Tandem cu punte liftabilă coboară puntea în mod automat atunci când autocamionul este încărcat

Mod optim de condus

Funcția Tandem cu punte liftabilă este ideală în situația în care conduceți cu o încărcătură foarte grea într-o direcție și fără încărcătură în cealaltă. Atunci când autocamionul nu este încărcat, este suficient să apăsați un buton de pe panoul de bord și să ridicați puntea motoare. După ce încărcați autocamionul, puntea motoare va coborî automat și se va cupla din nou, pentru a asigura maximum de tracțiune și manevrabilitate. Operațiunea durează numai 15 secunde de la început până la sfârșit, așa că nu veți pierde timp prețios.

Puntea ridicată consumul de combustibil cu până la 3%.

Economisiți până la 4% din combustibil

Punțile motoare produc fricțiune și rezistență la rulare, ceea ce crește cantitatea de combustibil care trebuie utilizată. Prin decuplarea și ridicarea punții motoare atunci când nu aveți nevoie de ea, puteți reduce consumul de combustibil cu până la 4% la drumul de întoarcere, cu puntea ridicată. Și să creșteți semnificativ profitul.

O punte ridicată poate reduce raza de bracaj cu peste un metru

Mai manevrabil

La ridicarea punții motoare, autocamionul se comportă asemenea unuia cu tracțiune 4x2 sau 6x2, având ca rezultat o rază de bracaj și mai mică și o îmbunătățire semnificativă a manevrabilității. De exemplu, un autocamion 6x4 cu ampatament de 4,6 metri își poate reduce raza de bracaj cu peste un metru.

Prin ridicare punții, se poate crea o tracțiune mai bună

O mai bună aderență

Aveți nevoie de mai multă tracțiune? Dacă limita de sarcină pe punte o permite, este suficient să apăsați un buton pentru a comuta toată greutatea pe o punte motoare. Puteți face acest lucru chiar în timpul condusului la viteze reduse. 

Contactaţi-ne

Ridicați puntea. Creșteți profitul.

Pentru a experimenta personal ridicarea punții în tandem, vizitați un centru Volvo Trucks.

Contactaţi-ne