TRUCKS

Volvo Trucks caută să accelereze dezvoltarea soluțiilor de transport mai prietenoase cu mediul

Pe 18 februarie, UE a adoptat decizia de a reglementa emisiile de CO2 ale vehiculelor grele. Pentru a accelera dezvoltarea, Volvo Trucks continuă să investească substanțial în soluții de transport mai ecologice. Dar sunt necesare măsuri suplimentare pentru a stimula cererea pentru vehiculele cu emisii reduse de CO2.
Fuel consumption in long haul operations could be cut by almost a third. This was demonstrated by Volvo Trucks´ 2017 concept vehicle.

„Reducerea emisiilor poluante ale vehiculelor grele este o sarcină incredibil de importantă și este fundamentală pentru inițiativele noastre de transport durabil. La Volvo Trucks, suntem bine poziționați pentru a face față acestei provocări. Este normal ca UE să introducă, acum, limite pentru emisiile de CO2. Pentru a accelera tranziția, ne-am dori, totuși, să vedem introducerea unor avantaje financiare importante pentru clienții care se află în avangardă și aleg vehicule mai prietenoase cu mediul,” a declarat Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Camioanele electrice pot contribui la reducerea emisiilor de CO2. Volvo Trucks și-a lansat primele modele de camioane cu propulsie electrică în 2018 și va începe producția de serie în acest an.

„Suntem la stadiul în care tehnologia va fi, în curând, pregătită pentru largirea ariei de aplicații pentru transportul greu. Dacă este stimulată cererea și infrastructura de alimentare se extinde și volumul va putea crește mai rapid decât ar fi, altfel, posibil,” a spus Lars Mårtensson, Director de Mediu și Inovație la Volvo Trucks.

Alte soluții de protecție a mediului includ gazul natural și biogazul. Utilizarea unui Volvo FH LNG pe gaz natural reduce emisiile de CO2 cu aproape 20% comparativ cu varianta de alimentare diesel. Cu biogazul, emisiile „de la rezervor la roată” pot fi reduce cu 100%.

În același timp, Volvo Trucks continuă să dezvolte camioanele diesel care, în prezent, reprezintă majoritatea absolută a vânzărilor sale. De la începutul anilor 1990, consumul de combustibil și emisiile de CO2 ale unui camion tipic Volvo de transport de lungă distanță au scăzut cu aproximativ 20 de procente* și este încă loc de îmbunătățiri, cu lanțuri cinematice mai eficiente, cu o mai redusă rezistență la rulare și o mai bună aerodinamică. Fiecare camion trebuie optimizat pentru misiunea sa specifică de transport.

În timp ce limitele de emisii stabilite de către UE stabilesc un calendar clar pentru fabricanții de vehicule, obiectivul – acela de a îmbunătăți eficiența consumului și de a reduce impactul asupra mediului – a reprezentat o prioritate de top pentru industrie deja de mai mult timp, în parte și deoarece consumul de combustibil reprezintă aproximativ o treime din costurile unei companii de transport.

„Ambiția noastră este de a fi întotdeauna capabili să le oferim clienților noștri soluția de transport optimă, eficientă energetic, pentru misiunea lor de transport”, a subliniat Lars Mårtensson.

În rândul clienților Volvo Trucks, precum și în rândul multor clienți de servicii de transport, se manifestă un grad înalt de interes în a face transportul mai ecologic. Extinderea subvențiilor pentru investiții sau a scutirilor de taxe pentru cei care aleg să investească în tehnologii ecologice ar face o mare diferență.

„Noile tehnologii care contribuie la reducerea emisiilor de CO2 trebuie să fie capabile să intre pe piață rapid. O accelerare a procesului de revizie și certificare de către autorități ar putea grăbi introducerea inovației în sectorul transporturilor.”

Cadrul legal al UE acoperă emisiile vehiculelor curente, dar Volvo Trucks adoptă o abordare mai largă a acestei probleme.

„Dacă toate componentele sistemului de transport colaborează pentru realizarea aceluiași obiectiv, vom putea reduce și mai mult impactul asupra mediului. O logistică mai bună, un acces crescut la biocombustibili, training de condus economic pentru șoferi, semiremorci aerodinamice, standarde îmbunătățite privind drumurile și oportunități extinse de a folosi vehicule de capacitate înaltă – acestea sunt numai câteva dintre modalitățile în care pot contribui și alte părți implicate,” a spus Lars Mårtensson.

Date

  • Noul regulament EU pentru emisiile de CO2 pentru vehiculele grele se aplică vehiculelor fabricate și înmatriculate în sau după 2019.
  • Nivelul mediu al emisiilor trebuie redus cu 15 procente începând cu 2025 și cu 30 procente începând cu 2030 (comparativ cu valorile din 2019).
  • Nivelurile de reducere se referă la emisiile medii ale camioanelor produse de către fabricanții respectivi comparativ cu media per industrie din 2019.
  • Traficul rutier greu este responsabil pentru aproape 5% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră din UE.

LINK către film: https://youtu.be/oPW15HkbKWU

EU CO2 Infographics PDF
Informații de presă PDF

Volvo Trucks furnizează soluţii complete de transport pentru clienți profesionişti şi cu standarde ridicate, oferind o gamă completă de autocamioane, de mediu şi mare tonaj. Asistenţa pentru clienţi este asigurată printr-o reţea globală de 2.100 de dealeri şi ateliere  în peste 130 de ţări. Autocamioanele Volvo sunt asamblate în 15 ţări, pe întreg globul. În 2018 Volvo a vândut la nivel global mai mult de 127.000 autocamioane. Volvo Trucks face parte din Volvo Group, unul din liderii mondiali în producţia de autocamioane, autobuze, utilaje pentru construcţii şi motoare pentru aplicaţii maritime şi industriale. Grupul furnizează, de asemenea, şi soluţii financiare. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori fundamentale: calitate, siguranţă, grija faţă de mediul înconjurător.