TRUCKS

25 de locuri în care Volvo FH se poate considera acasă

De la șosele înzăpezite sau înghețate până la regiunile toride sau deșertice. Prin munți și de-a lungul câmpiilor. Volvo FH este un autocamion care are succes indiferent de provocări sau de condițiile de climă. Încă din 1993, Volvo FH a fost un autocamion care a putut satisface așteptările clienților. Iar 25 de ani mai târziu, Volvo FH continuă să progreseze și să depășească așteptările. Vă prezentăm 25 de provocări meteorologice diferite cărora le poate face față autocamionul Volvo FH. Este vreuna dintre ele preferata dumneavoastră pentru activitatea de condus?

25: Șoselele înzăpezite sau înghețate pot fi periculoase. Autocamionul Volvo FH vă garantează siguranța cu caracteristici precum Programul electronic de stabilitate și Direcția dinamică Volvo.

24: La coborârea pantelor, frâna de motor Volvo asigură o forță excelentă de frânare. Chiar și în condiții dificile.

23: Eficiența consumului de combustibil poate fi o sarcină dificilă în zonele de munte. Cu ajutorul controlului previzibil al vitezei de croazieră Volvo I-See, puteți reduce și mai mult consumul de combustibil.

22: În pantele abrupte se impune o performanță superioară. Încă de la lansarea sa în 1993, Volvo FH a întruchipat forța extraordinară în toate condițiile topografice.

21: Volvo FH nu este doar un vehicul. Este un mediu de lucru și de odihnă. La rularea pe distanțe lungi, confortul șoferului este un factor important. Încă din 1993, Volvo FH a fost conceput pentru șoferi. Și prin intermediul testării intensive cu șoferi în carne și oase, cabina a fost îmbunătățită permanent.

20: Virajele precise sunt importante oriunde v-ați afla. Pe șoselele cu viraje, Direcția dinamică Volvo îi oferă șoferului un control și mai bun asupra virajelor – și reduce tensiunea exercitată asupra gâtului și spatului.

19: Rularea în vecinătatea oceanului sau în timpul ploilor torențiale pune la încercare procesul de vopsire. Volvo FH este vopsit cu două straturi de agenți de protecție la coroziune, pe lângă amorsă și straturile de vopsea. Știați că puteți comanda Volvo FH în peste 650 de nuanțe diferite?

18: I-Shift cu trepte de forță face ca Volvo FH să poată transporta încărcături mai mari. Iar asta facilitează realizarea unui număr sporit de activități.

17: Nu toate șoselele sunt aglomerate. Pentru a-l ajuta pe șofer să rămână alert, Volvo FH dispune de mai multe sisteme care detectează comportamentul în neregulă și emite un semnal de alarmă atunci când este necesară o pauză.

16: Vizibilitatea optimă vă este utilă pe șosea. În decursul anilor, Volvo FH a fost echipat cu un parbriz mai mare pentru a le oferi șoferilor un spațiu de lucru chiar mai bun.

15: La final, reducerea costurilor de combustibil se va dovedi a fi benefică. Cu ajutorul programului de instruire a șoferilor de la Volvo, aceștia beneficiază de informațiile și de instrumentele necesare pentru a diminua costurile și a reduce emisiile.

14: Încă de la lansarea sa în 1993, Volvo FH i-a ajutat pe transportatori să se bucure de rezultate deosebite. Autocamionul este versatil și proiectat să facă față oricărei activități. Toate acestea, în paralel cu economia considerabilă de combustibil – remarcându-se reducerea atât a costurilor, cât și a emisiilor.

13: Menținerea unui cadru natural sănătos este importantă pentru Volvo Trucks. Cu autocamionul Volvo FH, procesul de reducere a emisiilor este ca un drum fără sfârșit. Toate acestea, în paralel cu menținerea aceluiași nivel de performanță la care se așteaptă clienții.

12: Menținerea unei viteze medii ridicate vă sporește eficiența și economisește combustibil. Cu caracteristici și soluții inovatoare, Volvo FH continuă să evolueze. Combinația dintre forța excelentă de frânare și performanța lanțului cinematic îi oferă autocamionului Volvo FH un avantaj unic.

11: Volvo FH a primit titlul de autocamionul anului de trei ori. Câteva dintre caracteristicile care au impresionat juriul ultima dată au fost cabina inovatoare și componentele de înaltă tehnologie ale lanțului cinematic.

10: Pentru a garanta siguranța șoferului, sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare urmărește marcajele de pe șosea cu ajutorul unei camere video și avertizează șoferul în cazul în care acesta le calcă involuntar.

9: Confortul la rulare este important. Mai ales la drum lung. Prin testarea intensivă cu șoferi în carne și oase, Volvo Trucks a aflat ce este important pentru șoferi. Ceea ce i-a conferit autocamionului Volvo FH un avantaj inițial la lansare. Și o face și astăzi – Volvo FH este un autocamion al șoferilor.

8: Caracteristicile de siguranță activă au fost introduse treptat odată cu Volvo FH. Avertizarea de coliziune cu frânare de urgență este un exemplu în acest sens. Aceasta combină sistemul radar cu camera pentru a detecta vehiculele aflate în fața autocamionului.

7: Chiar și atunci când staționează, autocamionul Volvo FH asigură siguranța și confortul șoferului. O caracteristică recentă este I-Park Cool. Un sistem de climă care îi oferă șoferului posibilitatea unui somn odihnitor noaptea – indiferent de schimbările meteorologice din exterior.

6: Ambreiajul dublu I-Shift contribuie la economisirea de combustibil la transportul în zonele deluroase. Ambreiajul dublu I-Shift Dual Clutch îi conferă autocamionului posibilitatea schimbării rapide, agile a treptelor de viteză, ceea ce preîntâmpină irosirea energiei motorului.

5: Volvo FH este echipat cu unele dintre cele mai ușor de recunoscut faruri de pe șosea. Asta însă nu doar datorită aspectului lor estetic – acestea fac ca autocamionul să fie vizibil pentru ceilalți participanți la trafic. Designul lor este inspirat de forma cristalelor de gheață și de iernile scandinave. Becurile de mare intensitate cu care sunt echipate farurile sunt, de asemenea, mai puțin agresive pentru ochii șoferilor și ai celorlalți participanți la trafic. 

4: Rularea într-un climat secetos și plin de praf constituie o adevărată provocare. Însă o provocare căreia Volvo FH reușește să îi facă față. Înainte de a fi lansat în 1993, Volvo FH a fost testat extensiv în condiții de climă caldă, cum ar fi cea din Arizona, SUA și Australia de Vest.

3: Șofatul poate fi dificil atunci când viteza vântului se intensifică. Direcția dinamică Volvo compensează efectul vântului lateral puternic, diminuând presiunea exercitată asupra șoferilor.

2: Este important să vă simțiți în siguranță atunci când intrați și ieșiți din autocamion. În cazul autocamionului Volvo FH, dispuneți de un sistem antifurt cu o sirenă de alarmă de 105 decibeli, care vă garantează siguranța oriunde v-ați afla.

1: Cine știe ce ne rezervă viitorul. Însă vă puteți baza oricând pe Volvo FH.