TRUCKS

Volvo FM. Specialistul flexibil.

Volvo FM este un camion de mare tonaj flexibil pentru șoferi activi și este gata să se achite cu succes de orice misiune. Personalizați-vă camionul pentru orice, de la activități de transport regional la intervenții specializate în zonele urbane, care necesită autoșasiuri. Aveți de ales între alimentare electrică, pe gaz și diesel.

  Volvo FM


  Operațiuni: transport regional, transport chimic și petrolier, transport de marfă, transport pentru deșeuri și materialele reciclabile, transport pentru servicii publice și utilități
  Putere: 330 – 500 CP

  Consultați specificațiile tehnice complete 

  Volvo FM Electric


  Operațiuni: activități de transport regional și transport de marfă, transport pentru deșeuri și materialele reciclabile, transport de containere, transport pentru construcții, transport pentru servicii publice și utilități
  Sarcină maximă în combinație: 44 de tone
  Putere: până la 490 kW
  Autonomie: până la 300 km

  Citiți mai multe despre Volvo FM Electric

  Volvo FM alimentat cu gaz


  Operațiuni: activități de transport regional, transport de containere, transport chimic și petrolier
  Putere: 420 – 500 CP
  Autonomie: până la 1.000 km

  Citiți mai multe despre Volvo FM alimentat cu gaz

O cabină concepută pentru zilele aglomerate

Conceput pentru șoferii care se deplasează în interiorul, în afara și în jurul cabinei. Volvo FM oferă confort și spațiu în aceeași măsură ca omologii săi de dimensiuni mai mari. Vizibilitatea directă și soluțiile de asistență asigură un nivel ridicat de siguranță în zonele urbane. Analizați îndeaproape mediul de lucru superior al camionului în galeria de mai jos.

Sistem de monitorizare cu camere video

Sistemul de monitorizare cu camere video facilitează vizibilitatea directă și vă deschide câmpul vizual atât în condiții bune, cât și în condiții dificile. Vederea pe timp de noapte vă îmbunătățește vizibilitatea pe întuneric. Cu camera video montată pe oglinda din dreapta, supravegheați zona ascunsă din apropierea camionului de pe partea pasagerului, pentru a optimiza siguranța.
 

Explorați sistemul nostru de monitorizare cu camere video

Infotainment și audio

O interfață pentru șofer ușor de utilizat, un sistem de infotainment și un sistem audio disponibile pe două niveluri fac din Volvo FM o experiență confortabilă, fie că vă aflați la volan, fie că vă odihniți.

Mai aproape de sol

Cabina modelului Volvo FM este cu acces coborât, asigurând un post de conducere aproape de podea. De aici, este mai ușor să stabiliți contactul vizual cu ceilalți participanți la trafic și să controlați zonele din apropierea camionului. Și cu cât intrați și ieșiți mai mult din cabină în timpul zilei, cu atât vă va plăcea mai mult înălțimea aceasta adaptată. Pentru activitățile urbane în regim electric, este disponibilă o versiune cu acces coborât și foarte facil.

Aflați mai multe despre accesul coborât specific modelului Volvo FM 

Personalizați-vă camionului dvs. Volvo FM

O gamă largă de cabine accesibile. Posibilitatea de a alege între motorizări electrice, pe benzină și diesel. Un șasiu care poate fi pregătit pentru orice suprastructură și activitate pe care o aveți de îndeplinit. Și funcții de economisire a energiei, cum ar fi frânele cu disc fără rezistență la rulare. Pregătiți-l pentru orice fel de activitate.

O deplasare stabilă cu direcția dinamică Volvo

Direcția dinamică Volvo este ca o mână de ajutor care vă ușurează șofatul și îl face mai precis și mai ușor de controlat, eliberându-vă de efort. Reglați această opțiune în funcție de cerințele dvs., cu ajutorul setărilor personale. De asemenea, adaugă funcționalitate sistemelor de asistență a șoferului cu direcție activă în diferite situații. Iar în cazul în care faceți o pană de cauciuc, sistemul vă va ajuta să păstrați o traiectorie stabilă până când vă opriți.

Despre sistemul de direcție dinamică Volvo 

Schimbări perfecte ale treptelor de viteză cu I-Shift

I-Shift oferă o gamă de transmisii care vă facilitează și eficientizează deplasarea. Această opțiune poate fi utilizată pentru orice, de la transportul de cursă lungă și de construcții până la livrările în oraș. O gamă de pachete opționale vă permite să îl adaptați la nevoile dvs., cu funcții de conducere pe o singură pedală și multe altele. Și, dacă asta nu ar fi de ajuns, I-Shift Dual Clutch schimbă treptele de viteză fără a întrerupe furnizarea de putere. Iar cu treptele de forță, puteți combina o pornire ușoară cu eficiența energetică la viteze mari.

