TRUCKS

Reduceți costurile de combustibil cu varianta actualizată a sistemului I-See

| 2 min. de citit | 2 min. de citit
Sistemul I-See a fost acum îmbunătățit prin adăugarea de date cartografice bazate pe cloud, ceea ce îi permite să fie utilizat în mai multe situații, conducând la îmbunătățirea funcționalității, manevrabilității și, în mod semnificativ, susține reducerea costurilor cu combustibilul.
Sistemul I-See pe bază de hărți le oferă șoferilor o mai bună acoperire și funcționalitate

Încă de la lansarea sa în 2012, I-See de la Volvo Trucks i-a ajutat pe șoferi să economisească combustibil atunci când conduc în regiuni deluroase, analizând topografia și selectând treapta de viteză optimă. Acum, sistemul I-See a fost îmbunătățit în continuare prin adăugarea de date cartografice bazate pe cloud.

„Prin stocarea tuturor datelor de pe hartă în cloud, versiunea actualizată I-See poate descărca doar datele de care are nevoie, atunci când este necesar”, spune Johan Axelsson, Powertrain Control Systems, Volvo Trucks. „Acest lucru ne garantează că hărțile sunt mereu actualizate și cât mai precise. De asemenea, înseamnă că există și informații disponibile și pentru drumuri secundare.”

ÎMBUNĂTĂȚIRI
Comparație față de versiunea anterioară de I-See

  • Consum de combustibil redus cu încă un procent
  • Acoperire mai bună
  • Experiență de rulare mai lină
  • Sistem de actualizare automat (nu este necesară vizita la un atelier de service)
  • Soluție de revenire la versiunea veche de I-See dacă drumul nu este acoperit de hartă sau în cazul în care conexiunea cu serverul ar eșua


Până acum, I-See era foarte potrivit pentru șoferii de cursă lungă pe autostrăzi. Însă, cu un acces mult mai bun la datele cartografice permite ca noua versiune să fie utilizată în mult mai multe locuri și situații diverse.
Având în vedere acoperirea și funcționalitatea îmbunătățite ale aplicației I-See actualizate, consumul de combustibil poate fi redus cu încă un procent. o altă înbunătățire se referă la o integrare mai bună cu controlul adaptiv al vitezei de croazieră, care permite o mai mare stabilitate la selectarea treptelor de viteză.

„Când conduci cu varianta actualizată I-See, cel mai evident avantaj va fi îmbunătățirea manevrabilității”, adaugă Johan Axelsson. „Selectarea vitezelor devine mai stabilă și mai previzibilă, iar rularea devine mai fluidă. Iar cu o integrare îmbunătățită, este posibil chiar să conduci în spatele altui vehicul și să beneficiezi în continuare de economia de combustibil oferită de acest sistemul.”

  1. Creează inerție
    I-See știe cănd urmează urcarea unei rampe și, prin urmare, autocamionul va accelera și va rămâne într-o treaptă superioară pentru mai mult timp.
  2. Evită schimbarea într-o treaptă de viteză inferioară
    Prevenind schimbarea inutilă a vitezei, I-See vă ajută să urcați rampele mai lin, cu consum redus de combustibil.
  3. Reduce viteza în vârful rampei
    Atunci când vă apropiați de vărful dealului și urmează coborârea, I-See împiedică autocamionul să accelereze în mod inutil.
  4. Rulează liber înainte de panta descendentă
    Pentru a economisi energie și a reduce frânarea, I-See dezactivează temporar lanțul cinematic înaintea unei pante descendente.
  5. Controlează frânarea pe o pantă
    I-See știe când se termină o pantă și când începe următoarea. Aplică frânele auxiliare după cum este necesar pentru o eficiență maximă.
  6. Se pregătește pentru rampa următoare
    Dacă urmează să urcați, I-See lasă autocamionul să ruleze liber, generând viteză și inerție pentru o urcare fără efort.