TRUCKS

Noua cabină XXL FH le oferă șoferilor senzația unei case departe de casă

| 3 min. de citit | 3 min. de citit
O cabină mai mare, cu spațiu sporit de depozitare și cu unul dintre cele mai mari paturi din industrie. Volvo Trucks a mărit dimensiunea deja spațioasei cabine FH, pentru confortul șoferilor de cursă lungă.
Vânzările încep în martie 2019. Producția începe în luna iunie pentru Europa și în august pentru Australia.

Populara cabină FH de la Volvo Trucks a fost acum mărită! Noua versiune XXL a cabinei FH este concepută ca spațiu mobil de locuit pentru șoferii de cursă lungă. Iar diferența chiar este notabilă: cabina este cu 600 de litri mai mare decât deja spațioasa cabină FH – ceea ce le oferă șoferilor mult mai mult spațiu de mișcare. Include și un pat mai mare și spațiu de depozitare suplimentar, ușor accesibil.

La noua cabină s-a ajuns pornind de la actuala cabină FH care a fost reproiectată prin deplasarea cu 25 cm a panoului din spate al cabinei și prin consolidarea lui cu stâlpi C. Rezultatul este o cabină mult mai lungă și suficient de puternică pentru a satisface standardele ridicate de siguranță Volvo Trucks.

„Ne-am dorit o cabină mult mai mare, care să aibă, de asemenea, rezistența de a face față testelor Volvo Trucks de impact frontal, dar fără a-i adăuga prea multă greutate. Cabina XXL satisface ambele standarde”, spune Lars Franck, manager de produs din cadrul departamentului de oferte speciale de vehicule de la Volvo Trucks.

Asigurând un somn de noapte odihnitor, cabina XXL este echipată cu unul dintre cele mai mari paturi din industrie. Patul a fost alungit cu 13 centimetri față de cel dintr-o cabină FH obișnuită și cu 25 cm mai lat – oferindu-i șoferului mult spațiu suplimentar și suficient loc de mișcare. Iar noua saltea este realizată cu tehnologia S-Touch, care integrează o pernă din spumă poliuretanică pe fiecare arc.

 

„Un șofer bine odihnit conduce mai sigur și este mai bine-dispus. De aceea, am vrut să oferim un pat cu adevărat mare și care este, de asemenea, extrem de confortabil”, spune Joacim Vernersson, manager principal de proiect din cadrul departamentului de vehicule speciale la Volvo Group Trucks Technology.

Interiorul cabinei este proiectat pentru a fi atât flexibil, cât și practic. Cu 50 de litri de spațiu suplimentar de depozitare în fiecare compartiment de sub pat, șoferii își pot lua mult mai multe obiecte personale pentru călătorii pe distanțe lungi. Patul de jos poate fi comandat și cu o funcție rabatabilă, care asigură confort și flexibilitate îmbunătățite.

 „Mulți șoferi de autocamioane Volvo se află pe drum timp de câteva săptămâni. Pentru ei, cabina XXL este concepută pentru a oferi flexibilitate și confort excelent pentru șoferi”, spune Joacim Vernersson.