Știm ce se întâmplă pe teren. Știm cum arată accidentele. De aceea, facem foarte multe teste suplimentare, care nu sunt cerute de legislație.

Carl Johan Almqvist

Director pentru siguranța traficului și a produselor, Volvo Trucks

Interior

Modul nocturn Volvo FMX

Mod nocturn

Comutați pe modul nocturn și toate luminile din tabloul de bord, pe lângă vitezometru, se reduc la maxim. Fără elemente care distrag atenția: vă puteți concentra, astfel, doar asupra traseului. Sau asupra deplasării în marșarier, atunci când rulați cu o remorcă în mediul nocturn. 

Volvo FMX poziționat foarte aproape de sol

Foarte aproape de sol

Pentru un autocamion de construcții, Volvo FMX oferă o poziție de șofat situată foarte aproape de sol. Iar contactul vizual foarte bun cu zona din jurul autocamionului înseamnă a acționa în condiții sporite de siguranță.

Test de alcoolemie Volvo FMX

Test de alcoolemie

Șoferilor le este interzis consumul de alcool. Testul de alcoolemie poate fi montat din fabrică și transmite un mesaj clar pentru șoferi și clienții serviciilor de transport cu privire la cât de mult luați în serios problema siguranței în trafic. 

Centura de siguranță Volvo FMX

Centură de siguranță

Aproape jumătate dintre toate accidentele de autocamioane pot fi evitate prin folosirea unei centuri de siguranță – un aspect de care merită să vă amintiți când porniți data viitoare la drum. 

Exterior

Sistemul de protecție anti-împănare față Volvo FMX

Sistem de protecție anti-împănare față

Absoarbe o parte din forță în cazul unei coliziuni, rulându-se înapoi sub autocamion. Acum, este din materiale mai ușoare și mai rezistente, cu eficiență la viteze și mai mari. 

Iluminare Volvo FMX

Iluminare

Am integrat luminile de poziție față și luminile de zi. Prin urmare, unitatea oferă o iluminare inteligentă prin intermediul unui pachet compact. Autocamionul rămâne vizibil pentru ceilalți participanți la trafic. 

Oglinzi și vizibilitate Volvo FMX

Oglinzile și vizibilitatea

O gamă de caracteristici inteligente este proiectată să îi confere șoferului vizibilitate excelentă în unghi complet de 360 de grade. Dar geamurile și oglinzile oferă și o acoperire excelentă. 

Sistem de protecție anti-împănare laterală și spate Volvo FMX

Sistem de protecție anti-împănare laterală și spate

Sistemul de protecție anti-împănare spate și laterală împiedică blocarea vehiculelor mai mici sub autocamion în cazul unei coliziuni. 

Sistemele de siguranță activă Volvo FMX

Sisteme de siguranță activă

Camionul vă va veni în ajutor. Faceți o scurtă trecere în revistă a sistemelor active de siguranță Volvo Trucks aflate în uz.

Discuție despre siguranța Volvo FMX

Ce se întâmplă dacă?

Directorul pentru siguranța traficului și a produselor dezvăluie secretele sistemelor noastre de siguranță activă și modul lor de funcționare. 

VT

Analizați siguranța în direct

Reprezentantul de vânzări Volvo Trucks poate să vă prezinte fiecare caracteristică de siguranță și să vă răspundă la toate întrebările pe care le aveți. 

Găsiți un reprezentant de vânzări