TRUCKS

I-See

I-See economisește combustibil prin optimizarea vitezei, a schimbării treptelor de viteză și a rulării libere în funcție de topografie, curbe, sensuri giratorii și limite de viteză viitoare. Aceasta înseamnă că puteți utiliza controlul vitezei de croazieră în mai multe situații de deplasare decât oricând, pentru a economisi combustibil și a reduce amprenta de CO2 încă din prima zi.

Economisiți energie adaptându-vă la traseele dvs.

Șoferii experimentați au adaptat întotdeauna viteza și schimbarea treptelor de viteză în funcție de traseul pe care îl parcurg. Dar a face asta perfect și consecvent tot timpul este practic imposibil. I-See vă ajută să faceți acest lucru imediat ce activați controlul vitezei de croazieră.

Dealuri, curbe și limite de viteză

I-See vă optimizează schimbarea treptelor de viteză și viteza în funcție de traseul dvs. Atunci când conduceți cu controlul de croazieră activat, I-See se adaptează la topografie pentru a utiliza eficient energia cinetică a camionului dvs. Când vă apropiați de o curbă sau de un sens giratoriu, I-See reglează viteza astfel încât să puteți trece în modul cel mai eficient din punct de vedere energetic. De asemenea, se adaptează automat la limitele de viteză viitoare.

Mai mult decât deplasarea pe autostradă

Deoarece I-See se adaptează la topografie, curbe și limite de viteză, poate fi utilizat pe aproape orice tip de drum public, nu numai pe autostrăzi. Cu cât îl folosiți mai mult, cu atât se reduc schimbarea treptelor de viteză, frânarea și accelerarea inutile.

Bazat pe cele mai recente hărți

I-See folosește hărți comerciale de înaltă rezoluție cu informații despre topografie, viraje și limite de viteză – și sunt actualizate automat pentru camion.

Modul în care funcționează I-See în pantă

Deplasare în pantă

I-See știe că în față este un deal. Camionul accelerează și poate rămâne mai mult timp într-o treaptă superioară.

Evitând schimbarea inutilă a treptei de viteză, I-See vă ajută să urcați rampele mai lin și cu consum redus de combustibil.

Atunci când urmează o coborâre, I-See împiedică accelerarea în mod inutil.

Coborârea în pantă

Pentru a economisi energie, I-See decuplează temporar fie lanțul cinematic, fie frâna de motor chiar înaintea coborârii unei pante.

După pantă

I-See știe când se termină o pantă și unde începe următoarea. Dacă urmează să urcați, I-See lasă camionul să ruleze liber, generând viteză și inerție.

Controlul virajelor și al sensurilor giratorii

Când camionul se apropie de un viraj sau de un sens giratoriu care necesită o viteză mai mică pentru a circula în siguranță, I-See adaptează în avans selecția treptelor de viteză și viteza, astfel încât șoferul să nu fie nevoit să folosească pedala de frână. După ieșirea din zona respectivă, I-See se adaptează la limita de viteză în cel mai eficient mod posibil.

Gestionarea limitelor de viteză

Când vă apropiați de o zonă în care se schimbă limita de viteză, I-See adaptează selecția treptelor de viteză și viteza în modul cel mai eficient din punct de vedere energetic. Vă ajută să evitați frânările inutile sau accelerarea rapidă.

Este posibil ca funcțiile descrise să nu fie standard sau disponibile pentru toate nivelurile de echipare și opțiunile de lanț cinematic.

Aveți întrebări?

Dealerul local Volvo Trucks are răspunsurile. Vizitați-l, contactați-l ori solicitați-i să vă facă o vizită.