TRUCKS

Trebuie să vă cunoașteți bine rutele pentru a economisi combustibil

I-SEE DE LA VOLVO TRUCKS

Știți cum să optimizați schimbarea treptelor de viteză pentru topografia rutelor dumneavoastră cu scopul de a economisi combustibil? I-See știe, iar informațiile sale se bazează pe date. Vă poate ajuta să reduceți substanțial consumul de combustibil încă din prima zi.

Cum vă poate ajuta I-See să economisiți combustibil

Atunci când vă apropiați de o rampă, autocamionul descarcă date dintr-o hartă de topografie comercială la rezoluție înaltă care este disponibilă online. Ulterior, informațiile sunt utilizate în cadrul unui proces în șase etape pentru a folosi la maximum energia cinetică a autocamionului și a reduce consumul de combustibil cu până la 5%, în comparație cu un autocamion fără I-See. Dacă drumul nu este configurat pe hartă sau în cazul în care conexiunea cu serverul ar eșua, autocamionul va folosi  soluția pe care o oferă baza de date partajată.

 

Beneficiați întotdeauna de sprijin, chiar și atunci când sunteți în mișcare

I-See folosește în primul rând date dintr-o hartă topografică comercială la rezoluție înaltă, care este actualizată automat în autocamion când este disponibilă o versiune nouă. În al doilea rând, folosește date partajate – stocate în cloud. Și, dacă este nevoie, sistemul folosește date stocate local. Acest lucru înseamnă că veți avea întotdeauna acces la datele topografice, vă veți bucura de o experiență de deplasare mai lină și veți avea siguranța că sistemul este actualizat constant de la distanță.  

Eficiență îmbunătățită cu I-Torque

I-See poate reduce și mai mult consumul de combustibil prin adăugarea funcției I-Torque. I-Torque folosește datele de la I-See pentru a optimiza cuplul disponibil al motorului, de exemplu la conducerea în rampă. Stilul de condus este ajustat în funcție de traseu, de locul în care vă aflați și de porțiunea de traseu pe care urmează să o parcurgeți.

 1. Creează inerție
  I-See știe că urmează o urcare, prin urmare, autocamionul va accelera și va rămâne într-o treaptă superioară pentru mai mult timp.
 2. Evită schimbarea într-o treaptă de viteză inferioară
  Prevenind schimbarea inutilă a vitezei, I-See vă ajută să urcați rampele mai lin, cu consum redus de combustibil.
 3. Reduce viteza în vârful rampei
  Atunci când vă apropiați de o pantă, I-See împiedică autocamionul să accelereze în mod inutil.
 4. Rulează liber înainte de pantă
  Pentru a economisi energie și a reduce la minim frânarea, I-See decuplează temporar fie lanțul cinematic, fie frâna de motor chiar înaintea unei pante.
 5. Controlează frânarea la coborâre
  I-See știe unde când începe și se termină o pantă și aplică frânele după cum este necesar, pentru eficiență maximă.
 6. Se pregătește pentru următoarea urcare
  Dacă urmează să urcați din nou, I-See lasă autocamionul să ruleze liber, generând viteză și inerție pentru o urcare fără efort.

Disponibil pentru aceste autocamioane

ÎN CONTROL PE SERPENTINE?

Putem reduce consumul de combustibil.