Frâna antiforfecare Volvo FMX previne riscul de forfecare

Frâna antiforfecare

La efectuarea unui viraj sau la coborârea pe un drum alunecos, frâna antiforfecare se activează pentru a preveni forfecarea. Se aplică prin frânarea treptată a remorcii, care se extinde ansamblului de vehicule. Puteți opta să activați automat frâna antiforfecare în situații periculoase, la viteze de până la 50 km/h. Frâna antiforfecare este disponibilă acum atât pentru autoșasiuri, cât și pentru autotractoare.

Sistem de asistență pentru șofer Volvo – lumină pentru frâna de urgență

Lumină pentru frâna de urgență

Dacă apăsați frâna, luminile de frână se vor aprinde imediat pentru a avertiza vehiculele din spatele dumneavoastră. O modalitate simplă de a evita coliziunile din spate, care pot cauza accidente fatale.

Sistem de asistență pentru șofer Volvo pilot automat adaptabil și avertizare de coliziune cu frână de urgență

Pilot automat adaptabil și avertizare de coliziune cu frână de urgență

În trafic aglomerat, pilotul automat adaptabil prevăzut cu radar vă ajută să mențineți o distanță sigură față de vehiculul din față prin controlarea accelerației și a tuturor frânelor disponibile.

În caz de coliziune, sistemul nostru intuitiv de avertizare a impactului vă avertizează prin proiectarea unei lumini pe parbriz. Iar sistemul de frânare de urgență se activează automat, reducând în mod considerabil pericolul de vătămare corporală gravă.

Sistem de asistență pentru șofer Volvo asistență la schimbarea benzii de rulare

Asistență la schimbarea benzii de rulare

Când este activată, Asistența la schimbarea benzii de rulare utilizează tehnologia radar pentru a scana unghiul mort de pe partea pasagerului, verificând dacă există alți participanți la trafic. Dacă schimbarea benzii de rulare este riscantă, se va declanșa un semnal sonor și va apărea o pictogramă intermitentă lângă oglinda retrovizoare de pe partea pasagerului.

Sistem de asistență pentru șofer Volvo program electronic de stabilitate

Program electronic de stabilitate

Programul nostru electronic de stabilitate (ESP) reduce în mod eficient riscul de derapaj și de răsturnare. În situații riscante, acesta intervine instantaneu prin reducerea puterii motorului și prin aplicarea frânelor separat pe fiecare roată a autocamionului și a remorcii. Programul ESP este disponibil acum pentru majoritatea configurațiilor de autocamioane, atât pentru autotractoare, cât și pentru autoșasiuri.

Sistem de asistență pentru șofer Volvo – performanțe îmbunătățite pe drumuri neamenajate pentru I-Shift

Performanțe îmbunătățite pe drumuri degradate

Schimbarea optimă a treptelor de viteză Asistență la pornirea de pe loc. Asistență pentru deplasarea pe teren accidentat, în condiții dificile, și pe teren deluros. Acest program software reglează transmisia I-Shift pentru ca dumneavoastră să beneficiați de asistență maximă la depășirea problemelor cu care vă confruntați zilnic.

Pachet siguranță activă

ACC cu avertizare de coliziune față și frână de urgență
Asistență la schimbarea benzii de rulare
Sistem de avertizare șofer
Contactaţi-ne

Sunteți pregătit să conduceți mai sigur?

Vizitați un centru Volvo Trucks pentru a descoperi sistemele de asistență pentru șofer.

Contactaţi-ne