Eficiența consumului de combustibil constă în a menține controlul asupra costurilor de combustibil și asupra amprentei de mediu. Dar, mai presus de toate, este vorba despre faptul de a fi siguri că utilizăm la maxim fiecare picătură de combustibil. Nu vă compromiteți productivitatea. Un autocamion cu o bună manevrabilitate care poate menține viteza și economisește combustibil este soluția cea mai eficientă. Avem o gamă mai largă de oferte decât oricând pentru a vă permite să adoptați o astfel de soluție.

Eficiența consumului de combustibil pentru motorul D13

O gamă de motoare care îndeplinește așteptările

Gama noastră de motoare D13 Euro 6 pasul D a fost meticulos proiectată pentru a economisi combustibil fără a compromite performanțele. Toate motoarele noastre oferă o manevrabilitate excelentă și vă permit să vă deplasați la viteza maximă chiar și în regiuni deluroase pentru a menține viteza și a economisi combustibil.

Faceți cunoștință cu motoarele noastre
I-Save

Economii pentru transportul pe distanțe lungi cu I-Save

Cele mai recente modele ale gamei noastre sunt lanțurile cinematice I-Save pentru transportul pe distanțe lungi. Acestea combină motoarele D13TC de 460 sau de 500 CP cu punți spate eficiente și cu funcții de transmisie, pentru a da doar câteva exemple. Acest aspect poate reduce costul combustibilului cu până la 7%* când este combinat cu pachetul de combustibil pentru transportul de cursă lungă.

 

* D13TC Euro 6 pasul D cu Pachet pentru combustibil dedicat transportului de cursă lungă (I-Save) comparativ cu D13 eSCR Euro 6 pasul D. Economia efectivă de combustibil poate diferi în funcție de mai mulți factori, cum ar fi utilizarea controlului vitezei de croazieră, de topografia reală, de experiența la volan a șoferului și de condițiile meteo.

I-See – priviți cum scade factura de combustibil

Ce traseu va folosi cel mai puțin combustibil? Sistemul I-See utilizează topografia terenului pentru a gestiona turația și treptele de viteză ale autocamionului în modul cel mai eficient din punct de vedere al consumului de combustibil. Profitând de energia cinetică a autocamionului, sistemul permite reducerea consumului de combustibil cu până la 5%. I-See utilizează date de hartă bazate pe cloud pentru obținerea celor mai bune rezultate.

Raportul transmitere punte spate

Raport de transmisie pentru misiunile dumneavoastră

Puntea spate este ultima legătură din acest lanț de eficiență. Echipând puntea spate cu raportul optim pentru transport de cursă lungă, funcționează în armonie cu motorul nostru D13 și cu I-Shift Dual Clutch. Rezultatul? Turații mai mici. Un stil de condus mai confortabil. Și o mai mare eficiență a utilizării combustibilului.

I-Cruise

Viteză constantă cu I-Cruise

Sistem inteligent de control al vitezei de croazieră. I-Cruise vă adaptează viteza pentru a menține un nivel scăzut al consumului de combustibil. Asta nu doar că vă crește productivitatea prin menținerea unei viteze constante ridicate. Dar contribuie și la un stil de condus mai sigur, mai confortabil.

Deplasare cu ușurință

Dacă utilizați anvelopele potrivite, cu o presiune adecvată și o geometrie corectă a roților și punților, vă puteți reduce semnificativ consumul de combustibil. Conform studiilor noastre, roțile și punțile nu sunt corect aliniate la două din trei autocamioane din Europa. Prin urmare, cu un mic efort, aveți multe de câștigat.

Consiliere combustibil – economii constante

Atingeți-vă mereu obiectivele privind economia de combustibil. Vedeți cum deveniți din ce în ce mai eficient. Prin serviciul Consiliere combustibil, vi se va aloca un consilier personal pe probleme de combustibil. Analiza periodică, recomandările profesionale și asistența directă vă ajută să economisiți combustibil rapid, perfecționându-vă în fiecare an.

Economisiți combustibil cu Dynafleet

Descoperiți puterea datelor

Aplicația Dynafleet și cursurile de instruire pentru șoferi vă pot ajuta să faceți economie de combustibil de până la 7%.

Dynafleet: monitorizați eficiența consumului de combustibil

Vă prezentăm sistemul nostru de management al flotei. Monitorizați performanțele autocamioanelor și șoferilor în timp real și vizualizați clasamentele generate automat în funcție de eficiența consumului de combustibil. Apoi faceți comparații, identificați tendințele și implementați modificări profitabile, care economisesc combustibil.

Instruirea șoferilor: modificări mici, economii mari

Cursul nostru de condus eficient vă ajută să profitați la maximum de fiecare picătură de combustibil. Face parte din programul Volvo Trucks de perfecționare a șoferilor, abordarea sistematică având rezultate dovedite care creează șabloane de utilizare eficientă a combustibilului și economii sustenabile pe termen lung, fiind cel mai eficient în combinație cu rapoartele Dynafleet.

Pachetul aerodinamic

Pachetul aerodinamic poate spori economia de combustibil cu până la 8%. Cu ajutorul acestui pachet se reduc turbulențele, se minimizează rezistența aerului și se deviază vântul din zona remorcii.  Realizează economii de combustibil și bani și reduce emisiile de CO2, ceea ce este extraordinar pentru mediu.

Contactați-ne

Porniți cu dreptul

Secretul consumului de combustibil constă în a face acest lucru corect de la început. Reprezentantul Volvo Trucks este expert în economia de combustibil. De ce nu îl rugați să vă ajute?

Contactați-ne