TRUCKS

Calculați impactul asupra mediului

Grija față de mediu este una dintre valorile noastre fundamentale și dorim să vă ajutăm să faceți alegeri corecte oferindu-vă o viziune holistică privind impactul dumneavoastră asupra mediului. Suntem mândri să prezentăm datele privind impactul întregului ciclu de viață al autocamioanelor, acesta fiind modul în care noi ne asumăm responsabilitatea.

De ce ar trebui să îmi calculez impactul asupra mediului?


Dacă sunteți în căutarea unor soluții sustenabile de transport, probabil știți că impactul total asupra mediului al autocamioanelor dumneavoastră nu se rezumă doar la emisiile de CO2 generate de utilizarea lor. Trebuie să luați în calcul totul, de la extracția materiilor prime și a altor resurse utilizate în producție, până la emisiile rezultate din reciclare.


Utilizați calculatorul când vă planificați viitoarea flotă. Veți obține o viziune holistică privind modul în care diferitele alegeri pot schimba impactul dumneavoastră asupra mediului și puteți compara cu ușurință alternativele disponibile. Vedeți diferențele dintre un autocamion Volvo electric și un autocamion alimentat cu benzină sau cu motorină în activitatea dumneavoastră, în funcție de rulajul și de amestecul energetic pe care le alegeți. În cazul în care clienții dumneavoastră sunt interesați de sustenabilitate, calculatorul vă poate oferi indicații clare privind modul în care autocamioanele dumneavoastră reduc impactul asupra mediului în lanțul de distribuție al clienților. Și puteți să câștigați mai multe contracte.

Impactul este analizat cu privire la trei domenii

Producție

Acest calcul include întreaga producție, chiar și extracția materiilor prime, transportul materialelor și al pieselor, precum și asamblarea acestora.

Utilizare

Această secțiune are în vedere impactul asupra mediului pe toată durata de exploatare a autocamionului, inclusiv producția de combustibili, consumul de combustibil și activitățile de service.

Sfârșitul ciclului de viață

Aceste calcule includ emisiile de reciclare, deșeurile, precum și unele credite pentru activitatea de reciclare

Volvo Trucks se mândrește că deține toate datele privind impactul întregului ciclu de viață al autocamioanelor. În felul acesta ne putem asuma responsabilitatea.

Cum facem calculele

Scopul calculatorului este de a vă ajuta să calculați emisiile de CO 2 produse de autocamionul dumneavoastră. Calculele se bazează pe cercetări și teste ample efectuate asupra autocamioanelor. Au fost efectuate analize ale duratei de viață, iar acestea reprezintă baza de calcul. Calculul include procesul de producție a materialelor, de la extracția materiilor prime la fabricarea pieselor utilizate, atât în fabricile furnizorilor noștri, cât și în propriile noastre fabrici din Europa.

Se ține cont și de întreținere, respectiv reciclarea materialelor, transportul între fabrici, producția de combustibil și emisiile de eșapament. În etapa de casare se pune accent pe evitarea producției de metale noi pentru produsele următoare.

Aveți întrebări?

Dealerul local Volvo Trucks are răspunsurile. Vizitați-i, contactați-i ori solicitați să vă facă o vizită.