Videoclip care explică beneficiile frânei antiforfecare

Frâna antiforfecare

La efectuarea unui viraj sau la coborârea pe un drum alunecos, noua frână antiforfecare a autocamionului Volvo FH16 se activează pentru a preveni forfecarea. Se aplică prin frânarea treptată a remorcii, care se extinde ansamblului de vehicule. Puteți opta să activați automat frâna antiforfecare în situații periculoase, la viteze de până la 50 km/h. Frâna antiforfecare este disponibilă acum atât pentru autoșasiuri, cât și pentru autotractoare. 

Videoclip care explică beneficiile caracteristicilor pilot automat adaptabil și avertizare de coliziune cu frână de urgență

Pilot automat adaptabil și avertizare de coliziune cu frână de urgență

În trafic aglomerat, pilotul automat adaptabil prevăzut cu radar și cameră video vă ajută să mențineți o distanță sigură față de vehiculul din față prin controlarea accelerației și a tuturor frânelor disponibile. În caz de coliziune, sistemul nostru intuitiv de avetizare a impactului vă avertizează prin proiectarea unei lumini pe parbriz. Iar sistemul de frânare de urgență se activează automat, reducând în mod considerabil pericolul de vătămare corporală gravă.
Videoclip care explică beneficiile asistenței pentru păstrarea benzii de rulare

Asistență pentru păstrarea benzii de rulare

Deplasarea în afara benzii reprezintă o cauză frecventă a accidentelor grave. Prea frecventă, după părerea noastră. Sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare urmărește marcajele de pe șosea cu ajutorul unei camere video și vă avertizează în cazul în care le încălcați involuntar.
Videoclip care explică beneficiile sistemului de avertizare șofer

Sistem de avertizare șofer

Sistemul de avertizare a șoferului este un sistem inteligent care urmărește comportamentul dumneavoastră la volan. Dacă acesta diferă de comportamentul obișnuit și indică oboseală, sunteți avertizat printr-un semnal și un mesaj pe ecran, care vă recomandă să faceți o pauză.
Videoclip care explică beneficiile Asistenței la schimbarea benzii de rulare

Asistență la schimbarea benzii de rulare

Când este activată, Asistența la schimbarea benzii de rulare utilizează tehnologia radar pentru a scana unghiul mort de pe partea pasagerului, verificând dacă există alți participanți la trafic. Dacă schimbarea benzii de rulare este riscantă, se va declanșa un semnal sonor și va apărea o pictogramă intermitentă lângă oglinda retrovizoare de pe partea pasagerului.
Videoclip care explică beneficiile programului electronic de stabilitate

Comanda electronică de stabilitate

Comanda electronică de stabilitate (ESC) de la Volvo reduce în mod eficient riscul de derapaj și de răsturnare. În situații riscante, acesta intervine instantaneu prin reducerea puterii motorului și prin aplicarea frânelor separat pe fiecare roată a autocamionului și a remorcii. Programul ESC este disponibil acum pentru majoritatea configurațiilor de autocamioane, atât pentru autotractoare, cât și pentru autoșasiuri.

Videoclip care explică beneficiile luminii pentru frâna de urgență

Lumină pentru frâna de urgență

Dacă apăsați frâna, luminile de frână se vor aprinde imediat pentru a avertiza vehiculele din spatele dumneavoastră. O modalitate simplă de a evita coliziunile din spate, care pot cauza accidente fatale.
Pachet siguranță activă Volvo FH16

Pachet siguranță activă

Îmbunătățiți-vă și mai mult siguranța cu un pachet care include:

  • Asistență la schimbarea benzii de rulare
  • Sistem de avertizare șofer și
  • Pilot automat adaptabil cu avertizare de coliziune frontală
Contactați-ne

Doriți mai multe informații?

Vizitați reprezentantul Volvo Trucks pentru o demonstrație a celor șapte sisteme de asistență pentru șofer.

Contactați-ne