Citiți mai multe despre I-Shift

Sisteme de asistență pentru șofer pentru siguranța dvs.

Dacă există un anumit risc de coliziune, avertizarea de coliziune cu frână de urgență vă atenționează și acționează frânele, dacă este necesar. Asistența la evitarea coliziunilor laterale și avertizarea la deschiderea ușilor vizează ambele laturi. Acestea utilizează senzori radar pentru a reduce riscul de coliziune cu alte vehicule și cu alți participanți la trafic și vă avertizează să nu deschideți ușile – dacă există riscul unei coliziuni. Toate elementele contează în materie de siguranță. 
 

Despre sistemele de asistență pentru șofer 

Un șasiu pregătit pentru provocările dvs.

Fie că trebuie să preluați containere în porturi, să transportați produse chimice, să manevrați pe șantierele de construcții sau să construiți o suprastructură extrem de specializată pe un autoșasiu – Volvo FM poate fi adaptat pentru acestea. Acesta este cel mai versatil model de camion al nostru. Descoperiți mai în detaliu șasiul nostru în galeria de imagini.

Un șasiu flexibil

Șasiul este adaptat pentru dvs. în fabrica noastră. Veți fi surprins de greutatea redusă a unui Volvo FM din construcție, odată ce știm cum îl veți folosi. Tandemul cu punte liftantă, punțile frontale de 10 tone și punțile noastre de direcție și de tracțiune permit capacitate de încărcare și manevrabilitate masive. Iar cu ajutorul Work Remote, puteți controla caroseria și lanțul cinematic atunci când nu vă aflați la volan.

Explorați opțiunile noastre de șasiu 

Ajutor pentru carosieri

Când vă comandați camionul Volvo, îl pregătim pentru montarea suprastructurilor în fabrica noastră. Carosierul primește acces la portalul online Volvo Bodybuilder Instructions (VBI) cu toate detaliile necesare pentru a finaliza camionul pentru utilizare, în mod eficient și la cea mai înaltă calitate posibilă. Un modul dedicat îi permite carosierului să se conecteze la sistemul electric al camionului pentru a adapta funcțiile necesare.

Citiți mai multe despre suprastructuri 

O cabină pentru întregul echipaj

Unele operațiuni necesită mai mult decât un șofer și un copilot. Cabina Volvo pentru echipaj poate găzdui o echipă de până la nouă persoane. Intrarea și ieșirea se fac rapid și sigur. Pentru a facilita procesul de construcție a suprastructurii, am amplasat sub cabină componente precum rezervoarele de combustibil, bateriile și sistemul de tratare ulterioară a gazelor de eșapament.

Opțiuni cabină

Personalizați-vă Volvo FM cu cabina care se potrivește nevoilor dvs. Puteți alege între sistemul de monitorizare cu camere video și oglinzile laterale, care economisește energie. Realizați o analiză mai atentă a alternativelor aici.

  Cabină de zi

  Volvo FM cu cabina de zi oferă un mediu confortabil și ergonomic pentru șofer. Lungimea cabinei este optimizată pentru a maximiza lungimea sistemului de încărcare.

  Cabină de zi joasă

  Volvo FM cu cabina de zi joasă oferă un mediu confortabil și ergonomic pentru șofer. Cabina este alegerea potrivită atunci când o suprastructură are nevoie de spațiu deasupra cabinei sau când mediul de operare limitează înălțimea vehiculului.

  Cabină de dormit

  Volvo FM cu cabină de dormit combină un confort de deplasare excelent și o zonă de odihnă confortabilă pentru o persoană la o înălțime mai mică în picioare.

  Cabină de dormit cu plafon coborât

  Volvo FM cu cabină de dormit cu plafon coborât combină un confort de deplasare excelent și o zonă de odihnă confortabilă pentru o persoană la o înălțime mai mică în picioare. Se potrivește perfect atunci când o suprastructură are nevoie de spațiu deasupra cabinei, cum ar fi în cazul transportului de autovehicule.

  Cabină Globetrotter

  Volvo FM cu cabina Globetrotter combină confortul de deplasare și de viață excelent, pentru până la două persoane. Oferă mult spațiu de depozitare și înălțime interioară mare pe podea.

  Cabină pentru echipaj

  Cabina Volvo FM pentru echipaj poate găzdui o echipă de maxim nouă persoane. Este proiectată pentru intrare și ieșire sigure și rapide.

Este posibil ca funcțiile descrise să nu fie standard sau disponibile pentru toate nivelurile de echipare și opțiunile de lanț cinematic.

Aveți întrebări?

Dealerul local Volvo Trucks are răspunsurile. Vizitați-l, contactați-l ori solicitați-i să vă facă o vizită.