Videoclip care explică beneficiile frânei antiforfecare

Frâna antiforfecare

La efectuarea unui viraj sau la coborârea pe un drum alunecos, noua frână antiforfecare a autocamionului Volvo FM se activează pentru a preveni forfecarea. Se aplică prin frânarea treptată a remorcii, care se extinde ansamblului de vehicule. Puteți opta să activați automat frâna antiforfecare în situații periculoase, la viteze de până la 50 km/h. Frâna antiforfecare este disponibilă acum atât pentru autoșasiuri, cât și pentru autotractoare.
Videoclip care explică beneficiile sistemului de avertizare șofer

Sistem de avertizare șofer

Sistemul de avertizare a șoferului este un sistem inteligent care urmărește comportamentul dumneavoastră la condus. Dacă acesta diferă de comportamentul obișnuit și indică oboseală, sunteți avertizat printr-un semnal și un mesaj pe ecran, care vă recomandă să faceți o pauză.
Videoclip care explică beneficiile caracteristicilor pilot automat adaptabil și avertizare de coliziune cu frână de urgență

Pilot automat adaptabil cu avertizare de coliziune frontală

În trafic, pilotul automat adaptabil prevăzut cu radar vă ajută să mențineți o distanță sigură față de vehiculul din față, prin controlarea accelerației și a tuturor frânelor disponibile. Dacă există riscul de coliziune, se vor proiecta semnale luminoase de avertizare pe parbriz.
Videoclip care explică beneficiile Asistenței la schimbarea benzii de rulare

Asistență la schimbarea benzii de rulare

Când este activată, Asistența la schimbarea benzii de rulare utilizează tehnologia radar pentru a scana unghiul mort de pe partea pasagerului, verificând dacă există alți participanți la trafic. Dacă schimbarea benzii de rulare este riscantă, se va declanșa un semnal sonor și va apărea o pictogramă intermitentă lângă oglinda retrovizoare de pe partea pasagerului.
Videoclip care explică beneficiile programului electronic de stabilitate

Program electronic de stabilitate

Programul nostru electronic de stabilitate (ESP) reduce în mod eficient riscul de derapaj și de răsturnare. În situații riscante, acesta intervine instantaneu prin reducerea puterii motorului și prin aplicarea frânelor separat pe fiecare roată a autocamionului și a remorcii. Programul ESP este disponibil acum pentru majoritatea configurațiilor de autocamioane, atât pentru autotractoare, cât și pentru autoșasiuri.
Videoclip care explică beneficiile luminii pentru frâna de urgență

Lumină pentru frâna de urgență

Dacă apăsați frâna, luminile de frână se vor aprinde imediat pentru a avertiza vehiculele din spatele dumneavoastră. O modalitate simplă de a evita coliziunile din spate, care pot cauza accidente fatale.

Pachet siguranță activă

ACC – Control adaptiv al vitezei de croazieră
Asistență la schimbarea benzii de rulare
Sistem de avertizare șofer
VT

Siguranță îmbunătățită

Vizitați un centru Volvo Trucks pentru o demonstrație a sistemelor noastre de asistență pentru șofer.

Contactaţi-ne