Volvo FH cu remorcă și Funcția Tandem cu punte liftabilă pe un drum cu pietriș

Mod optim de condus

Funcția Tandem cu punte liftabilă este ideală în situația în care conduceți cu o încărcătură foarte grea într-o direcție și fără încărcătură în cealaltă. Atunci când autocamionul nu este încărcat, este suficient să apăsați un buton de pe panoul de bord și să ridicați puntea motoare. După ce încărcați autocamionul, puntea motoare va coborî automat și se va cupla din nou, pentru a asigura maximum de tracțiune și manevrabilitate. Operațiunea durează numai 15 secunde de la început până la sfârșit, așa că nu veți pierde timp prețios.

Prim plan cu ridicarea punții în tandem

Economisiți până la 4% din combustibil

Punțile motoare produc fricțiune și rezistență la rulare, ceea ce crește cantitatea de combustibil care trebuie utilizată. Prin decuplarea și ridicarea punții motoare atunci când nu aveți nevoie de ea, puteți reduce consumul de combustibil cu până la 4% la drumul de întoarcere, cu puntea ridicată. Și să creșteți semnificativ profitul.

Funcția Tandem cu punte liftabilă pe un drum cu pietriș

Mai manevrabil

Atunci când puntea este ridicată, autocamionul se comportă similar cu un 4×2 sau 6×2, având raze de bracaj mai strânse și o manevrabilitate crescută semnificativ. Un 6×4 cu ampatament de 4,6 metri, de exemplu, își poate reduce raza de bracaj cu peste un metru.

Volvo FH16 prezintă o mai bună aderență.

O mai bună aderență

Aveți nevoie de mai multă tracțiune? Dacă limita de sarcină pe punte o permite, este suficient să apăsați un buton pentru a comuta toată greutatea pe o punte motoare. 

Contactați-ne

Ridicați puntea. Creșteți profitul.

Pentru a experimenta personal ridicarea punții în tandem, vizitați reprezentantul Volvo Trucks.

Contactați-ne