Test live gardă la sol Volvo FMX

Tehnicianul Volvo Trucks

Gardă la sol îmbunătățită pe Volvo FMX

Gardă la sol îmbunătățită

Brațele arcurilor. Pernele de aer. Stabilizatoarele. De obicei, sunt amplasate sub punte, în calea pietrelor și bolovanilor. Până acum. Inginerii noștri au inversat sistemul de suspensie pneumatică și l-au amplasat deasupra punții motoare. Rezultatul? Beneficiați de garda la sol a suspensiei cu arcuri lamelare și de confortul și eficiența suspensiei pneumatice.

La o consolă spate scurtă pe Volvo FMX

O consolă mai scurtă

Noul design al suspensiei nu lasă nimic în spatele punții spate care ar putea interfera cu bascularea. De aceea, aveți acum posibilitatea de basculare directă într-o mașină de turnat asfalt.  

Datorită suspensiei pneumatice, la autocamion ajung vibrații reduse și călătoria este confortabilă

Tracțiune mai bună, vibrații reduse

Presiunea optimizată a punții spate pe fiecare punte se traduce printr-o tracțiune mai bună. Pentru alte îmbunătățiri, puteți să ajustați manual distribuția sarcinii pe punte. Datorită suspensiei pneumatice, la autocamion ajung vibrații reduse. Confortul obținut și viteza medie îmbunătățită cresc productivitatea (o creștere de 5-10 km/h conform testelor noastre). Iar deteriorarea redusă a autocamionului ca urmare a scăderii vibrațiilor înseamnă disponibilitate mai mare.

Stabilizatoarele din centrul boghiului îmbunătățesc stabilitatea

Stabilizatoare între punți

Stabilizatoarele îmbunătățite joacă un rol important pe noua suspensie pneumatică. Repoziționate în sus și central între punți, acestea transmit acum forțele drumului și ale remorcii spre cea mai rigidă parte a cadrului, pentru a îmbunătăți stabilitatea la rulare. 

Volvo FMX cu GRAS-G2 este perfect pentru autobasculante și utilajele de turnat asfalt

Suspensie pneumatică

Suspensia pneumatică asigură un confort remarcabil în timpul rulării și permite reglarea gărzii la sol. Nu există componente pneumatice în afara carcasei anvelopelor spate (cu anvelope 315/80R22.5). Acest lucru facilitează adaptarea șasiului pentru aplicații precum lucrul cu utilajele de turnat asfalt sau autobasculantele.

Suspensia pneumatică GRAS-G2 este disponibilă în configurațiile

Pentru toată gama

Suspensia pneumatică GRAS-G2 este disponibilă în configurațiile: 4x2, 4x4, 6x2, 6x4, 6x6, 8x2, 8x4, 8x6, 10x4 și 10x6. Aceasta include conceptul Tridem, care este proiectat să facă față unei greutăți brute de 36 de tone pe boghiul cu trei punți și de 10 tone în partea frontală.

Contactaţi-ne

Testați

Faceți un drive test pe un autocamion Volvo FMX cu suspensie pneumatică spate și veți simți diferența. Pe loc. Un reprezentant Volvo Trucks are răspunsurile.

Contactaţi-ne