Noua cabină XXL FH le oferă șoferilor senzația unei case departe de casă

3 min. de citit 3 min. de citit

O cabină mai mare, cu spațiu sporit de depozitare și cu unul dintre cele mai mari paturi din industrie. Volvo Trucks a mărit dimensiunea deja spațioasei cabine FH, pentru confortul șoferilor de cursă lungă.

Vânzările încep în martie 2019. Producția începe în luna iunie pentru Europa și în august pentru Australia.

Patul din cabină echipat cu funcție rabatabilă

Spațiu interior flexibil suplimentar: Patul de jos poate fi comandat cu funcție rabatabilă, care asigură confort și flexibilitate îmbunătățite.

Populara cabină FH de la Volvo Trucks a fost acum mărită! Noua versiune XXL a cabinei FH este concepută ca spațiu mobil de locuit pentru șoferii de cursă lungă. Iar diferența chiar este notabilă: Cabina este cu 600 de litri mai mare decât deja spațioasa cabină FH – ceea ce le oferă șoferilor mult mai mult spațiu de mișcare. Include și un pat mai mare și spațiu de stocare suplimentar, ușor accesibil.

La noua cabină s-a ajuns pornind de la actuala cabină FH care a fost reproiectată prin deplasarea cu 25 de centimetri a panoului din spate al cabinei și prin consolidarea lui cu stâlpi C. Rezultatul este o cabină mult mai lungă și suficient de puternică pentru a satisface standardele ridicate de siguranță ale Volvo Trucks.

„Ne-am dorit o cabină mult mai mare, care să aibă, de asemenea, rezistența de a face față testelor Volvo Trucks de impact frontal, dar fără a-i adăuga prea multă greutate. Cabina XXL satisface ambele standarde”, spune Lars Franck, manager de produs din cadrul departamentului de oferte speciale de vehicule de la Volvo Trucks.

Asigurând un somn de noapte odihnitor, cabina XXL este echipată cu unul dintre cele mai mari paturi din industrie. Patul a fost alungit cu 13 centimetri față dcel dintr-o cabină FH obișnuită și cu 25 de centimetri mai lat – oferindu-i șoferului mult spațiu suplimentar și suficient loc de mișcare. Iar noua saltea este realizată cu tehnologia S-Touch, care integrează o pernă din spumă poliuretanică pe fiecare arc.

 

un pat nou, mai mare

Patul: Patul de jos a fost extins cu 13 centimetri și are acum o lungime de 213 centimetri. Este, de asemenea, cu 25 de centimetri mai lat decât cel al cabinei FH obișnuite.

Patul de jos poate fi ridicat pentru a accesa spațiul suplimentar de stocare din compartimentele existente

Depozitare: 50 de litri de spațiu suplimentar de depozitare în compartimentele existente, care sunt accesibile fie din exterior, fie când se ridică patul de jos.

„Un șofer bine odihnit conduce mai sigur și este mai bine-dispus. De aceea, am vrut să oferim un pat cu adevărat mare și care este, de asemenea, extrem de confortabil”, spune Joacim Vernersson, manager principal de proiect din cadrul departamentului de vehicule speciale la Volvo Group Trucks Technology.

Interiorul cabinei este proiectat pentru a fi atât flexibil, cât și practic. Cu 50 de litri de spațiu suplimentar de depozitare în fiecare compartiment de sub pat, șoferii își pot lua mult mai multe obiecte personale pentru călătorii pe distanțe lungi. Patul de jos poate fi comandat și cu o funcție rabatabilă, care asigură confort și flexibilitate îmbunătățite.

 „Mulți șoferi de autocamioane Volvo se află pe drum timp de câteva săptămâni. Pentru ei, cabina XXL este concepută pentru a oferi flexibilitate și confort excelent pentru șoferi”, spune Joacim Vernersson.

Related News

Vizibilitate sporită

Zonele urbane pot fi medii de lucru dificile pentru șoferii de autocamioane. Acesta este motivul pentru care noua cabină cu acces coborât pentru Volvo FE, recent actualizată, a fost concepută pentru a îmbunătăți vizibilitatea, siguranța, ergonomia și ...

Sporiți confortul cu ajutorul bateriilor duble

Noul sistem Dual Battery de la Volvo Trucks poate asigura suficientă energie pentru toate funcțiile din cabină și garantează pornirea de pe loc a doua zi dimineață....

25 inovații Volvo FH

Volvo FH a schimbat încă de la început perspectiva asupra viitorului. În 1993, s-a impus ca element inovator și continuă să deschidă drumuri noi în ceea ce privește confortul, stabilitatea, performanța și capacitatea de adaptare în activitate ...