Volvo FL cu motor cu patru sau șase cilindri

Faceți cunoștință cu motorul dumneavoastră

Motorul Volvo D8K oferă o gamă amplă de utilizări și un timp de răspuns impresionant, fiind ideal pentru activitățile de distribuție în interiorul orașului. Modelul D5K este mai mic și mai ușor, fiind proiectat pentru greutăți brute cuprinse între 10 și 16 tone. Este totodată unul dintre cele mai solide și mai puternice motoare cu patru cilindri dintre cele disponibile pe piață.

Performanța motorului Volvo FL este caracterizat de curba de cuplu largă și uniformă

O călătorie confortabilă garantată

Accelerare rapidă. Manevrabilitate ușoară la viteză redusă. Putere de primă clasă. Motoarele D5K și D8K produc un cuplu mai amplu, mai uniform și un răspuns mai bun la turație mică. Cuplul maxim este cuprins între 800 și 900 Nm pentru modelul D5K și între 950 și 1.050 Nm pentru D8K, reducând substanțial necesitatea schimbării treptelor de viteză.

Alegeți puterea dorită

Indiferent de motorul montat pe autocamionul dumneavoastră Volvo FL, veți dispune de puterea necesară: 210 sau 240 CP pentru modelul D5K, 250 sau 280 CP pentru D8K. Îmbinând aceste caracteristici cu manevrabilitatea excelentă și cu timpul de răspuns ultrarapid, autocamioanele Volvo FL vă vor ajuta să ajungeți la destinație rapid și eficient.

Gama de motoare Volvo FL

  CP kW Cuplu
D5K210 210 154 800 Nm
D5K240 240 177 900 Nm
D8K250 250 184 950 Nm
D8K280 280 206 1.050 Nm
Motor de cinci litri pentru alimentare opțională cu biodiesel

Pregătit pentru combustibilul biodiesel

Toate nivelurile de putere ale motoarelor D5K și D8K sunt certificate pentru alimentare cu combustibil diesel sintetic (HVO) Există o versiune a motorului D5K 240 alimentată cu biodiesel (B100) și are certificare pentru Euro 6. Reprezintă alegerea perfectă dacă doriți să contribuiți la protecția mediului și să beneficiați de stimulentele disponibile pe piața dumneavoastră.

Prize de putere pentru echipamentul de manipulare a sarcinii

Prize de putere

Putere pentru echipamentul de manipulare a sarcinii. Prizele de putere transferă puterea de la motor la diverse atașamente, cum ar fi o macara sau o betonieră. Volvo FL oferă o gamă variată de prize de putere care pot fi ajustate în funcție de necesitățile dumneavoastră.

Consultați specificațiile noastre pentru prizele de putere
Motoarele noastre Euro 6 se află pe picior de egalitate cu modelele Euro 5 în ceea ce privește puterea și eficiența consumului de combustibil.

Aceeași putere cu emisii reduse

Motoarele noastre Euro 6 reprezintă un pas uriaș către un transport mai curat și un impact redus asupra mediului. Puterea și eficiența consumului de combustibil sunt egale cu cele ale modelelor Euro 5, dar am redus emisiile de particule și de oxizi de azot cu aproape 80%.

Descrieți soluția Euro 6 de la Volvo

Soluția noastră pentru Euro 6

1. Motorul
Noile componente ale motorului îmbunătățesc fluxul de gaze și asigură faptul că gazele de eșapament ajung la sistemul de tratare ulterioară la temperatură optimă.

2. Al șaptelea injector
Un injector special pentru motorină este utilizat pentru gestionarea temperaturii catalizatorului DOC și asigură eficiența Filtrului de particule diesel și buna funcționare a sistemului SCR.

3. Catalizatorul de oxidare diesel (DOC)
Catalizatorul DOC produce cantitatea necesară de NO2 pentru ca Filtrul de particule diesel să asigure combustia eficientă a particulelor. În condiții de vreme rece, furnizează, de asemenea, căldura necesară pentru regenerare.

4. Filtrul de particule diesel (DPF)
Filtrul colectează și stochează materiile sub formă de particule (MP) și le depozitează până când sunt arse în timpul regenerării. Regenerarea se produce automat, fără ca dumneavoastră să faceți ceva.

5. Reducerea catalitică selectivă (SCR)
În zona de amestec, gazele de eșapament sunt pulverizate cu AdBlue. Atunci când ajung în catalizator, oxizii de azot (NO2) sunt transformați în mod eficient în azot inofensiv și vapori de apă.

6. Catalizatorul pentru emisii de amoniac (ASC)
Ultima etapă înainte de țeava de eșapament, unde amoniacul rămas (NH3), dacă există, este eliminat.

Filtru de particule diesel

Regenerare controlată

Motoarele noastre D5K și D8K sunt echipate cu un filtru de particule diesel (DPF). În timpul regenerării, acesta captează și procesează particulele microscopice de funingine din gazele de eșapament, lăsând în urmă doar o cenușă fină. Procesul este automat, dar, dacă este necesară regenerarea manuală, de exemplu, atunci când vă aflați într-o zonă ecologică, veți fi avertizat din timp.

VT

Experimentați puterea

Vizitați un centru Volvo Trucks pentru a testa motoarele D5K și D8K și a primi răspunsuri la toate întrebările dumneavoastră.

Contactaţi-ne