TRUCKS

Importanța cifrelor

Compania olandeză Schenk Tanktransport culege roadele utilizării autocamioanelor ușoare de la Volvo pe o piață din ce în ce mai competitivă.
Folosind noile autocamioane ușoare Volvo FH și Volvo FM, Schenk Tanktransport și-a crescut substanțial sarcina utilă.

Frații Harry și Arjan Schenk reprezintă a treia generație a acestei familii olandeze, implicate în conducerea unei companii de succes din domeniul transporturilor. Într-un sector în care profiturile depind de utilizarea la capacitate maximă a remorcilor-cisternă, noile vehicule cu greutate redusă Volvo FH și Volvo FM joacă un rol important în desfășurarea activităților companiei. Fără a face vreun compromis în privința siguranței și a confortului, autocamioanele au acum capacitatea de a transporta sarcini utile sporite, grație reducerii propriei greutăți. Din anul 2014, configurațiile principale ale vehiculului de bază au suferit mai multe modificări, acest lucru ducând la reducerea semnificativă a sarcinii maxime. „Autocamionul nostru ideal este Volvo FH 4×2 T și cântărește mai puțin de șapte tone”, afirmă Harry Schenk. „Aceasta este limita „magică” – greutatea ideală pentru vehicule ce pot fi utilizate atât pentru transporturi regionale, cât și în cazul celor de cursă-lungă. Această combinație este excelentă pentru noi.”

 

Când se încearcă maximizarea posibilităților de transport, Harry ilustrează importanța cunoștințelor matematice. „Dacă un autocamion este folosit anual pentru a transporta cam 1.400 de încărcături, atunci un adaos de 50 kg în cazul unei singure sarcini utile înseamnă o încărcătură de aproximativ 70 de tone pe an. La 100 de vehicule, totalul este de 7.000 de tone, iar în decursul a cinci ani se ajunge la valoare de 35.000 de tone. Astfel se explică importanța cifrelor. Creșterea potențială a încărcăturii utile este uriașă.”

Înființată în 1925 de către bunicul celor doi frați, compania Schenk s-a ocupat mai ales cu transportul mărfurilor lichide și gazoase încă din anii 1950, când aceștia au început să colaboreze cu diverse companii petroliere. În prezent, impresionanta listă de parteneri include companii multinaționale importante, precum Shell, BP, Air Products și Linde. Sediul companiei este ideal situat pe autostrada principală către Estul orașului Rotterdam, între vasta zonă portuară a orașului, Germania și alte piețe europene importante. „Transportăm mai ales mărfuri de la depozite, fabrici și rafinării”, afirmă Arjan Schenk. „Acestea sunt situate de obicei în preajma principalelor porturi, cum ar fi Rotterdam, Amsterdam, Antwerp și Hamburg. Produsele ajung la o varietate de clienți, din Benelux și Germania în special, dar și în majoritatea celorlalte țări din Europa.”

Relația companiei Schenk cu Volvo Trucks datează din anul 1947. Conform spuselor lui Arjan, compania apreciază posibilitatea de a configura autocamioanele Volvo pentru anumite activități. „Autocamioanele Volvo s-au dovedit flexibile și cu o arie largă de utilizări. Aceste avantaje ne permit uneori să oferim noi întrebuințări vehiculelor din cadrul companiei noastre, iar datorită marii varietăți de configurații putem utiliza autocamioanele pentru aproape orice tip de transport.”

Schenk deține în prezent peste 500 de autocamioane Volvo, iar activitățile companiei depind de parteneriatele pe termen lung. Arjan recunoaște că îmbunătățirea gradului de disponibilitate este deosebit de importantă. „Calculele noastre se bazează pe numărul maxim de ore și zile alocate anual pentru desfășurarea transporturilor, și ne asigurăm că avem suficienți șoferi pentru a îndeplini această disponibilitate. Compania Volvo Trucks înțelege ce este important pentru noi și, în multe moduri, contribuie cu plăcere la susținerea activității noastre. Siguranța, costul total de exploatare, greutatea ideală, aspectul și confortul oferit șoferilor reprezintă criteriile principale pe care le avem în vedere când achiziționăm autocamioane. De aceea, vehiculele ușoare constituie o investiție sigură.”

 


Portul Rotterdam este vast și aparent fără sfârșit. Fiind de departe cel mai mare port din Europa, acesta se întinde la vest de oraș kilometri întregi, dincolo de depozite, coșuri, conducte și țevi de gaz, până pe Maasvlakte, o zonă marină valorificată, care a extins și mai mult suprafața portului în ultimii ani. Este o zi rece și umedă de ianuarie când Peter Verkooijen, șofer al companiei Schenk, sosește la Gate Terminal pentru a prelua un transport de gaz natural lichefiat. „Acest autocamion trebuie să ajungă în Austria”, ne spune acesta. Având treizeci de ani experiență ca șofer, Peter a condus în urmă cu un an, pentru prima dată, unul dintre autocamioanele Volvo ușoare ale companiei Schenk. „Primul lucru pe care l-am observat a fost ținuta de drum. Spațiul de depozitare este mai generos și poți simți diferența de greutate. Apreciez îndeosebi cât de spațioase sunt cabinele ușoare. Pentru o persoană de înălțimea mea, este important să am suficient spațiu. Poziția pe scaun este confortabilă, iar funcționalitatea vehiculului este exact așa cum mă așteptam din partea unui autocamion Volvo.”

