TRUCKS

Cu cât bateria are o capacitate mai mare, cu atât e mai bine, nu-i așa?

Cât de mult puteți conduce înainte ca bateriile să fie reîncărcate? Multe dintre cele mai frecvente întrebări despre vehiculele electrice se referă la gama lor. Cu cât mai mult, cu atât mai bine, nu-i așa?
Distribuția urbană a bunurilor de uz curent

„Bineînțeles că trebuie să aveți suficientă energie la bord pentru a vă acoperi gama de operațiuni. Dar nu există absolut niciun motiv să rulezi cu mai multe baterii decât este necesar”, spune Anna Thordén, manager de produs, departamentul de electromobilitate de la Volvo Trucks. 

Pentru transportul în traficul urban, este adesea mai important să poată fi transportată o sarcină mai mare decât să rulezi cât mai mult. Un autocamion obișnuit pentru distribuția în orașe este rareori condus pe distanțe mai mari de 200 km pe zi, iar autocamioanele de colectare a deșeurilor rulează și mai puțin. Pentru a atinge un echilibru perfect între sarcina utilă și raza de acțiune, capacitatea bateriei trebuie optimizată pentru a corespunde nevoilor individuale. Aceasta este baza transportului eficient și economic și factorul care contribuie la limitarea impactului asupra mediului. 

„Experții noștri analizează activitățile de transport, rutele planificate, topografia, capacitatea de încărcare dorită și necesitățile de încărcare în fiecare caz în parte. Apoi propunem o soluție care să satisfacă cerințele de disponibilitate și de productivitate ale clientului. Acest aspect este valabil pentru întregul autocamion, inclusiv pentru baterii”, ne explică Anna Thordén.

Așadar, cât de mult se poate rula cu o singură încărcare a bateriilor? Răspunsul evident este până la 300 km*. Cel mai bun răspuns este, însă, o întrebare: cât de mult trebuie să conduceți? 

* Volvo FL Electric pentru distribuție în oraș cu o capacitate a bateriei de 100-300 kWh.