Încă de la început, Direcția dinamică Volvo (VDS) a oferit stabilitate perfectă la viteze mari, control total la viteze mici și a redus considerabil tensiunea asupra mușchilor și articulațiilor. Acum vă ajută, de asemenea, să evitați alunecarea și părăsirea neintenționată a benzii de rulare, vă permite să setați preferințele volanului și vă oferă chiar posibilitatea de control la distanță al direcției.

Videoclip despre Direcția dinamică Volvo

Cum funcționează direcția dinamică Volvo

Direcție ultra receptivă

Tehnologia noastră brevetată îmbină direcția hidraulică convențională cu un motor electric montat pe caseta de direcție. Procesând datele provenite de la mai mulți senzori, ECU (Unitatea electronică de comandă) acționează în zona dintre direcția în care se deplasează autocamionul și intențiile șoferului. Motorul este controlat de 2.000 de ori pe secundă și utilizează un principiu numit „cuplu variabil”, pentru a corecta modificările neintenționate ale direcției și a oferi un cuplu suplimentar pentru direcție, atunci când este nevoie. Direcția dinamică Volvo este acum disponibilă pentru toate configurațiile punții, inclusiv pentru cele cu două punți față.

Direcția dinamică Volvo FH16 la viteze superioare

Condus fără efort indiferent de viteză

La viteze mari, Direcția dinamică Volvo asigură stabilitatea vehiculului. Iar la manevre lente și delicate, sistemul vă oferă forța direcțională de care aveți nevoie, indiferent de sarcină. Vorbim serios atunci când spunem că puteți să conduceți noul Volvo FH cu un singur deget.

Autocamionul mergând în marșarier cu Direcția Dinamică Volvo

În marșarier. De acum înainte este la fel de simplă ca deplasarea înainte.

De acum înainte, deplasarea în marșarier a unui autocamion plin va fi o joacă de copil. Direcția dinamică Volvo vă oferă precizie ireproșabilă, direcție fără efort și readuce automat volanul în poziția centrală. Datorită nivelului îmbunătățit de stabilitate la rulare, vă puteți deplasa în marșarier mai mult de 100 de metri fără să deviați de la traiectorie.

Garanția condusului drept Volvo FH

Garanția condusului drept în orice condiții

Corectați traiectoria după frână sau pe suprafețe denivelate? Nu mai este cazul. Vă zdruncinați când treceți peste găurile din asfalt, șanțuri și marcaje? Acum nu le veți mai simți aproape deloc. Direcția dinamică Volvo compensează chiar și efectul vântului lateral puternic. Deci, relaxați-vă mâinile pe volan; autocamionul își va schimba direcția doar atunci când doriți dumneavoastră.

Șofer cu mâinile pe volan

Rulare dinamică

Direcția dinamică Volvo cu setări personale vă oferă posibilitatea de control. Puteți să reglați rezistența volanului pentru a corespunde necesităților și preferințelor individuale de rulare. Fie alegeți o setare predefinită, fie personalizați una în întregime. Rezultatul – vă ajută să obțineți exact experiența de conducere dorită.

Aflați cum funcționează I-See
Volvo FH rulând într-o regiune cu climă rece

Evitarea alunecărilor

Direcția dinamică Volvo cu asistență de stabilitate reduce riscul accidentelor produse prin alunecare. Dacă sistemul detectează pericolul de alunecare, declanșează imediat o asistență suplimentară pentru volan. Acest element vă ajută să virați în direcția opusă și să stabilizați vehiculul – chiar înainte de a ști că urmează să se întâmple ceva.

Aflați cum funcționează I-See
Volvo FH rulând alături de un autoturism Volvo

Mențineți banda de rulare

Direcția dinamică Volvo cu asistență de păstrare a benzii de rulare reduce riscul de răsturnare și de coliziune cu alte vehicule. În cazul în care autocamionul dumneavoastră părăsește neintenționat banda de rulare, sistemul vă ajută să reveniți în direcția dorită cu ajutorul asistenței suplimentare de direcție. Deși nu este neapărat evident, această caracteristică duce siguranța la un nou nivel.

Aflați cum funcționează I-See
Un șofer care controlează autocamionul Volvo FH de la distanță

Bine ați venit în noua noastră cabină.

Direcția dinamică Volvo cu sistemul extern de direcție vă permite să controlați autocamionul de la distanță. Acest aspect este ideal dacă deplasările repetate ale autocamionului se combină cu activități în afara cabinei. Această caracteristică îmbunătățește productivitatea, ca să nu mai vorbim că astfel contribuie la o zi de lucru mai confortabilă.

Aflați cum funcționează I-See
Contactați-ne

Sunteți gata să încercați condusul dinamic?

Contactați reprezentantul Volvo Trucks pentru a participa la cel mai ușor drive test.

Contactați-ne