Datorită gamei variate de configurații, putem să folosim vehiculele Volvo pentru aproape orice tip de transport.

La sediul companiei, frații Schenk se pregătesc de drum pentru a se întâlni cu diverși parteneri din Belgia și Germania. Din discuțiile cu aceștia reiese clar câtă importanță acordă nevoilor partenerilor și cât de dornici sunt să colaboreze cu cei mai buni șoferi din domeniu. Timp de mai mulți ani, au organizat cursuri de instruire în cadrul companiei. „Succesul companiei noastre se bazează pe șoferii și personalul calificat”, afirmă Harry. „Pentru a face față acestei provocări, pe lângă întrunirea condițiilor de bază, trebuie să avem disponibile cele mai bune autocamioane, astfel încât să putem începe noi parteneriate și să le menținem pe cele deja înscrise în portofoliu. La urma urmei, șoferii petrec atât de mult timp conducând autocamioanele, iar profesioniștii vor să lucreze cu cele mai bune vehicule.”

Transportul mărfurilor lichide și gazoase constituie o activitate dificilă. Pe lângă gestionarea diferențelor foarte mari în ce privește temperatura și condițiile implicate, trebuie de asemenea să fim extrem de atenți la încărcarea, descărcarea și transportul mărfii. Gama de vehicule ușoare de la Volvo este asamblată și testată la cele mai înalte standarde, așa că poți încredința acestor autocamioane chiar și cele mai sensibile încărcături. „Clienții noștri solicită întotdeauna cel mai înalt nivel de performanță când vine vorba despre siguranță. De acest lucru depinde compania noastră”, declară Arjan Schenk.

Transportul mărfurilor lichide și gazoase constituie o activitate dificilă. Pe lângă gestionarea diferențelor foarte mari în ce privește temperatura și condițiile implicate, trebuie de asemenea să fim extrem de atenți la încărcarea, descărcarea și transportul mărfii. Gama de vehicule ușoare de la Volvo este asamblată și testată la cele mai înalte standarde, așa că poți încredința acestor autocamioane chiar și cele mai sensibile încărcături. „Clienții noștri solicită întotdeauna cel mai înalt nivel de performanță când vine vorba despre siguranță. De acest lucru depinde compania noastră”, declară Arjan Schenk.

Ca strategie pe termen lung, compania Schenk își extinde și adaptează permanent flota de autocamioane ușoare. „Pentru ca autocamioanele noastre să poată fi utilizate în mod eficient, este deosebit de important ca acestea să fie fiabile”, adaugă Harry Schenk. „Întrucât le folosim atât de intens – uneori timp de până la 7.500 de ore pe an – greutatea redusă constituie o caracteristică indispensabilă. La urma urmei, având în vedere utilizarea intensivă, fiecare kilogram de încărcătură contează. Acționăm precum un departament de transport propriu al partenerilor noștri și suntem conștienți de caracteristicile specifice care ne deosebesc – acordăm atenție atât detaliilor, cât și imaginii de ansamblu. Suntem mândri de angajații și partenerii noștri.”

 

Întrucât folosim autocamioanele atât de intens – uneori timp de până la 7.500 de ore pe an – greutatea redusă constituie o caracteristică indispensabilă.

Specificații pentru autocamioanele ușoare Volvo FH de la Schenk cu greutatea sub 7 tone

null

Cea mai vastă gamă de configurații pentru autocamioane de pe piață

Începând cu anul 2014, s-au efectuat numeroase îmbunătățiri pentru reducerea greutății autocamioanelor Volvo, aceste modificări vizând materialele, motoarele, punțile și șasiul. În unele cazuri, s-a obținut reducerea greutății cu 500 – 600 kg, prin comparație cu configurațiile tradiționale.
În prezent, autocamioanele Volvo sunt cele mai ușoare – fără a face niciun compromis în ce privește siguranța, performanța și calitatea. Așa că, indiferent de activitatea de transport, puteți alege configurația corespunzătoare pentru a crește greutatea încărcăturii. 

Contactați dealerul local Volvo pentru a afla mai multe detalii.

Schenk Tanktransport

Istoric: Compania Schenk a fost înființată în anul 1925 ca o afacere de familie. În prezent, Harry și fratele său, Arjan Schenk, sunt a treia generație aflată la conducerea companiei.
Servicii: Schenk este o companie dedicată transportului de mărfuri lichide și gazoase, inclusiv combustibili în proporție de 40%.

Domeniul transporturilor

Înființată în: 1925.
Proprietari: Harry Schenk, Arjan Schenk.
Număr de angajați: 1.400.
Flota de vehicule: Aproximativ 700 de autocamioane (70% dintre acestea sunt Volvo).
Șoferi: 1.200.
Încărcătură principală: Mărfuri lichide, cum ar fi petrol și gaze.
Sarcină utilă câștigată: 278 kg.
Arie de acoperire: BeNeLux, Germania și alte țări din Europa.
Clienți principali: Shell, BP, Air Products și Linde.