TRUCKS

Cum puteți îmbunătăți eficiența consumului de combustibil pentru autocamion

Nu este niciun secret faptul că o companie de transport cheltuiește cel mai mult pe combustibil. Pentru mulți operatori, costurile combustibilului reprezintă cel puțin 1/3 din costurile totale. Așadar, cum ați putea îmbunătăți economia de combustibil? Totul se rezumă la cunoașterea factorilor principali și a modului în care aceștia se aplică. Această pagină conține informațiile necesare în cazul în care vă doriți să diminuați costurile privind combustibilul – de la specificațiile și întreținerea autocamionului până la performanța șoferului și gestionarea flotei.

Ce influențează cel mai mult consumul de combustibil?

Autocamionul în sine

Pentru a obține cea mai bună economie de combustibil posibilă, autocamionul trebuie configurat corect. Există trei domenii principale de luat în considerare aici: lanțul cinematic, caracteristicile aerodinamice și rezistența la rulare.

Pe lângă specificații, puteți îmbunătăți, de asemenea, eficiența consumului de combustibil utilizând serviciile adecvate pentru camioane, astfel încât să vă puteți întreține și gestiona flota.

Performanță șofer

Știați că cei mai buni șoferi sunt de obicei cu 5 – 10% mai eficienți din punct de vedere al consumului de combustibil decât șoferii obișnuiți? Iar diferența dintre aceștia poate fi chiar și mai mare – până la 20%.

Utilizarea pilotului automat, deplasarea cu viteza corespunzătoare și frânarea corectă sunt câteva dintre modalitățile prin care performanța șoferului poate influența rezultatul final.

5 întrebări esențiale pentru îmbunătățirea consumului de combustibil, a emisiilor și a costurilor pentru gestionarea flotei

Prezentarea celor mai importanți factori care influențează economia de combustibil.

1. Cum optimizați lanțul cinematic?

Lanțul cinematic este unul dintre cei mai importanți factori în economia de combustibil a unui autocamion. După configurarea acestuia, se fixează o mare parte din consumul de combustibil al autocamionului dumneavoastră – deci este important să o faceți corect. Deși fiecare componentă a lanțului cinematic face diferența – de la puntea spate până la uleiul din transmisie – cele trei componente cu cel mai mare impact sunt motorul, cutia de viteze și pilotul automat.

În prezent, progresele tehnologice recente duc toate aceste componente la noi niveluri de eficiență. Motoarele cu tehnologie Turbo Compound (cum ar fi D13TC) oferă multă putere și o economie de combustibil mai bună decât motoarele eSCR și reduc, de asemenea, semnificativ utilizarea soluției AdBlue. O cutie de viteze automată precum I-Shift utilizează datele de deplasare în timp real pentru a schimba extrem de precis fiecare treaptă de viteză. Iar odată cu lansarea pilotului automat predictiv (I-See), șoferii pot lua piciorul de pe accelerație chiar și pe teren deluros – și pot economisi și mai mult combustibil.

Primii 3 factori ai lanțului cinematic

Explorați aceste soluții pentru un lanț cinematic optim.

2. Cum ați putea îmbunătăți performanța aerodinamică?

Aerodinamica reprezintă un alt factor de configurație care are un impact mare asupra consumului de combustibil al autocamionului. Performanța poate fi afectată de orice componentă, de la accesorii externe la oglinzi și spoilere față, dar cele mai importante sunt:

  • Designul cabinei
  • Spoilerul de pe plafon și deflectoarele de aer laterale ale cabinei
  • Deflectoarele de pe șasiu și apărătorile
  •  Remorcă

Așadar, cum ați putea îmbunătăți performanța aerodinamică a unui autocamion? Când vine vorba despre cabine, înălțimea, unghiul plafonului și designul fac diferența. Ce vă putem spune despre spoilerul de pe plafon, deflectoarele de aer laterale ale cabinei, deflectoarele laterale de pe șasiu și apărători? Toate acestea îmbunătățesc economia de combustibil, dar asigurați-vă că spoilerul de pe plafon este montat din fabrică chiar de la început – montarea acestuia chiar și la 5 cm prea jos sau la 10 cm prea sus poate influența potențialele reduceri ale consumului de combustibil. Informații despre remorci: Menținerea acestora în stare optimă, precum și menținerea geometriei corespunzătoare a roților este esențială. Puteți efectua întreținerea întregului autovehicul cu numai o singură oprire prin intermediul Service-ului pentru remorci.

 Service-ul pentru remorci

3. Cum puteți reduce rezistența la rulare?

Rezistența la rulare este al treilea factor de configurație care influențează consumul de combustibil. În general, acest factor este determinat de:

  • Anvelope
  • Geometrie roți

Pentru a reduce rezistența la rulare, utilizați mai degrabă anvelope optimizate din punct de vedere al consumului de combustibil, decât anvelope „cu întrebuințări multiple”. Și asigurați-vă că nu conduceți având anvelopele umflate insuficient sau o geometrie necorespunzătoare la nivelul punților. Geometria necorespunzătoare conduce la instabilitate la viraje, autocamionul ocupând mai mult spațiu pe drum, având în vedere că roțile nu au aceeași direcție de rulare. Acest lucru sporește rezistența la curenții de aer, ceea ce afectează consumul de combustibil.

4. Cum pot reduce costurile privind combustibilul întreținerea autocamioanelor, serviciile de gestionare a flotei și conectivitatea?

Serviciile corespunzătoare pot simplifica urmărirea și îmbunătățirea consumului de combustibil și vă pot menține flota în stare optimă.

5. Cum influențează performanța șoferului consumul de combustibil? 

Investiția în șoferii dumneavoastră este la fel de importantă ca investiția în autocamioanele dumneavoastră. De ce? Pentru că șoferii competenți și motivați s-au dovedit a fi mai productivi, conducând mai sigur și mai eficient. În ceea ce privește reducerea consumului de combustibil, cel mai important lucru pe care îl poate face un șofer este să deprindă obiceiuri bune în ceea ce privește:

  •  Viteza de croazieră
  • Control viteză de croazieră
  • Frânare

Alți factori includ condusul anticipat, mersul la ralanti și condusul în traficul urban.

Cel mai sigur mod de a spori performanța șoferilor – și rezultatul final – este să profitați de cursurile noastre de formare a șoferilor. Pe lângă reducerea consumului de combustibil, acestea pot, de asemenea, să sporească productivitatea și să perfecționeze cunoștințele șoferilor în domeniu, să îmbunătățească siguranța și să vă ajute să atrageți și să păstrați cei mai buni șoferi.

Perfecționare șoferi

Combustibili alternativi

Cât de ușor este să treceți la vehicule electrice?

Reduceți-vă amprenta de mediu

Știri și relatări relevante

Latest Press Release

Latest Press Release

Contactați dealerul

Începând de la găsirea componentei potrivite pentru repararea sau întreținerea autocamioanelor, dealerul local Volvo Trucks este aici pentru a vă ajuta. Trebuie doar să ne sunați – sau mai bine ne faceți o vizită.