Gama extinsă de utilizări ale motorului pentru Volvo FE.

Acum CU PÂNĂ LA 350 CP.

Motorul D8K este disponibil acum cu o putere de 350 CP și cu un cuplu maxim de 1.400 Nm. Extinde aria de aplicații Volvo FE pentru distribuție solicitantă, deșeuri și transporturi de construcții ușoare. Singurul autocamion cu două sau trei punți, cu sau fără remorcă – Volvo FE deține puterea și cuplul necesare. 

Motoarele D5K și D8K sunt pregătite pentru combustibilii alternativi.

Pregătit pentru combustibili alternativi

Un model de autocamion. Combustibili multipli. Volvo FE vă oferă posibilitatea de a alege dintre mai mulți combustibili alternativi pe cei care se potrivesc activităților dumneavoastră. Și care protejează mediul.

CNG
Reduceți-vă emisiile de CO2 cu până la 70%. Și mențineți-vă productivitatea. Motorul de 9 litri pe bază de gaz natural comprimat (CNG) oferă până la 320 CP și un cuplu de 1.356 Nm.

HVO
Toate motoarele D8K pot funcționa pe bază de combustibil diesel sintetic – HVO (ulei vegetal hidrotratat). Și puteți rula același autocamion folosind combustibil diesel obișnuit.

RME
Una dintre variantele motorului D8K320 poate funcționa pe bază de biodiesel – RME (esteri metilici de rapiță).

Motorul Volvo FE este caracterizat de curba de cuplu largă și uniformă

PRIVIȚI CURBELE NOASTRE

Cuplu excelent la turații mici. Timp de răspuns extraordinar și un cuplu maxim de până la 1.400 Nm. Comparați curbele noastre de cuplu și veți vedea diferența. Urcați în cabină și o veți simți: accelerație incredibilă, manevrabilitate excelentă la viteză mică și tracțiune de primă clasă.

Consultați specificațiile noastre pentru lanțul cinematic.
Prize de putere pentru echipamentul de manipulare a sarcinii

Prize de putere

Putere pentru echipamentul de manipulare a sarcinii. Prizele de putere transferă puterea de la motor la diverse atașamente, cum ar fi o macara sau o betonieră. Volvo FE oferă o gamă variată de prize de putere care pot fi ajustate în funcție de necesitățile dumneavoastră.

Consultați specificațiile noastre pentru prizele de putere

Motoare cu emisii reduse, mai ecologice

Motoarele noastre Euro 6 reprezintă un pas uriaș către un transport mai curat și un impact redus asupra mediului. Puterea și eficiența consumului de combustibil sunt egale cu cele ale modelelor Euro 5, dar am redus emisiile de particule și de oxizi de azot cu aproape 80%.

Descrieți soluția Euro 6 de la Volvo

Cum funcționează

1. Motor
Noile componente ale motorului îmbunătățesc fluxul de gaze și asigură faptul că gazele de eșapament ajung la sistemul de tratare ulterioară la temperatură optimă.

2. Al șaptelea injector
Un injector special diesel este utilizat pentru gestionarea temperaturii DOC-ului și asigură eficiența filtrului de particule diesel și buna funcționalitate a sistemului SCR.

3. Catalizatorul de oxidare diesel (DOC)
Catalizatorul DOC produce cantitatea necesară de NO2 pentru ca Filtrul de particule diesel să asigure combustia eficientă a particulelor. În condiții de vreme rece, furnizează, de asemenea, căldura necesară pentru regenerare.

4. Filtrul de particule diesel (DPF)
Filtrul colectează și stochează materiile sub formă de particule (MP) și le depozitează până când sunt arse în timpul regenerării. Regenerarea se produce automat, fără ca dumneavoastră să faceți ceva.

5. Reducerea catalitică selectivă (SCR)
În zona de amestec, gazele de eșapament sunt pulverizate cu AdBlue. Atunci când ajung în catalizator, oxizii de azot (NO2) sunt transformați în mod eficient în azot inofensiv și vapori de apă.

6. Catalizatorul pentru emisii de amoniac (ASC)
Ultima etapă înainte de țeava de eșapament, unde amoniacul rămas (NH3), dacă există, este eliminat.

VT

Cursă puternică

Testați răspunsul rapid al motorului D8K.

Contactaţi-ne