Condițiile dure de condus nu reprezintă o problemă pentru Volvo FMX.

Mobilitate extremă

Atunci când drumul este acoperit de noroi sau nisip, singurul mod de a nu avea probleme este să vă mișcați continuu. Controlul automat al tracțiunii (ATC) se asigură că așa se va întâmpla. Această caracteristică revoluționară cuplează automat puntea față exact atunci când aveți nevoie – și o decuplează atunci când nu mai este necesară. Apoi, mai există Direcția dinamică Volvo, datorită căreia virajele nu mai necesită efort și trecerea peste denivelări este lină.

ATC oferă toate beneficiile punții motoare față selectabile, fiind însă la fel de comodă ca un sistem permanent.

Rene Müller

Manager Segment de construcții, Volvo Trucks

Controlul automat al tracțiunii vă ajută atunci situația devine dificilă

Fără compromisuri

O punte față motoare vă rezolvă problemele. Dar, atunci când este cuplată, afectează manevrabilitatea. Spre deosebire de sistemele cu tracțiune integrală, Controlul automat al tracțiunii vă oferă combinația ideală. Atunci când este cuplată puntea față, veți obține toată tracțiunea necesară. Atunci când aceasta este decuplată (ceea ce se întâmplă în majoritatea timpului), manevrabilitatea autocamionului se va îmbunătăți.

Descoperiți Sistemul de control automat al tracțiunii
Direcție Dinamică Volvo: vă oferă mai mult control, mai simplu de obținut

Conduceți fără niciun pic de efort

Când intrați pe teren dificil, veți dori să aveți direcția dinamică Volvo. Această tehnologie inteligentă adaugă o forță de rulare de până la 85%, neutralizând efectul denivelărilor. Deci, relaxați-vă și profitați de acest lucru, conducând mai lin, mai stabil și cu mai puțin efort.

Mai multe motive pentru a îndrăgi Direcția Dinamică Volvo
Tandem cu punte liftabilă

Ridicați puntea. Viraje mai strânse

Funcția Tandem cu punte liftabilă vă permite să dezactivați și să ridicați una dintre punțile motoare. La ridicarea punții motoare, autocamionul se comportă asemenea unuia cu tracțiune 4x2 sau 6x2, având ca rezultat o rază de bracaj și mai mică și o îmbunătățire semnificativă a manevrabilității. De asemenea, reduce consumul de combustibil cu până la 3%.

Aflați mai multe despre Tandem cu punte liftabilă
Autocamionul Volvo FMX are o gardă la sol impresionantă atunci când este încărcat la maximum

Pante mai abrupte, șanțuri mai adânci

Am mutat puntea față motoare cu 100 de milimetri mai în față, pentru a îmbunătăți unghiul de atac al autocamionului. Și am reproiectat-o (de la coroană și pinion la rulmenți) pentru a fi mai puternică și mai simplă. De asemenea, am integrat bara transversală în spatele corpului punții, prin urmare, carcasa robustă a punții a devenit cea mai joasă componentă a autocamionului, crescând semnificativ garda la sol atunci când acesta este încărcat la maximum.

VT

Nu vă cerem să ne credeți pe cuvânt.

Testați mobilitatea excelentă la un centru Volvo Trucks.

Contactaţi-ne