I-Shift înseamnă reducerea oboselii și concentrare asupra drumului și traficului.

Conduceți pur și simplu

Cu sistemul I-Shift, condusul devine mai sigur și mult mai confortabil. Nu există pedală de ambreiaj greu de apăsat. Fără schimbător greu de manevrat. Iar fiecare schimbare a treptei de viteză este perfect sincronizată. Simplitatea acestui sistem reduce oboseala șoferului, ajutându-vă să vă concentrați la drum și la traficul din jur. Iar dacă doriți să schimbați treptele de viteză manual, butonul de pe schimbătorul de viteze vă oferă controlul complet al fiecărei schimbări.

I-Shift poate reduce consumul de combustibil cu până la 5%

Economisiți combustibil

I-Shift este conceput pentru a economisi combustibil – până la 5%. Pierderile interne de energie sunt mai mici decât la cutiile de viteze manuale. Dar electronica reprezintă factorul de diferențiere. În cazul în care conduceți în modul Economy, fiecare schimbare a treptelor de viteză este sincronizată cu exactitate, pentru ca motorul să funcționeze în intervalul cel mai eficient de turații pe minut.

I-Shift comunică și cu motorul

Cum funcționează

Sistemul I-Shift se bazează pe o cutie de viteze manuală nesincronizată, având astfel un model compact și pierderi interne reduse. Efectul se produce în unitatea electronică de comandă care gestionează ambreiajul și treptele de viteză. În urma analizei informațiilor despre viteză, greutatea vehiculului, înclinarea drumului și cuplul motor, sistemul realizează fiecare schimbare a treptelor de viteză cu precizie maximă. Sistemul comunică și cu motorul, ceea ce îi permite să regleze turațiile și efectul de frână de motor cu rezultate optime.

Pachete software I-Shift pentru fiecare operație de transport

Sistemul I-Shift

Puteți să adaptați pachetele de software I-Shift pentru a îndeplini cu exactitate cerințele dumneavoastră. Deci, fie că aveți nevoie de o cutie de viteze pentru distribuție, construcții sau transport de cursă lungă, există un pachet perfect pentru dumneavoastră.

VT

Faceți o schimbare inteligentă

Doriți să testați sistemul I-Shift? Contactați un reprezentant Volvo Trucks, care vă va oferi cu plăcere toate răspunsurile.

Contactaţi-ne