

Pregătit să plecați la drum

La pornirea în rampă, sistemul de asistență la pornirea din rampă poate menține autocamionul în unghi constant, în timp ce lanțul cinematic acumulează cuplu motor. Dacă se întâmplă să vă blocați, eliberarea prin balansare este o funcție I-Shift care vă permite să balansați autocamionul înainte și înapoi prin creșterea accelerației până când autocamionul se deblochează.

Menținerea automată în orice direcție

Frânați până la oprirea completă a autocamionului, iar funcția Menținere automată îl va menține oprit până când doriți să reluați deplasarea. Și funcționează indiferent dacă doriți să vă deplasați înainte, înapoi, să coborâți sau să urcați o pantă – sau să vă deplasați pe teren plat.

Sisteme de asistență pentru șofer 

Deplasarea cu o singură pedală pe teren dificil

Funcția Frână pentru teren accidentat I-Shift vă permite să controlați autocamionul pe un teren dificil la viteze mici, controlând atât accelerația motorului, cât și frânele de serviciu doar prin intermediul pedalei de accelerație. Nu este nevoie să atingeți pedala de frână și puteți opri roata autocamionului pe o stâncă, fără ca acesta să derapeze.

I-Shift

Trebuie să ieșiți la drum?

Contactați reprezentantul local pentru a vă personaliza autocamionul în sensul desfășurării cu succes a activității.