Tehnologie unică

Tehnologia noastră brevetată îmbină direcția hidraulică convențională cu un motor electric montat pe caseta de direcție. Prin procesarea semnalelor de la mai mulți senzori, ECU (Unitatea electronică de comandă) poate determina direcția de deplasare a autocamionului, precum și intențiile șoferului. Motorul este controlat de 2.000 de ori pe secundă, utilizând un principiu numit „cuplu variabil” pentru a corecta deplasările neintenționate ale direcției și pentru a furniza cuplu suplimentar atunci când este nevoie.

Direcția dinamică Volvo este disponibilă acum pentru toate configurațiile de punți – inclusiv pentru punți față duble.

Videoclip despre Direcția dinamică Volvo

Cum funcționează direcția dinamică Volvo

Viraje stabile și precise la orice viteză

Condus fără efort la orice viteză

La viteze mari, Direcția dinamică Volvo asigură stabilitatea vehiculului. Iar la manevre lente și delicate, sistemul vă oferă forța direcțională de care aveți nevoie, indiferent de sarcină. Vorbim serios atunci când spunem că puteți să conduceți autocamionul Volvo FM cu un singur deget.

Viraje stabile și precise la orice viteză, chiar și la deplasarea în marșarier

În marșarier. De acum înainte este la fel de simplă ca deplasarea înainte.

De acum înainte, deplasarea în marșarier a unui autocamion plin va fi o joacă de copil. Direcția dinamică Volvo vă oferă precizie ireproșabilă, direcție fără efort și readuce automat volanul în poziția centrală. Datorită nivelului îmbunătățit de stabilitate la rulare, vă puteți deplasa în marșarier peste 100 m fără să deviați de la traiectorie. 

Stabil ca un tren în orice condiții

Garanția condusului drept în orice condiții

Corectați traiectoria după frână sau pe suprafețe denivelate? Nu mai este cazul. Vă zdruncinați când treceți peste găurile din asfalt, șanțuri și marcaje? Acum nu le veți mai simți aproape deloc. Direcția dinamică Volvo compensează chiar și efectul vântului lateral puternic. Deci, relaxați-vă mâinile pe volan; autocamionul își va schimba direcția doar atunci când doriți dumneavoastră.

VT

Conduceți în mod dinamic

Contactați un centru Volvo Trucks pentru a participa la cel mai ușor drive test.

Contactaţi-ne