TRUCKS

Ultimele comunicate de presă

105 matches

1 of 6

 • Camioanele electrice produse de Volvo Trucks au parcurs peste 80 de milioane de kilometri, sau 2.000 de ture în jurul lumii, de când Volvo a lansat primele sale modele electrice, în 2019. Aceste camioane au emisii reduse de CO2 și, în același timp, îmbunătățesc seminificativ mediul de lucru al șoferilor.

 • Noul Volvo FH16 este cel mai puternic camion din Europa, dar și unul foarte eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil – poate funcționa 100% cu combustibili regenerabili. Testele efectuate pe șosea confirmă că noul motor ce echipează FH16 obține o economie de combustibil mai bună cu 5% și emisii mai scăzute, în timp ce produce cu 7% mai mult cuplu – o combinație care crește eficiența și productivitatea pentru cele mai solicitante sarcini de transport.

 • Volvo Trucks dezvoltă motoare cu combustie care funcționează cu hidrogen. Testele pe șosea cu camioane care utilizează hidrogenul în motoarele cu combustie vor începe în 2026, iar lansarea comercială este planificată către sfârșitul acestui deceniu. Camioanele propulsate cu hidrogen „verde” reprezintă un pas semnificativ pentru Volvo către atingerea obiectivului de net-zero emisii și sprijinirea clienților pentru a-și atinge țintele de decarbonizare.

 • Volvo Trucks a primit o comandă de 100 de camioane electrice din partea companiei de logistică DFDS. Cu această recentă comandă, DFDS aproape că și-a dublat flota de camioane electrice Volvo, având în total 225 de unități – cea mai mare flotă de companie de camioane electrice grele din Europa.

 • Volvo lansează primul său model de camion dezvoltat exclusiv cu propulsie electrică. Cu capacitate pentru încărcături grele și vizibilitate excelentă pentru șofer, FM Low Entry este un camion electric optimizat pentru rulare sigură și eficientă în zonele urbane.

 • Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu până la 780 CP și 3800 Nm, noul motor de 17 litri poate face față cu ușurință celor mai complexe sarcini de transport, asigurând totodată eficiență și durabilitate remarcabile în privința consumului de combustibil. Noul motor este certificat pentru compatibilitatea cu biocombustibili.

 • Emblematica gamă de camioane FH va avea un nou membru: Volvo FH Aero. Cu un design aerodinamic și caracteristici inovatoare, FH Aero oferă eficiență energetică la un nou nivel, fiind disponibil în patru variante, inclusiv versiunea electrică, recent premiată si cea cu combustibil bio.

 • Volvo Trucks a câștigat prestigiosul trofeu al industriei, pentru modelul său Volvo FH Electric. Este pentru prima dată când un camion electric câștigă acest premiu.

 • Cu o autonomie de până la 450 km, un timp de încărcare cu 50% mai scurt și cu noi sisteme de siguranță activă, camioanele Volvo electrice de gamă medie actualizate sunt proiectate pentru mediul urban – permițând operațiuni logistice și de transport sigure și cu zero emisii.

 • Volvo Trucks oferă acum pentru camionul de gamă medie, Volvo FL, un motor mai puternic, de 320 CP, care îi permite vehiculului să abordeze misiuni de transport mai dificile.

 • O rețea națională de stații publice de încărcare rapidă pentru camioanele grele electrice se va deschide în Suedia. Rețeaua de încărcare este alimentată cu energie regenerabilă. Un nou serviciu de la Volvo Trucks face mai ușor pentru transportatori să găsească și să acceseze stațiile de încărcare.

 • Volvo Trucks își crește volumele de camioane electrice și începe producția de serie a camioanelor electrice de categorie grea, la fabrica din Gent, Belgia. Astfel, acum se produc camioane electrice Volvo în patru fabrici – trei în Europa și una în Statele Unite.

 • Este timpul să sărbătorim! Astăzi se împlinesc 30 de ani de când Volvo Trucks a prezentat în premieră modelul Volvo FH, cel mai bine vândut camion al companiei, din toate timpurile. Încă de la început, „nava-amiral” a companiei s-a caracterizat prin designul exterior și interior distinctiv, printr-un confort extraordinar pentru șofer și prin soluțiile sale de eficiență și siguranță avansate tehnologic.

 • Volvo Trucks a livrat un camion electric pentru transport greu unui operator de transport din Goteborg, Suedia. Camionul poate suporta o masă totală de 74 t.

 • Volvo Trucks prezintă o gamă de baterii mai puternice pentru camioanele sale de tonaj mediu, capabile să ofere o autonomie de până la 450 km și să facă posibilă electrificarea mai multor misiuni urbane de transport.

 • Dorind să crească siguranța bicicliștilor și a pietonilor, dar și să faciliteze munca șoferilor, Volvo Trucks introduce acum o gamă de noi sisteme de siguranță pentru vehiculele sale.

 • Volvo Trucks a semnat o scrisoare de intenție, pentru vânzarea a 1.000 de camioane electrice, începând de acum, până în 2030, către Holcim, unul dintre cei mai mari furnizori din lume de soluții pentru segmentul de construcții. Aceasta reprezintă cea mai mare comandă de până acum pentru camioane electrice Volvo, iar primele 130 de unități vor fi livrate în 2023 și 2024.

 • STOP, LOOK, WAVE! (Oprește-te, privește, fă cu mâna!) este un mesaj simplu, dar unul care poate salva vieți. Reprezintă de asemenea tema unui nou videoclip muzical Volvo Trucks, lansat în timpul Săptămânii Globale a Națiunilor Unite pentru Siguranță Rutieră 2023. Scopul este de a ajunge la copiii de vârstă școlară din toată lumea, pentru a sublinia importanța unui comportament sigur, precum și creșterea atenției acordate camioanelor grele în trafic.

 • Emițând numai vapori de apă, camioanele cu celule de combustie alimentate cu hidrogen vor reprezenta o parte importantă a portofoliului de produse Volvo Trucks cu emisii zero. Acum, vehiculele au marcat o etapă importantă – și anume testarea pe drumurile publice.

 • Volvo Trucks livrează 20 de camioane integral electrice către compania logistică DFDS din Goteborg, Suedia. Livrarea este parte a unei comenzi totale de 125 de camioane electrice. O parte din noua flotă electrică va fi folosită pentru a transporta mărfuri către și de la fabrica de asamblare Volvo Trucks din Goteborg.

105 matches

1 of 6