TRUCKS

Mai mult control, mai puțin efort

DIRECŢIA DINAMICĂ VOLVO

Căutați stabilitate și control perfecte la orice viteză, combinate cu tensiune redusă în mod drastic asupra mușchilor? Sau doriți asistență pentru a evita derapajul și schimbările neintenționate ale benzii de rulare? Examinați mai atent Direcția dinamică Volvo. Vă oferă toate acestea, plus setările dumneavoastră personalizate. Oferă chiar și posibilitatea de control la distanță al direcției.

Cum funcţionează?

Unitatea Direcție dinamică Volvo combină direcția hidraulică convențională cu un motor electric montat pe caseta de direcție. Prin procesarea semnalelor de la mai mulți senzori, sistemul poate determina direcția de deplasare a autocamionului, precum și intențiile șoferului. Motorul este controlat de 2.000 de ori pe secundă pentru a corecta deplasările direcției și pentru a furniza cuplu suplimentar atunci când este nevoie.

Stabil și fără efort

La viteze mari, Direcția dinamică Volvo asigură stabilitatea vehiculului. Iar la manevre lente şi delicate, sistemul vă oferă forţa direcţională de care aveţi nevoie, indiferent de sarcină. Elimină chiar tensiunea musculară pe care o presupune virajul unui autocamion complet încărcat și readuce roata în mod automat în poziție neutră. Vă puteți deplasa în marșarier pe o distanță de peste o sută de metri fără să vă abateți de la traseu.

Condus drept

Corectaţi traiectoria după frână sau pe suprafeţe denivelate? Nu mai este cazul. Vă zdruncinaţi când treceţi peste găurile din asfalt, şanţuri şi marcaje? Acum nu le veţi mai simţi aproape deloc. Direcția dinamică Volvo compensează chiar și impactul vântului lateral puternic. Relaxați-vă mâinile pe volan; autocamionul își va schimba direcția doar atunci când doriți dumneavoastră.

Așa cum vă place

Setările personale vă oferă control. Puteți să reglați rezistența volanului pentru a se potrivi necesităților și preferințelor individuale de rulare. Alegeți fie o setare predefinită, fie una integral personalizată. Rezultatul? Vă oferă exact experiența de deplasare pe care v-o doriți.

Evitarea alunecărilor

Direcția dinamică Volvo cu asistență de stabilitate reduce riscul accidentelor produse prin alunecare. Dacă sistemul detectează pericolul de derapaj, furnizează imediat asistență suplimentară pentru volan. Acest element susține virajul în direcția opusă și stabilizarea vehiculului – chiar înainte de a ști că urmează să se întâmple ceva.

Mențineți banda

Direcția dinamică Volvo cu asistență pentru păstrarea benzii de rulare vă ajută să vă păstrați banda. În cazul în care sistemul detectează că autocamionul dumneavoastră se apropie de marcajele benzii, vă ajută activ să reveniți în centrul benzii. Deși nu este neapărat evident, această caracteristică duce siguranța la un nou nivel.

Dați mai departe telecomanda!

Direcția dinamică Volvo cu sistemul extern de direcție vă permite să controlați autocamionul de la distanță. Acest aspect este ideal atunci când trebuie să efectuați mișcări mici, repetitive ale autocamionului, combinate cu activitățile din afara cabinei. Această caracteristică îmbunătățește productivitatea, iar ziua dumneavoastră de lucru devine mai confortabilă.

DISPONIBIL PENTRU ACESTE AUTOCAMIOANE

DESCOPERIȚI UN MOD NOU

Dorim să vă arătăm cum deplasarea devine mai ușoară, mai sigură și mai confortabilă.