TRUCKS

Backup atunci când aveți nevoie

Sisteme Volvo de asistență pentru șofer

Sistemele de siguranță ale camionului trebuie să vă ofere asistența potrivită când vă aflați la volan. Cu sistemele de asistență pentru șofer de la Volvo Trucks – dumneavoastră, autocamionul dumneavoastră și ceilalți participanți la trafic beneficiați de cea mai bună asistență și protecție. Proiectăm sistemele de asistență pentru șoferi astfel încât să fie ușor de utilizat și, efectiv, să vă ajute. Multe dintre sistemele noastre de asistență pentru șoferi interacționează între ele pentru a spori siguranța și mai mult.

Asistență la evitarea coliziunilor laterale

Acest sistem folosește tehnologia radar pentru a detecta participanții la trafic vulnerabili și vehiculele care trec pe lângă autocamion. Scopul său este de a preveni accidentele în timpul virării și schimbării benzii. Sistemul nostru acoperă ambele părți ale autocamionului, deși cerințele legale impun doar monitorizarea părții din dreapta. Șoferul primește un avertisment dacă este detectat un obiect în zona monitorizată. Dacă autocamionul este echipat și cu Asistență pentru păstrarea benzii de rulare,  atunci acesta va inteveni în mod automat pentru corectarea traiectoriei. 

Avertizare de coliziune frontală cu frână de urgență

Reduceți la minimum riscul coliziunilor cu vehiculele din față. Avertismentul de coliziune frontală cu frână de urgență vă atrage atenția când distanța până la vehiculul din față scade, iar sistemul detectează un anumit risc de coliziune. Dacă nu luați măsuri imediat și sistemul consideră că riscul unei coliziuni este iminent, sunt acționate frânele autocamionului, pentru ca acesta să se oprească.

Asistență pentru păstrarea benzii de rulare

Beneficiați de asistență pentru a menține autocamionul pe aceeași bandă. Asistența pentru păstrarea benzii de rulare folosește camera frontală pentru a urmări marcajele benzii rutiere. Dacă autocamionul deviază de la bandă, sistemul vă atrage atenția și vă ajută să mențineți direcția, pentru a ghida autocamionul către centrul benzii. Sistemul se activează la viteze de peste 55 km/h și are rolul de a vă ajuta să evitați accidentele cauzate de ieșirea autocamionului de pe propria bandă, mai ales pe autostrăzi.

Cameră video montată pe oglinda din dreapta

Descoperiți unghiurile ascunse și obțineți o vizibilitate excelentă pentru zonele din dreapta și din fața autocamionului. Camera video montată pe oglinda din dreapta este amplasată în partea de jos a oglinzii din dreapta. Este activată automat de semnalizator când se virează la dreapta, imaginea fiind proiectată pe ecranul secundar din cabină. Această cameră este ajutorul ideal în aglomerația urbană, pe autostrăzile cu trafic intens și pe șantierele de construcții.

Frână antiforfecare

La coborârea pe un drum alunecos, cu serpentine, frâna antiforfecare vă poate ajuta să preveniți forfecarea. Se aplică prin frânarea treptată a remorcii, care se extinde asupra ansamblului de vehicule. Puteți activa frâna antiforfecare la viteze de până la 40 km/h. Frâna antiforfecare este disponibilă acum atât pentru autoșasiuri, cât și pentru autotractoare.

Pilot automat cu asistență la coborâre

Aveți trasee în zone deluroase și vreți să evitați supraîncălzirea frânelor de serviciu la coborârea pantelor? Pilotul automat cu asistență la coborâre vă ajută să reduceți viteza vehiculului sub cea setată. Acesta utilizează frâna auxiliară împreună cu o secvență optimizată a treptelor de viteză, iar frânele de serviciu sunt utilizate doar dacă este absolut necesar. Dacă doriți, puteți folosi pedala de frână pentru a reduce viteza și mai mult, fără a dezactiva pilotul automat cu asistență la coborâre. 

Controlul electronic al stabilității

Comanda electronică de stabilitate (ESC) de la Volvo reduce în mod eficient riscul de derapaj și de răsturnare. Când sistemul detectează o situație riscantă, intervine instantaneu, reducând puterea motorului și acționând frâna separat pentru fiecare roată. Sistemul acționează și frânele pentru remorcă, oferind astfel stabilitate vehiculului în ansamblu.

Sistem de avertizare șofer

Dacă șoferul este somnolent sau neatent la volan, riscul de accident este mai mare. Sistemul de avertizare a șoferului are rolul de a-l preveni, monitorizând comportamentului șoferului și poziția autocamionului în raport cu marginile benzii și ale drumului. Dacă sistemul detectează semne de somnolență sau de neatenție la volan, îi atrage atenția șoferului printr-un semnal sonor și un mesaj în care i se recomandă să ia o pauză. Funcția se activează la viteze de peste 65 km/h.

Alertă distanță

Când vă deplasați cu viteze de peste 60 km/h și nu utilizați controlul activ al vitezei de croazieră, alerta de distanță intră în funcțiune. Dacă sunteți prea aproape de vehiculul din față, se afișează o alertă vizuală pe parbriz. Alerta de distanță vă oferă posibilitatea de a încetini, pentru a nu vă apropia prea mult de vehiculul din față.

Lumină pentru frâna de urgență

Ciocnirile în spate pot provoca daune uriașe și pot pune viața în pericol. Dacă apăsați pedala de frână brusc, funcția Lumină pentru frâna de urgență face ca luminile de frână să clipească rapid, pentru a avertiza vehiculul din spate.

Asistență pentru păstrarea benzii de rulare

Mențineți banda. Sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare vă avertizează când părăsiți banda neintenționat, pentru a preveni un accident. Sistemul folosește o cameră amplasată pe parbriz și emite un semnal sonor dacă roata din față a autocamionului trece de linia de demarcare a benzii. Sistemul funcționează la viteze de cel puțin 60 km/h.

Aveți întrebări?

Dealerul local Volvo Trucks are răspunsurile. Vizitați-i, contactați-i ori solicitați să vă facă o vizită.