TRUCKS

Creșterea productivității prin instruirea șoferilor

Cursurile de instruire a șoferilor Volvo Trucks oferă o combinație de cunoștințe de specialitate și de abilități practice pentru a maximiza productivitatea vehiculelor.
Ilustrații
Într-o industrie competitivă de transport, un șofer calificat reprezintă un adevărat avantaj în ceea ce privește productivitatea, consumul de combustibil și siguranța.

Într-o industrie competitivă de transport, un șofer calificat reprezintă un adevărat avantaj. De aceea, Volvo Trucks oferă o gamă variată de cursuri destinate dezvoltării șoferilor.
Cursurile sunt concepute de echipa de dezvoltare a competențelor Volvo Trucks și sunt predate de către instructorii care sunt specializați în domeniu, astfel încât șoferii să maximizeze potențialul vehiculelor.

„Pentru șoferi, autocamionul Volvo este un instrument puternic. Pentru a-l conduce eficient, trebuie să aveți o bună înțelegere a vehiculului și să utilizați pe deplin capacitățile sale tehnologice”, spune Emanuele Piga, director de dezvoltare și asistență pentru conducătorii auto din cadrul Volvo Trucks.

Beneficiile programului de instruire includ o creșterea rentabilității datorită productivității mai mari, reducerea consumului de combustibil, îmbunătățirea mediului de lucru pentru șoferi și reducerea uzurii vehiculelor.

Programul de dezvoltare a șoferilor contribuie, de asemenea, la atragerea și păstrarea talentelor: „Industria aceasta are mare nevoie de șoferi buni. Programul de instruire pentru dezvoltarea competențelor șoferilor este esențial pentru o imagine bună asupra profesiei și asigură păstrarea șoferilor în activitate”, spune Michael Börjesson, manager de servicii de combustibil Volvo Trucks.

În cursul anului 2018, programul cursurilor Volvo Trucks va fi actualizat în continuare, pentru a răspunde nevoilor individuale ale companiilor și ale șoferilor participanți. 

Activitatea de transport și legislația
Reglementările care guvernează mediul de lucru al șoferilor devin din ce în ce mai complexe. Acest program de instruire este conceput pentru a clarifica și a explica rolul șoferului și regulile privind timpii de conducere și de odihnă. Obiectivul său este acela de a se asigura că participanții pot conduce conform regulilor pentru a obține productivitate maximă, reducând în același timp riscurile generate de șoferii obosiți și suprasolicitați.

Condus eficient
Conducătorul auto este un factor important în obținerea unei eficiențe sporite a consumului de combustibil, deoarece consumul de combustibil poate varia cu până la 30% de la un șofer la altul. Acest curs îi învață pe participanți cum să utilizeze în mod optim caracteristicile de eficiență ale consumului de combustibil în cazul propriului autocamion, dar și cum să folosească forța unui vehicul în mișcare în mod corespunzător. Condusul eficient nu numai că economisește costurile liniei de bază, ci aduce beneficii directe la nivelul mediului și reduce stresul pentru șoferi.

Transporturi sigure
Încărcăturile de diferite greutăți și mărimi trebuie să fie protejate diferit. Siguranța încărcăturii este strict reglementată pentru a preveni pierderea mărfurilor și pentru a minimiza riscurile de siguranță, de accidente, dar și pentru a reduce daunele aduse încărcăturii și vehiculului. Acest curs le oferă, de asemenea, șoferilor cunoștințele necesare pentru a reduce riscul de furt al mărfurilor, infracțiune care este în creștere.

Sănătatea și primul ajutor
Printr-o combinație de cunoștințe și exerciții practice, șoferii primesc instrumentele necesare pentru a-și îmbunătăți aptitudinile fizice, odihna și regimul alimentar. Cursul oferă o imagine de ansamblu asupra principiilor ergonomice, iar participanții își însușesc exerciții de pregătire fizică ce pot fi finalizate în spatele volanului pentru a evita accidentele profesionale. Acesta include, de asemenea, lecții despre ce trebuie făcut în caz de accident, precum și instrumente de formare în domeniul măsurilor de prim-ajutor și CPR (resuscitare cardiopulmonară).

Condus în siguranță
Condusul în condiții de siguranță poate reduce riscul de vătămare corporală, costurile și poate crește durata de funcționare. Acesta poate reprezenta, de asemenea, un element de o importanță crucială pentru companiile de transport. La urma urmei, ce companie dorește ca imaginea unuia dintre vehiculele sale să fie difuzată peste tot la știri după producerea unui accident? După participarea la acest curs, șoferii vor putea să-și finalizeze traseele cu o mai bună înțelegere a riscurilor existente și a modului de a le minimiza. De asemenea, vor beneficia de o înțelegere aprofundată a elementelor de siguranță ale autocamionului.

Lucrul în construcții
Ce poate face șoferul unui vehicul care lucrează în construcții pentru a evita blocarea sa în noroi? Sau pentru a evita răsturnarea sa pe teren accidentat? Acest curs unic abordează provocările de zi cu zi ale condusului pe șantierele de construcții, care presupun adesea teren accidentat și riscant și modul cum pot fi utilizate caracteristicile dezvoltate special pentru autocamioanele folosite în lucrări de construcții. Nu în ultimul rând, acest curs constituie un ghid pentru condusul sigur și eficient pe teren accidentat al autocamioanelor Volvo.