TRUCKS

România

×

Backup atunci când aveți nevoie

SISTEME DE ASISTENȚĂ PENTRU ȘOFER DE LA VOLVO TRUCKS

Sistemele de asistență pentru șofer de la Volvo Trucks – dumneavoastră, autocamionul dumneavoastră și ceilalți participanți la trafic beneficiați de cea mai bună protecție.

Frâna antiforfecare

La coborârea pe un drum alunecos, cu viraje, frâna antiforfecare se activează pentru a preveni forfecarea. Se aplică prin frânarea treptată a remorcii, care se extinde asupra ansamblului de vehicule. Puteți activa frâna antiforfecare la viteze de până la 40 km/h. Frâna antiforfecare este disponibilă acum atât pentru autoșasiuri, cât și pentru autotractoare.

Pilot automat cu asistență la coborâre

Traseele dumneavoastră presupun frecvent deplasarea în pantă, ceea ce înseamnă că trebuie să folosiți pedala de frână pentru a reduce viteza în rampă? Pilotul automat cu asistență la coborâre activează frâne auxiliare, precum frâna de motor și retarderul, pentru a menține viteza setată de pilotul automat.

Asistență pentru păstrarea benzii de rulare

Direcția dinamică Volvo cu asistență pentru păstrarea benzii de rulare utilizează o cameră pentru a monitoriza marcajele benzii și poziția autocamionului pe bandă. Dacă autocamionul traversează în mod neintenționat marcajele benzii, sistemul va direcționa automat autocamionul înapoi în centrul benzii. Șoferul va fi, de asemenea, alertat printr-o vibrație în volan. 

Control activ al vitezei de croazieră (ACC)

În trafic aglomerat, pilotul automat adaptabil prevăzut cu radar vă ajută să mențineți o distanță sigură față de vehiculul din fața dumneavoastră prin controlarea accelerației și a tuturor frânelor disponibile. Funcția de oprire și deplasare asigură funcționarea optimă până la oprirea completă – trebuie doar să apăsați pedala de accelerație sau butonul de reluare pentru a relua deplasarea. Astfel controlul adaptiv al vitezei de croazieră devine o funcție utilă în cazul traficului aglomerat și al ambuteiajelor.

Alertă distanță

Când vă deplasați la viteze de peste 60 km/h și nu utilizați controlul adaptiv al vitezei de croazieră, se activează alerta de distanță. Când vă apropiați de un alt vehicul din față, pe parbriz se afișează o alertă vizuală. Alerta de distanță vă oferă șansa de a încetini și de a menține distanța recomandată față de vehiculul din față.

Asistenţă la schimbarea benzii de rulare

Când este activată, Asistența la schimbarea benzii de rulare utilizează tehnologia radar pentru a scana partea pasagerului, verificând dacă există alți participanți la trafic. Dacă folosiți avertizarea cu lumină intermitentă și dacă sistemul detectează că nu se recomandă schimbarea benzilor, sunteți alertat printr-un semnal sonor și o pictogramă cu lumină intermitentă lângă oglinda de pe partea pasagerului.

Controlul electronic al stabilității

Comanda electronică de stabilitate (ESC) de la Volvo reduce în mod eficient riscul de derapaj și de răsturnare. Când sistemul detectează o situație riscantă, acesta intervine instantaneu prin reducerea puterii motorului și prin aplicarea frânelor separat pe fiecare roată a autocamionului și a remorcii.

Lumină pentru frâna de urgenţă

Dacă apăsați frâna, luminile de frână se vor aprinde imediat pentru a avertiza vehiculele din spatele dumneavoastră – o modalitate simplă de a evita coliziunile din spate, care pot cauza accidente fatale.

Avertizare de coliziune cu frână de urgență

În cazul riscului de coliziune, sistemul nostru intuitiv de avertizare a impactului vă avertizează prin proiectarea unei lumini pe parbriz. Iar sistemul de frânare de urgență se activează automat, reducând în mod considerabil pericolul de vătămare corporală gravă.

Disponibil pentru aceste autocamioane

DORIȚI O CARACTERISTICĂ DE ÎMBUNĂTĂȚIRE A SIGURANȚEI?

Discutați cu reprezentantul dumneavoastră Volvo Trucks despre sistemele de siguranță.