TRUCKS

Noul Volvo FH cu I-Save reduce costurile pentru combustibil cu până la 7%

Pentru a oferi clienților o eficiență a consumului superioară, Volvo Trucks prezintă Volvo FH cu I-Save. Prin combinarea unui nou motor, D13TC, cu noi caracteristici de economisire a combustibilului, această nouă soluție poate reduce costurile cu combustibilul cu până la 7%, pentru operațiuni de transport de cursă lungă, fără a compromite manevrabilitatea.
Noul Volvo FH cu I-Save reduce costurile pentru combustibil cu până la 7%
Adaptat pentru transporturile solicitante de cursă lungă, noul Volvo FH cu I-Save este autocamionul cu cel mai eficient consum oferit de Volvo Trucks până în prezent. Prin combinarea noului motor D13TC cu funcțiile actualizate de economisire a combustibilului, acesta poate reduce costurile cu combustibilul cu până la 7%.

Cererea de transport în întreaga Europă este în creștere, iar camioanele parcurg distanțe din ce în ce mai mari. În același timp, operatorii de transport se confruntă cu creșteri ale prețurilor la motorină, ceea ce pune presiune asupra rentabilității.

„Volvo FH cu I-Save este răspunsul nostru la această provocare. Este o soluție completă, care combină cele mai recente tehnologii, în vederea reducerii substanțiale a consumului de combustibil pentru operațiunile de transport de cursă lungă. Iar acest lucru este realizat fără a compromite manevrabilitatea”, spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

La baza modelului Volvo FH cu I-Save se află un nou motor, de ultimă generație, D13TC, acesta fiind motorul cu cel mai eficient consum de combustibil oferit de Volvo Trucks până în prezent. Este echipat cu pistoane cu interior ondulat brevetat, care îmbunătățește combustia și crește eficiența, conducând căldura și energia către centrul cilindrilor. Excesul de energie și gaze de eșapament este utilizat, apoi, pentru a alimenta motorul prin intermediul unei turbine suplimentare plasate în fluxul de evacuare, denumită „unitate Turbo Compound”.

Motorul D13TC produce un cuplu suplimentar de până la 300 Nm, ceea ce înseamnă că este necesară o accelerație redusă și mai puțin combustibil pentru a menține o viteză constantă în traficul de pe autostradă. Este soluția ideală pentru clienții care desfășoară transport de cursă lungă.

Printre alte caracteristici oferite de soluția I-Save, se numără noile axe spate eficiente din punct de vedere al consumului de combustibil, un sistem I-See actualizat, bazat pe hărți, care analizează înclinația drumului ce urmează să fie parcurs și se adaptează la aceasta, incluzând un software de schimbare a treptelor de viteză optimizat pentru aplicații pentru transport de cursă lungă. Beneficiile combinate ale eficienței oferite de toate aceste produse și servicii pot conduce la economii privind costurile cu combustibilul de până la 7%, comparativ cu un motor D13 Euro 6 step D*.

*Motorul D13TC Euro 6 Step D cu Pachetul pentru combustibil dedicat transportului de cursă lungă (I-Save), comparativ cu D13 eSCR Euro 6 Step D fără Pachetul pentru combustibil dedicat transportului de cursă lungă. Valoarea efectivă a economiei de combustibil poate varia în funcție de numeroși factori, precum utilizarea pilotului automat, topografia reală, experiența profesională a șoferului și condițiile meteo.

Date
Fiecare caracteristică oferită de I-Save a fost concepută pentru a reduce costurile cu combustibilul.

Modelul Volvo FH cu I-Save include:

  • Motorul D13TC (cu tehnologia Turbo Compound) de 460 CP (2.600 Nm) sau de 500 CP (2.800 Nm)
  • Noi punți spate, caracterizate de o înaltă eficiență a consumului
  • Oprire motor la ralanti
  • I-Cruise cu I-Roll, care reglează viteza pentru a reduce consumul de combustibil
  • Pompă de servodirecție cu debit variabil
  • Funcție I-See actualizată
  • I-Shift cu software optimizat pentru transporturile de cursă lungă

LINK to film

LINK to high resolution images
LINK to press release as PDF

Volvo Trucks asigură soluții complete de transport pentru profesioniști și oameni de afaceri exigenți, oferind o gamă completă de autocamioane, de mediu și mare tonaj. Asistența pentru clienți este asigurată printr-o rețea globală de 2.100 de dealeri și ateliere în peste 130 de țări. Autocamioanele Volvo sunt asamblate în 15 țări din întreaga lume. În 2018, Volvo a vândut la nivel global peste 127.000 autocamioane. Volvo Trucks face parte din Volvo Group, unul dintre cei mai importanți producători de autocamioane, de autobuze, de echipamente pentru construcții, precum și de motoare marine și industriale. Grupul furnizează, de asemenea, soluții de finanțare și service. Activitatea Volvo Truck se bazează pe cele trei valori esențiale ale sale: calitate, siguranță și grijă față de mediul înconjurător.