Funcția Avertizare Distanță duce siguranța activă la un nivel superior

1 min. de citit 1 min. de citit

Funcția Avertizare Distanță a fost adăugată la cea mai recentă generație a sistemului de asistență pentru șofer, denumit Avertizare Coliziune cu Frânare de Urgență (Collision Warning with Emergency Brake) de la Volvo Trucks, făcând ca siguranța activă să fie mai bună ca oricând. 

Funcția Avertizare Distanță ajută șoferul să mențină o distanță sigură în trafic și să evite situațiile în care autocamionul riscă un accident cu partea din spate a vehiculului din față. Astăzi, aproximativ 20 de procente din toate accidentele rutiere grave în care sunt implicate autocamioane au loc în acest fel.

Această funcție facilitează menținerea unei distanțe sigure față de mașina sau autocamionul din față, alertând direct șoferul atunci când distanța începe să scadă. Dacă intervalul de timp dintre autovehicule scade sub valoarea setată (1,5 - 3,5 secunde), se va aprinde un LED roșu închis pe parbrizul din fața șoferului. Dacă, cu toate acestea, șoferul nu încetinește, se activează și restul sistemului – mai întâi avertizarea de coliziune cu alarme treptate de sunet și lumină, urmate de frâna de siguranță automată.

Funcția Avertizare Distanță este destinată deplasării pe drumurile publice și se activează la viteze mai mari de 60 km/h, cu condiția ca dacă sistemul adaptive cruise control nu este în funcțiune. În mod similar cu celelalte funcții ale sistemului de avertizare la coliziune, Avertizarea Distanță folosește o combinație de cameră și radar, pentru a calcula distanța și pentru a identifica obiectele de pe drum.

Avertizarea de coliziune cu frânare de urgență Volvo Trucks este disponibilă pentru modelele Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX. Toate autocamioanele fabricate începând din mai 2018 care sunt echipate cu sistemul de avertizare la coliziune au, de asemenea, în dotare și funcția Avertizare Distanță.

Related News

Frâna de urgență – un sistem care poate salva vieți

Avertizarea de coliziune cu frânare de urgență este rezultatul activității de pionierat al Volvo Trucks în ceea ce privește sistemele de siguranță activă. În cele ce urmează, vom arunca o privire asupra tehnologiei din spatele sistemului frânei de ...

Connected Safety

Tehnologia Connected Safety alertează șoferii despre potențialele pericole. Prin preluarea avertizărilor trimise de alte vehicule, aceasta permite șoferilor să acționeze în caz de pericol chiar și dacă acesta este în afara câmpului vizual....