TRUCKS

Vizibilitate sporită

Zonele urbane pot fi medii de lucru dificile pentru șoferii de autocamioane. Acesta este motivul pentru care noua cabină cu acces coborât pentru Volvo FE, recent actualizată, a fost concepută pentru a îmbunătăți vizibilitatea, siguranța, ergonomia și productivitatea.
Volvo FE LEC pe străzi urbane
Prin coborârea poziției de conducere, Volvo FE LEC aduce șoferul mai aproape de ceilalți participanți la trafic și îmbunătățește semnificativ vizibilitatea.

Traficul dens, pietonii, bicicliștii, străzile înguste și spațiile strâmte - acestea sunt doar câteva dintre obstacolele cu care trebuie să se confrunte șoferii de autocamioane care operează în zonele urbane. Totuși, prin coborârea cabinei, cabina cu acces coborât Volvo FE (LEC) oferă vizibilitate, ergonomie și confortul șoferului îmbunătățite.

„Pe străzile din orașe, șoferul trebuie să monitorizeze în permanență împrejurimile autocamionului și să aibă contact vizual cu participanții la trafic vulnerabili, cum ar fi pietonii și bicicliștii”, spune Anders Edenholm, manager segment distribuție, Volvo Trucks. „Prin coborârea poziției de conducere și prin reducerea unghiurilor ascunse, putem îmbunătăți semnificativ vizibilitatea de ansamblu și putem aduce șoferul mai aproape de ceilalți participanți la trafic.”

Cabina cu acces coborât este echipată, de asemenea, cu o treaptă de acces joasă, astfel încât șoferii să poată intra și ieși din cabină rapid și ușor. Modelul actualizat Volvo FE LEC include și o funcție de înclinare laterală care coboară treapta de acces cu nouă centimetri, permițându-le șoferilor să intre în cabină aproape ca într-un autobuz.

„Unii șoferi, cum ar fi cei din distribuția urbană, intră și ies din cabină de până la 50 de ori pe zi, ceea ce pune foarte multă presiune pe genunchi, glezne și spate”, explică Johan Jarlengrip, specialist caracteristici de mediu de lucru pentru șoferi. „O treaptă de acces mai joasă nu numai că va reduce această presiune, dar, din moment ce acesta este un motiv obișnuit de părăsire a profesiei de șofer, va ajuta și la atragerea și păstrarea șoferilor buni.”

Primul Volvo FE LEC a fost lansat în 2009, ca model personalizat pentru autocamioanele de colectare a deșeurilor menajere din Londra. Totuși, s-a dovedit a fi atât de popular, încât s-a impus rapid ca ofertă standard. Noua versiune actualizată include caracteristici adăugate, care sporesc avantajele pe care le oferă.

Acestea includ un geam suplimentar pe partea pasagerului și portiere care se pot deschide la 90 de grade. Modelul acesta își păstrează designul central al tabloului de bord care îmbunătățește ergonomia pentru șofer, punându-i la îndemână comenzile utilizate frecvent. De asemenea, este disponibil cu o gamă largă de opțiuni și de elemente personalizate, concepute pentru a îmbunătăți și mai mult siguranța, disponibilitatea, productivitatea și impactul asupra mediului.

Mediul de lucru al șoferului
Interiorul cabinei este proiectat ergonomic, toate comenzile utilizate frecvent fiind la îndemână. Treapta joasă, deschiderea ușilor la 90 de grade și funcția de înclinare laterală vor reduce considerabil presiunea exercitată asupra genunchilor, spatelui și brațelor șoferilor, deoarece le permite să intre și să iasă pur și simplu din cabină, mai degrabă decât să urce în ea. 

Productivitate
Modelul Volvo FE LEC poate găzdui până la patru pasageri, iar treapta joasă va economisi timpul șoferului. Cu un motor de 350 CP, Volvo FE LEC poate oferi flexibilitate, agilitate și cicluri scurte de încărcare. De asemenea, este disponibil cu I-Shift special adaptat pentru distribuție sau pentru construcții.

Vizibilitate
Poziția de condus mai joasă face ca șoferii să fie mai conectați la mediul ambiant, permițându-le o vizibilitate completă, optimă. Geamurile suplimentare din portiera pasagerului și din spatele stâlpului median îmbunătățesc și vizibilitatea directă asupra unghiurilor care ar fi rămas altfel ascunse.

Sustenabilitate
Volvo FE LEC CNG este alimentat cu gaz natural comprimat și poate reduce emisiile de carbon cu până la 70% dacă este alimentat cu biogaz. Volvo oferă, de asemenea, lanțuri cinematice alternative de rulare în zone în care există o limită pentru utilizarea vehiculelor alimentate cu motorină.

Siguranță
Pe lângă vizibilitatea îmbunătățită, Volvo FE LEC este echipat, de asemenea, cu elemente de siguranță active, cum ar fi avertizarea de coliziune cu frână de urgență. Acest aspect ar putea reduce și mai mult riscul de accidente cu participanții la trafic vulnerabili sau cu alte vehicule. Cabina include, de asemenea, elemente suplimentare pentru a îmbunătăți protecția șoferului și este echipată cu FUP (protecția anti-împănare față) ca element standard.

Disponibilitate
Volvo FE LEC este disponibil împreună cu o gamă de servicii telematice și conectate, care vă pot oferi asistență pentru monitorizarea și urmărirea autocamioanelor, întreținerea preventivă și lucrările de service. Vizibilitatea îmbunătățită va reduce, de asemenea, probabilitatea coliziunilor în spații înguste.

Volvo FE – Caracteristici cabină cu acces coborât

  • Treaptă de acces mai joasă și mai lată.
  • Poziție la volan joasă.
  • Geamuri suplimentare pentru vizibilitate sporită.
  • Posibilitatea de a alege între o cabină cu podea plată, care poate găzdui până la patru persoane și care oferă spațiu de acces sau o cabină standard optimizată pentru șofer și un pasager.
  • I-Shift și software optimizate
  • Disponibil și cu lanțuri cinematice alternative.

Câteva specificații

  • Motor de 350 CP pentru manevrabilitate îmbunătățită.
  • I-Shift optimizat pentru distribuția urbană sau pentru construcții.
  • Până la trei locuri suplimentare pentru pasageri.
  • Geamuri suplimentare în spatele stâlpului median și la ușa pasagerului.
  • Spoiler reglabil pe acoperiș, pentru reducerea rezistenței la înaintare și un consum îmbunătățit de combustibil.