TRUCKS

Conduceți pur și simplu

I-SHIFT DE LA VOLVO TRUCKS

I-Shift este gama de cutii de viteze automate de la Volvo Trucks concepute pentru a face deplasarea mai lină, mai sigură și mai confortabilă. Fiecare schimbare a treptei de viteză este perfect sincronizată – automat – iar prin intermediul celei mai recente generații, schimbarea treptelor de viteză este mai rapidă și mai lină ca niciodată. O serie de pachete software vă permite să personalizați I-Shift-ul în funcție de necesitățile dumneavoastră. Există funcții disponibile pentru I-Shift, care activează rularea cu o singură pedală în anumite situații. Iar în funcție de modelul de autocamion există versiuni de I-Shift care deschid posibilități noi, cum ar fi I-Shift cu trepte de forță și I-Shift Dual Clutch.

Cum funcționează I-Shift?

Sistemul I-Shift se bazează pe o cutie de viteze „clasică”, nesincronizată – de unde modelul compact și eficiența sporită. Efectul se produce în unitatea electronică de comandă, care gestionează ambreiajul și treptele de viteză. În urma analizei constante a informațiilor despre viteză, greutatea vehiculului, înclinarea drumului și cuplul motor, sistemul aplică fiecare schimbare a treptelor de viteză cu precizie maximă. Sistemul comunică și cu motorul, ceea ce îi permite să regleze turațiile și efectul de frână de motor pentru obținerea celor mai bune performanțe.

I-Shift este disponibil pentru Volvo FHVolvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX și Volvo FE.

I-Shift cu trepte de forță – începeți de unde doriți

Transportați încărcături grele? Pornirea de pe loc devine dificilă pe teren deluros sau pe drumuri degradate? Echipați-vă autocamionul cu I-Shift cu trepte de forță și veți depăși această problemă. Pornirea de pe loc este îmbunătățită, iar solicitarea ambreiajului se reduce cu până la 75%. Alegeți între una sau două trepte de forță, beneficiind de opțiunea suplimentară a treptelor pentru marșarier. Raportul de transmisie vă permite să vă deplasați cu 0,5-2 km/h, deținând controlul total asupra cuplului motorului.


Deplasați-vă încet, rulați economic


Cu I-Shift cu trepte de forță, nu trebuie să faceți niciun compromis în ceea ce privește economia de combustibil sau pornirea de pe loc. Le puteți avea pe amândouă. Alegeți doar un raport de punte spate mai rapid, care vă permite să mențineți viteza de croazieră la turații mult mai mici atunci când vă deplasați pe drumuri în stare bună. Este mai confortabil și mai bine pentru eficiența consumului de combustibil.

 

Cutia I-Shift cu trepte de forță este disponibilă pentru modelele Volvo F16, Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX

 

 

I-Shift Dual Clutch – un nou mod de a conduce

Activitățile dumneavoastră necesită performanță ridicată și schimbarea frecventă a treptelor de viteză? Optați pentru I-Shift Dual Clutch – vă oferă accelerare foarte lină, cu schimbarea fără probleme a treptelor de viteză. Schimbă treapta de viteză într-o fracțiune de secundă.

 

Veți beneficia astfel de un flux constant de putere care poate transforma felul în care conduceți – și vă va crește productivitatea. Cuplul este constant, de aceea, puteți să schimbați viteza fără ezitare în mijlocul unui viraj. Fluxul de putere neîntrerupt asigură stabilitatea încărcăturii. Puterea este transferată încontinuu către roți, ceea ce înseamnă că există un risc minim de a vă împotmoli sau de a pierde priza pe teren alunecos. Chiar dacă puneți o frână de motor la coborâre prin schimbarea într-o treaptă de viteză inferioară, puteți fi sigur că veți avea o călătorie stabilă și mai sigură.

 

Un flux de putere constant
 

I-Shift Dual Clutch poate preselecta treapta următoare de viteză în timp ce conduceți în cea curentă. Unul din ambreiaje este în poziția ralanti, iar celălalt este activat. Datorită celor doi arbori de intrare și dispunerii inteligente a roților dințate și a elementelor de selectare, se pot alege două trepte de viteză simultan. Rezultatul? Schimbarea lină a treptelor de viteză într-o fracțiune de secundă – fără a întrerupe furnizarea de energie.

 

I-Shift Dual Clutch este disponibil pentru modelele Volvo FH, Volvo FM și Volvo FMX.

Frâna pentru teren accidentat la deplasarea cu o singură pedală

Dacă vă deplasați pe teren accidentat la viteze reduse și aveți nevoie de control precis atât asupra cuplului motorului, cât și asupra forței de frânare, opțiunea Frâna pentru teren accidentat este utilă. Îi oferă autocamionului dumneavoastră funcționalitatea O singură pedală, permițându-vă să controlați atât accelerația motorului, cât și frânele de serviciu folosind doar pedala de accelerație. Vă ajută să opriți și să poziționați roata autocamionului pe o stâncă sau un alt obstacol, fără ca acesta să derapeze. Frâna pentru teren accidentat este disponibilă pentru modelele Volvo FH16 și Volvo FMX și este activă la o viteză de până la 4 km/h.

Schimbarea direcției la deplasarea cu o singură pedală

Atunci când efectuați manevre și cuplați frecvent între treapta înainte și marșarier, funcția Schimbarea direcției pentru I-Shift va deveni cel mai bun prieten al dumneavoastră. Vă permite să vă deplasați înainte, să cuplați în marșarier și să folosiți pedala de accelerație pentru a controla forța de frânare, fără să utilizați pedala de frână. Desigur, funcționează și invers atunci când cuplați din marșarier în treapta de mers înainte. Această funcție este activă la viteze de până la 20 km/h.

Controlul activ al tracțiunii în toate condițiile

I-Shift oferă un sistem avansat de tracțiune care îmbunătățește performanțele privind tracțiunea și pornirea de pe loc atât pe șosea, cât și pe teren accidentat. Acest lucru este posibil prin ajustarea rapidă a cuplului motorului pentru a reduce deraparea roților. Sistemul funcționează atât pentru punțile spate cu diferențial blocabil, cât și pentru punțile spate fără diferențial blocabil.

Disponibil pentru aceste autocamioane

SUNTEȚI PREGĂTIT PENTRU I-SHIFT?

Vă invităm să discutăm despre schimbarea automată a treptelor de viteză.