TRUCKS

Volvo Trucks
2022-12-15
Story
Author
Volvo Trucks

Iwona Blecharczyk este câștigătoarea competiției Volvo Trucking Adventure


După ce și-a îndeplinit visul de a deveni șoferiță profesionistă de camion și de a-și înființa propria companie, Iwona Blecharczyk din Polonia a avut o șansă unică în viață – să pornească într-o călătorie de mari proporții în Scandinavia la volanul autocamionului său preferat: un Volvo FH!


Iwona Blecharczyk este o femeie muncitoare, fiind proprietară și operatoare în domeniul transporturilor și având totodată și rolul unui influencer de succes pe rețelele de socializare. Conduce camioane de mai bine de 11 ani, atât în condițiile grele de iarnă din America de Nord, cât și pe drumurile lungi și pline de serpentine din întreaga Europă. Cu toate acestea, nu avea prea multă experiență în ceea ce privește condusul în țara din care provine autocamionul ei preferat: Suedia.
 

O competiție unică pentru șoferii de camion

În momentul în care Volvo Trucks a organizat o competiție digitală pentru șoferii de camion, în care câștigătorului i se oferea șansa de a pleca într-o călătorie unică în viață, de la Göteborg la Capul Nord, cel mai nordic punct al Europei, Iwona nu a stat pe gânduri. A trimis un videoclip și a fost aleasă drept câștigătoare din cei peste 2.000 de șoferi înscriși din toate colțurile lumii.

„În cadrul competiției Volvo Trucking Adventure, am căutat un șofer cu o experiență impresionantă la volan și cu o personalitate deschisă și aventuroasă. Având în vedere că aventura urma să fie filmată și publicată pe rețelele de socializare, un criteriu important a fost ca șoferul câștigător să se simtă în largul său în fața camerei de filmat. Iwona a îndeplinit toate cerințele cu experiența sa vastă, personalitatea pozitivă și aventuroasă și mentalitatea sa conform căreia nimic nu este imposibil”, explică Lene Larsen, managerul de proiect al competiției Volvo Trucking Adventure.

Pe lângă Iwona Blecharczyk, candidații clasați pe primele 20 de locuri din întreaga lume au fost invitați la sediul Volvo Trucks din Göteborg pentru a participa la un eveniment exclusiv.

„Am dorit să organizăm ceva special pentru șoferii din comunitatea noastră, oferindu-le șansa de a vizita țara de origine a companiei Volvo Trucks. Aducându-i pe șoferii de camion în lumina reflectoarelor, dorim să atragem atenția și asupra activității importante pe care o desfășoară aceștia în fiecare zi”, declară Roger Alm, președintele Volvo Trucks.

Imagine: Iwona Blecharczyk împreună cu ceilalți șoferi de camion clasați pe primele 20 de locuri în cadrul competiției Volvo Trucking Adventure

„Sunt impresionată de faptul că Volvo Trucks organizează un eveniment motivațional care atrage atât de mulți șoferi din întreaga lume. Când am aflat că am câștigat, a fost cea mai mare onoare să fiu aleasă de marca pe care o îndrăgesc atât de mult. Sunt extrem de recunoscătoare pentru această șansă”, declară Iwona Blecharczyk.  


Viața petrecută la volan

Iwona a visat să devină șoferiță de camion și să călătorească prin lume încă de când avea în jur de douăzeci de ani. După doi ani ca șoferiță profesionistă în domeniul transporturilor de mare tonaj, a decis să-și urmeze visul și și-a înființat propria companie de transport – Imagination.

Ceea ce apreciez cel mai mult la meseria de șofer de camion este faptul că pot să descopăr țări și să întâlnesc oameni noi. Mă simt atât de norocoasă că îmi pot trăi visul

Când am întrebat-o dacă există dezavantaje în ceea ce privește meseria de șofer de camion, aceasta a recunoscut: „Ei bine, ce poate fi puțin mai complicat atunci când ești pe drum este să găsești grupuri sanitare curate și funcționale! Cred că poate fi puțin frustrant uneori, mai ales pentru noi, femeile.”

Cât despre siguranța ei ca femeie la volan, care lucrează, locuiește și își petrece nopțile pe șosea, Iwona ne explică: „Îmi iau câteva măsuri de precauție, de exemplu, parchez în locuri sigure, încerc să nu atrag prea mult atenția asupra mea etc., dar nu mi-e teamă niciodată.  Poate că mă simt puțin izolată uneori, fiind departe de familie și de prieteni. Cred că ar fi frumos să am mai multe colege! În prezent, procentul de femei care lucrează ca șoferițe de camion în Europa este doar în jur de 3%. Mi-ar plăcea să văd mai multe femei la volanul autocamioanelor!”
 

O călătorie în trei episoade

În luna septembrie, Iwona și-a început călătoria de la Göteborg spre Capul Nord. O călătorie de peste 2.000 km care poate fi încheiată fără probleme de un șofer de camion cu experiență, dar această cursă nu a fost chiar ca oricare altă zi de lucru. Urmăriți videoclipurile de mai jos pentru a afla mai multe despre călătoria parcursă de Iwona!


Câteva detalii despre Iwona Blecharczyk:

  • Nume: Iwona Blecharczyk
  • Origine: Polonia
  • Conduce: un autocamion Volvo FH13 460 Turbo Compound de culoare neagră, denumit „Volvy”
  • Cariera până în prezent: profesor de engleză, șoferiță de camion și proprietară a companiei de transport „Imagination Transport”, YouTuber, influencer
  • Activități în timpul liber: drumeții, îmi place să încerc lucruri noi


Descrierea scurtă a competiției Volvo Trucking Adventure:

  • O competiție digitală organizată la nivel global pentru șoferii de autocamioane Volvo, în care aceștia au fost încurajați să explice ceea ce iubesc cel mai mult la meseria lor. 
  • A fost desemnat un câștigător pentru a pleca într-o călătorie unică în Scandinavia, la volanul unui autocamion Volvo FH de top.
  • Pe parcursul traseului, au existat opriri pentru a explora diferite autocamioane, a întâlni noi șoferi de camion și pentru a descoperi Scandinavia.
  • Călătoria plină de peripeții a fost filmată și poate fi urmărită pe rețelele de socializare.
  • Candidații clasați pe primele 20 de locuri la nivel global în cadrul competiției au fost invitați la un eveniment special organizat la Göteborg. Aici au putut să viziteze sediul companiei Volvo Trucks și să testeze noua gamă de autocamioane, să cunoască alți șoferi de camion și să descopere impresionantul arhipelag de pe coasta de vest a Suediei.

Volvo Trucking Adventure – Vă prezentăm călătoria parcursă de Iwona  

Urmăriți episodul 1: O pornire cu scântei

Urmăriți episodul 2: Oțel suedez, autocamioane suedeze

Urmăriți episodul 3: Mașini și natură