TRUCKS

Ultimele comunicate de presă

101 matches

1 of 6

  • Volvo lansează primul său model de camion dezvoltat exclusiv cu propulsie electrică. Cu capacitate pentru încărcături grele și vizibilitate excelentă pentru șofer, FM Low Entry este un camion electric optimizat pentru rulare sigură și eficientă în zonele urbane.

  • Volvo Trucks introduce un nou motor pentru emblematicul său camion FH16. Cu până la 780 CP și 3800 Nm, noul motor de 17 litri poate face față cu ușurință celor mai complexe sarcini de transport, asigurând totodată eficiență și durabilitate remarcabile în privința consumului de combustibil. Noul motor este certificat pentru compatibilitatea cu biocombustibili.

  • Emblematica gamă de camioane FH va avea un nou membru: Volvo FH Aero. Cu un design aerodinamic și caracteristici inovatoare, FH Aero oferă eficiență energetică la un nou nivel, fiind disponibil în patru variante, inclusiv versiunea electrică, recent premiată si cea cu combustibil bio.

  • Volvo Trucks a câștigat prestigiosul trofeu al industriei, pentru modelul său Volvo FH Electric. Este pentru prima dată când un camion electric câștigă acest premiu.

  • Cu o autonomie de până la 450 km, un timp de încărcare cu 50% mai scurt și cu noi sisteme de siguranță activă, camioanele Volvo electrice de gamă medie actualizate sunt proiectate pentru mediul urban – permițând operațiuni logistice și de transport sigure și cu zero emisii.

  • Volvo Trucks oferă acum pentru camionul de gamă medie, Volvo FL, un motor mai puternic, de 320 CP, care îi permite vehiculului să abordeze misiuni de transport mai dificile.

  • O rețea națională de stații publice de încărcare rapidă pentru camioanele grele electrice se va deschide în Suedia. Rețeaua de încărcare este alimentată cu energie regenerabilă. Un nou serviciu de la Volvo Trucks face mai ușor pentru transportatori să găsească și să acceseze stațiile de încărcare.

  • Volvo Trucks își crește volumele de camioane electrice și începe producția de serie a camioanelor electrice de categorie grea, la fabrica din Gent, Belgia. Astfel, acum se produc camioane electrice Volvo în patru fabrici – trei în Europa și una în Statele Unite.

  • Este timpul să sărbătorim! Astăzi se împlinesc 30 de ani de când Volvo Trucks a prezentat în premieră modelul Volvo FH, cel mai bine vândut camion al companiei, din toate timpurile. Încă de la început, „nava-amiral” a companiei s-a caracterizat prin designul exterior și interior distinctiv, printr-un confort extraordinar pentru șofer și prin soluțiile sale de eficiență și siguranță avansate tehnologic.

  • Volvo Trucks a livrat un camion electric pentru transport greu unui operator de transport din Goteborg, Suedia. Camionul poate suporta o masă totală de 74 t.

  • Volvo Trucks prezintă o gamă de baterii mai puternice pentru camioanele sale de tonaj mediu, capabile să ofere o autonomie de până la 450 km și să facă posibilă electrificarea mai multor misiuni urbane de transport.

  • Dorind să crească siguranța bicicliștilor și a pietonilor, dar și să faciliteze munca șoferilor, Volvo Trucks introduce acum o gamă de noi sisteme de siguranță pentru vehiculele sale.

  • Volvo Trucks a semnat o scrisoare de intenție, pentru vânzarea a 1.000 de camioane electrice, începând de acum, până în 2030, către Holcim, unul dintre cei mai mari furnizori din lume de soluții pentru segmentul de construcții. Aceasta reprezintă cea mai mare comandă de până acum pentru camioane electrice Volvo, iar primele 130 de unități vor fi livrate în 2023 și 2024.

  • STOP, LOOK, WAVE! (Oprește-te, privește, fă cu mâna!) este un mesaj simplu, dar unul care poate salva vieți. Reprezintă de asemenea tema unui nou videoclip muzical Volvo Trucks, lansat în timpul Săptămânii Globale a Națiunilor Unite pentru Siguranță Rutieră 2023. Scopul este de a ajunge la copiii de vârstă școlară din toată lumea, pentru a sublinia importanța unui comportament sigur, precum și creșterea atenției acordate camioanelor grele în trafic.

  • Emițând numai vapori de apă, camioanele cu celule de combustie alimentate cu hidrogen vor reprezenta o parte importantă a portofoliului de produse Volvo Trucks cu emisii zero. Acum, vehiculele au marcat o etapă importantă – și anume testarea pe drumurile publice.

  • Volvo Trucks livrează 20 de camioane integral electrice către compania logistică DFDS din Goteborg, Suedia. Livrarea este parte a unei comenzi totale de 125 de camioane electrice. O parte din noua flotă electrică va fi folosită pentru a transporta mărfuri către și de la fabrica de asamblare Volvo Trucks din Goteborg.

  • Volvo Trucks a dezvoltat o gamă de camioane electrice de categorie grea dedicate industriei de construcții. Prin utilizarea camioanelor electrice, acum companiile pot să răspundă cererii în creștere pentru vehicule cu niveluri reduse de zgomot și cu emisii zero pe și în jurul șantierelor de construcții.

  • Anul trecut, numărul de camioane electrice grele de pe șoselele din Europa și Statele Unite a crescut mai repede decât oricând. Volvo Trucks a vândut până acum peste 4.300 de camioane electrice la nivel global, în peste 38 de țări. În Europa, Volvo Trucks este lider de piață, cu o cotă de 32% pentru camioanele electrice grele, iar în America de Nord aproape jumătate din numărul total de camioane electrice de categorie grea înmatriculate în 2022 au fost vehicule Volvo.

  • Volvo Trucks lansează un camion nou, mai puternic, alimentat cu gaz, care poate rula pe biogaz lichefiat. Noul camion poate realiza misiuni de transport solicitante, pe distanțe lungi, reducând, în același timp, emisiile generale de CO2.

  • La doar câteva luni de când Volvo Trucks a început producția în serie a gamei de camioane grele electrice – Volvo Trucks România livrează deja primul autotractor, un Volvo FH Electric 4x2T către Blue River, o companie de transport care consideră sustenabilitatea principalul obiectiv pentru viitor.

101 matches

1 of 6