Volvo FMX este un autocamion excepțional de rezistent, pentru lucrări grele

Cel mai puternic autocamion pe care l-am construit vreodată

Suficient de puternic pentru a tracta până la 32 de tone. Suficient de rezistent pentru a se lovi de un zid de beton și a-și continua drumul. Colțurile barei de protecție sunt realizate din oțel cu grosimea de 3 mm. Farurile sunt amplasate sus, departe de lovituri. Dacă reușiți să-i cauzați daune grave (ceea ce este puțin probabil), panourile separate le vor izola. Iar șuruburile vizibile vă permit să înlocuiți singur piesa respectivă. Toate acestea mențin autocamionul Volvo FMX în mișcare și pe șantier – acolo unde îi este locul.

Au fost adăugate multe piese din oțel, dar creșterea greutății este minimă – poate cinci sau șase kilograme. Iar robustețea a crescut de mai multe ori.

Hans Bergqvist

Designer Volvo FMX, Volvo Trucks

Design rezistent

Rectangular cu un scop precis

Noul dispozitiv de remorcare, noua bară de protecție, noul scut de protecție – totul a fost conectat la bara de protecție față cu console foarte mari. A rezultat o parte frontală de forma unei cutii, incredibil de rezistentă. Efectele ciocnirilor la viteză mică sunt neutralizate, iar frecvența de vibrație este eliminată aproape complet și, odată cu aceasta, șocurile asociate. 

Forță de tractare la nivelul multor tone

Traversa de remorcare

O singură piesă din fontă, suficient de puternică pentru a împinge sau a trage până la 32 de tone. Este atât de puternică, încât, dacă greutatea se sprijină pe punți și roțile se învârt, un excavator sau alt autocamion Volvo FMX vă poate pune imediat în mișcare. Iar faptul că traversa de remorcare este accesibilă înseamnă că puteți să o utilizați ca pe o scară, pentru a vă urca pe partea frontală a autocamionului.

Am adăugat și alte elemente la dispozitivul de tractare
Are performanțe bune la testele de impact

Testat la impact

Am încercat să penetrăm partea frontală cu un stâlp de oțel asupra căruia am aplicat o presiune de aproape 3 tone. (Construcția rectangulară se comportă ca un arc, revenind aproape complet la forma inițială). Am izbit-o de un bloc din beton masiv. (Partea frontală din oțel se îndoaie ușor, dar își recapătă forma în cea mai mare parte). Și am mai efectuat încă zeci de teste îndrăznețe privind rezistența la impact. De aceea, când afirmăm că Volvo FMX este cel mai puternic autocamion pe care l-am fabricat, chiar credem acest lucru.

VT

Sunteți gata să-i testați puterea?

Reprezentantul Volvo Trucks este gata să vă prezinte toate caracteristicile datorită cărora Volvo FMX este cel mai puternic autocamion pe care l-am construit vreodată.

Contactaţi-ne