Boghiu Tridem pe trei punți

Abordați curbele în ritmul dumneavoastră

Boghiul cu trei punți îmbunătățește considerabil manevrabilitatea în spații înguste – chiar și pe cele mai strâmte drumuri. Pentru a economisi combustibil și a reduce uzura anvelopelor, puteți ridica una (sau chiar două) punți atunci când rulați cu autocamionul gol pe șosele în stare bună. Oar prim optimizarea presiunii punții spate pe fiecare punte, obțineți o tracțiune mai bună atunci când aveți nevoie.

Ușor de manevrat, confortabil de condus

Ușor de manevrat, confortabil de condus

Boghiul tridem vine cu o gamă de punți portante trase (în spatele punților motoare) sau împinse (în fața punților motoare). Sau chiar cu ambele, dacă aveți o configurație 8x2.
Deoarece punțile pot fi acționate hidraulic, raza de bracaj este mult mai strânsă decât cea a unui autocamion fără punți duble. Astfel, se simplifică manevrarea pe rute cu dificile. În plus, suspensia pneumatică asigură o călătorie confortabilă, în special atunci când autocamionul este fără încărcătură.

Ridicarea automată a punții economisește combustibil și reduce uzura anvelopelor

Ridicați puntea și economisiți combustibil

Dacă o punte nu este necesară pentru distribuirea sarcinii, aceasta este ridicată automat – economisind combustibil și reducând uzura. Pentru a evita supraîncărcarea, puntea se coboară atunci când încărcați autocamionul.

Configurații de punți tridem

Tridemul este disponibil pentru toate configurațiile cu tracțiune integrală, inclusiv noua configurație 10x4. Toate configurațiile au suspensie pneumatică și pot fi echipate cu punți cu reductor în butucul roții.

Configurații disponibile

Tip   Punți   Suspensie   Sarcină maximă pe boghiu   Punți portante, amplasate în spatele (tag) și în fața (pusher) punții motoare
RAPDT-GR   8x2 R   Pneumatică   32 t   Punte portantă (directoare) amplasată în fața punții motoare
+ punte portantă (fixă/directoare) amplasată în spatele punții directoare
RADDT-GR   8x4 R, 10x4 R   Pneumatică   36 t   Punte portantă (directoare) amplasată în spatele punții motoare
RAPDD-GR   8x4 R, 8x4 T   Pneumatică   35 t   Punte portantă (directoare) amplasată în fața punții motoare
R = Autoșasiu, T = Autotractor
VT

Întoarceți aici

Vreți să știți cât de strâns ați putea să virați? Vizitați un centru Volvo Trucks și experimentați singur sistemul tridem.

Contactaţi-ne