Încă de la început, Direcția dinamică Volvo a oferit stabilitate perfectă la viteze mari și control total la viteze mici. Cea mai recentă versiune a sistemului vine cu câteva caracteristici foarte utile pentru experiența zilnică de condus în condiții dificile. Este mai ușor de personalizat și vă ajută să vă păstrați poziția pe șosea, putând chiar să intervină atunci când depistează că urmează să se producă un derapaj.

Direcția dinamică Volvo în timpul programului de lucru

Cu Direcția dinamică Volvo se elimină vibrațiile și mișcările bruște ale volanului în timpul deplasării pe șosele cu suprafețe denivelate. Deplasarea în marșarier și manevrarea în spații înguste devin, de asemenea, mai ușor de efectuat – rezistența volanului este redusă cu aproximativ 70% la viteze mici. În plus, volanul se autocentrează automat de îndată ce slăbiți presiunea exercitată asupra acestuia.

La viteze mai mari, autocamionul își păstrează direcția chiar și sub efectul vântului lateral puternic. Tehnologia se bazează pe servodirecția hidraulică a autocamionului dumneavoastră, fiind asistată de un motor electric reglat electronic, care monitorizează continuu direcția și asigură forță suplimentară de virare dacă și atunci când este necesar.

Mai puțin timp petrecut pentru a vă regla setările

Mai puțin timp petrecut pentru a vă regla setările

Prin intermediul Direcției dinamice Volvo, vă puteți alege rapid setările privind direcția dintr-un meniu la bord și puteți începe deplasarea. Puteți activa, de asemenea, Asistența pentru păstrarea benzii de rulare, în funcție de direcția de mers, prin simpla apăsare a unui buton. Asistența de stabilitate acționează întotdeauna din fundal.

Direcția dinamică Volvo cu setări personale

Direcția dinamică Volvo cu setări personale

Această caracteristică vă permite să vă reglați direcția prin intermediul meniului de presetări din cadrul Direcției dinamice Volvo. Puteți alege dintr-o gamă de moduri presetate sau vă puteți personaliza setarea de direcție exclusiv prin intermediul meniului de personalizare.

Direcția dinamică Volvo cu asistență de stabilitate

Direcția dinamică Volvo cu asistență de stabilitate

Atunci când autocamionul începe să derapeze fie și foarte puțin, Direcția dinamică Volvo cu asistență de stabilitate intervine și vă ajută să creați o forță de contravirare și să stabilizați vehiculul. Senzorii din diferite locații monitorizează viteza de rotație a autocamionului.

Direcția dinamică Volvo cu asistență de păstrare a benzii de rulare

Direcția dinamică Volvo cu asistență de păstrare a benzii de rulare

Când conduceți cu aproximativ 55 km/h, intervine asistența pentru păstrarea benzii de rulare a autocamionului. Sistemul monitorizează poziția vehiculului folosind camere video. Când depistează că riscați să părăsiți banda actuală de rulare, este activată manevrarea volanului și acest lucru vă ajută să reveniți în direcția dorită. Dacă este nevoie de asistență suplimentară, șoferul este avertizat printr-o vibrație ușoară resimțită în volan în locul unui semnal de avertisment.

Condus fără efort indiferent de viteză

Condus fără efort indiferent de viteză

Direcția dinamică Volvo vă asigură stabilitate și menținerea direcției la viteză mare. Iar la manevre lente și delicate, vă oferă forța necesară în sistemul de direcție, indiferent de sarcină. De fapt, în asemenea împrejurări, puteți să conduceți autocamionul Volvo FMX cu un singur deget.

De acum înainte, deplasarea în marșarier este la fel de simplă ca deplasarea înainte.

De acum înainte, deplasarea în marșarier este la fel de simplă ca deplasarea înainte.

De acum înainte, deplasarea în marșarier a unui autocamion plin va fi o joacă de copil. Direcția dinamică Volvo vă oferă precizie și direcție fără efort, ceea ce readuce automat volanul în poziția neutră. Datorită nivelului îmbunătățit de stabilitate la rulare, vă puteți deplasa în marșarier fără să deviați de la traiectorie.

Garanția condusului drept în toate condițiile

Garanția condusului drept în toate condițiile

Corectați traiectoria după frână sau pe suprafețe denivelate? Nu mai este cazul. Vă zdruncinați când treceți peste găurile din asfalt, șanțuri și marcaje? Acum nu le veți mai simți aproape deloc. Direcția dinamică Volvo compensează chiar și efectul vântului lateral puternic. Așadar, relaxați-vă mâinile pe volan; autocamionul își va schimba direcția doar atunci când doriți dumneavoastră.

Rulare dinamică

Rulare dinamică

Direcția dinamică Volvo cu setări personale vă oferă posibilitatea de control. Puteți să reglați rezistența volanului pentru a corespunde necesităților și preferințelor individuale de rulare. Fie alegeți o setare predefinită, fie personalizați una în întregime. Rezultatul – vă ajută să obțineți exact experiența de conducere dorită.

Evitarea alunecărilor

Evitarea alunecărilor

Direcția dinamică Volvo cu asistență de stabilitate reduce riscul accidentelor produse prin alunecare. Dacă sistemul detectează un pericol de alunecare, declanșează imediat asistența suplimentară pentru volan. Acest element stabilizează vehiculul – chiar înainte de a ști că urmează să se întâmple ceva.

Mențineți banda de rulare

Mențineți banda de rulare

Direcția dinamică Volvo cu asistență de păstrare a benzii de rulare reduce riscul de răsturnare și de coliziune cu alte vehicule. În cazul în care autocamionul dumneavoastră părăsește neintenționat banda de rulare, sistemul vă ajută să reveniți în direcția dorită cu ajutorul asistenței suplimentare de direcție. Deși nu este neapărat evident, această caracteristică duce siguranța la un nou nivel.

Bine ați venit în noua noastră cabină.

Bine ați venit în noua noastră cabină.

Direcția dinamică Volvo cu sistemul extern de direcție vă permite să controlați autocamionul de la distanță. Acest aspect este ideal dacă deplasările repetate ale autocamionului se combină cu activități în afara cabinei. Această caracteristică îmbunătățește productivitatea, ca să nu mai vorbim că astfel contribuie la o zi de lucru mai confortabilă.

VT

Conduceți în mod dinamic

Contactați un centru Volvo Trucks pentru a participa la cel mai ușor drive test.

Contactaţi-ne