Cu Volvo I-Shift, condusul devine mai simplu, mai sigur și mai confortabil.

Conduceți pur și simplu

Cu transmisia I-Shift, condusul devine mai simplu, mai sigur și mai confortabil. Fără ambreiaj greu de apăsat, fără o manetă cu care să vă luptați. Fiecare schimbare a treptei de viteză este perfect sincronizată. Simplitatea sistemului reduce oboseala șoferului, ajutându-vă să vă concentrați asupra drumului și traficului din jurul dumneavoastră. Iar dacă doriți să schimbați viteza manual, butonul de pe schimbător vă oferă control deplin asupra schimbării treptelor de viteză.

Cutia de viteze eficientă I-Shift de la Volvo

Economisiți combustibil

Sistemul I-Shift este proiectat să reducă consumul de combustibil cu până la 5%. Pierderile interne de energie sunt mai mici decât la cutiile de viteze manuale, dar sistemul electric este factorul de diferențiere. Fiecare schimbare a treptei de viteză este sincronizată precis. Astfel, se asigură că motorul funcționează în intervalul cel mai eficient de turații pe minut indiferent dacă este în modul economic sau în cel de performanță. În plus, la coborâre, sistemul I-Roll dezactivează motorul, utilizând la maximum inerția autocamionului și realizând o economie de combustibil de până la 2%.

Volvo I-Shift: cum funcționează

Cum funcționează

Sistemul I-Shift se bazează pe o cutie de viteze „clasică”, nesincronizată, având astfel un model compact și pierderi interne reduse. Efectul se produce în unitatea electronică de comandă care gestionează ambreiajul și treptele de viteză. În urma analizei informațiilor despre viteză, greutatea vehiculului, înclinarea drumului și cuplul motor, sistemul aplică fiecare schimbare a treptelor de viteză cu precizie maximă. Sistemul comunică și cu motorul, ceea ce îi permite să regleze turațiile și efectul de frână de motor pentru obținerea celor mai bune performanțe.

Ranforsată pentru aplicații dificile

Ranforsată pentru aplicații dificile

Dacă rulați în condiții extrem de dificile, veți aprecia transmisia I-Shift ranforsată. A fost proiectă special pentru medii în care urcați sau coborâți frecvent pante cu înclinații de peste 10% sau în care conduceți pe un teren extrem de accidentat. Aceasta înseamnă că transmisia I-Shift este disponibilă pentru situații în care cutia de viteze manuală sau cutia automată Powertronic erau singurele opțiuni.

I-Shift cu trepte de forță – începeți de unde doriți

I-Shift cu trepte de forță – începeți de unde doriți

Cu I-Shift, autocamionul a devenit mai versatil și mai ușor de condus. Cutia de viteze automată este disponibilă acum cu opțiune pentru una sau două trepte de forță, plus încă o opțiune de trepte suplimentare pentru marșarier. Dacă transportați încărcături grele, știți că pornirea de pe loc poate fi dificilă uneori, în special pe teren deluros sau pe drumuri degradate. În cele din urmă, puteți fi nevoit să descărcați marfa sau chiar să solicitați remorcarea, ceea ce ar avea efecte devastatoare asupra disponibilității și productivității. Echipați-vă autocamionul FMX cu transmisia I-Shift cu trepte de forță și această problemă va fi de domeniul trecutului. Capacitatea de pornire de pe loc este îmbunătățită considerabil, iar solicitarea pe ambreiaj este redusă cu până la 75%, evitându-se reparațiile inutile.

Deplasați-vă încet, rulați economic

Deplasați-vă încet, rulați economic

Transmisia I-Shift cu trepte de forță poate într-adevăr să sporească economia de combustibil? Desigur. Deoarece, până acum, ați fost dispus de multe ori să sacrificați economia de combustibil în favoarea capacității de pornire de pe loc. Dar acum, datorită treptelor de forță, putem să vă dotăm autocamionul cu un raport mai rapid al punții spate, astfel încât să puteți rămâne la viteza de croazieră la turații mult mai mici atunci când conduceți pe drumuri în stare bună. Acest lucru reduce consumul de combustibil până la câteva procente.

Control perfect în orice direcție

Control perfect în orice direcție

Manevrarea la viteză redusă este unul dintre cele mai dificile aspecte ale acestei meserii. Datorită unui raport al transmisiei de până la 32:1 (și până la 37:1 în marșarier), transmisia I-Shift cu trepte de forță vă permite să conduceți cu viteze de numai 0,5-2 km/h. Dețineți mereu controlul complet, fiind ușor să parcați cu precizie atunci când trebuie să încărcați sau să descărcați mărfurile și evitând accidentele care pot avea un impact negativ asupra zilei dumneavoastră de lucru și asupra productivității. 

Acceptați mai multe activități.

Acceptați mai multe activități.

Transmisia I-Shift cu trepte de forță sporește versatilitatea autocamionului, oferindu-vă posibilitatea de a utiliza același autocamion pentru o mulțime de sarcini și în condiții de condus diferite. Conduceți atât pe șosea, cât și pe teren accidentat? Trebuie să transportați încărcături extrem de grele? Lucrați la altitudini mari? Lucrați în aplicații care necesită în mod special o viteză redusă? Nicio problemă.


Modulul cu trepte de forță adaugă numai 120 mm la lungimea transmisiei I-Shift și 48 kg la greutatea acesteia.

Cum v-ar plăcea să fie I-Shift?

Cum v-ar plăcea să fie I-Shift?

Programul de schimbare a treptelor permite personalizarea transmisiei I-Shift potrivit condițiilor de rulare pe care le întâmpinați. Aveți de ales dintre patru pachete de completare – Construcții, Distribuție, Transport de cursă lungă sau Transport de mare tonaj – precum și câteva alte opțiuni, precum I-See, trepte de forță și funcționalitate suplimentară pentru priza de putere.

VT

Schimbați viteza mai inteligent

Aveți nevoie de sistemul I-Shift pentru autocamionul dumneavoastră? Contactați un centru Volvo Trucks pentru a-l testa.

Contactaţi-ne