TRUCKS

O soluție de siguranță de la Volvo Trucks îi ajută pe șoferi să mențină distanța

Volvo Trucks a introdus o nouă funcție de siguranță, Avertizare Distanță care îi ajută pe șoferii de camion să mențină o distanță mai sigură față de vehiculul din față și să evite situațiile critice. Accidentele în care un vehicul intră în coliziune cu partea din spate a vehiculului din față reprezintă aproximativ 20% din totalul accidentelor grave în care sunt implicate camioane.
Noua soluție de siguranță de la Volvo Trucks
Accidentele în care un vehicul se apropie prea mult din spate de un alt vehicul reprezintă în prezent aproximativ 20% din toate coliziunile grave în care sunt implicate autocamioane. Noua funcție de siguranță. Avertizarea Distanță de la Volvo Trucks ajută șoferii să mențină o distanță mai sigură față de vehiculul din față.

„Adesea, accidentele de acest tip sunt cauzate de neatenție și de o distanță prea mică față de vehiculul din față. Funcția denumită Avertizare Distanță alertează șoferii, prin intermediul unui semnal luminos la nivelul parbrizului, în cazul în care camionul se apropie prea mult de vehiculul din față și, în majoritatea cazurilor, este prevenită coliziunea”, spune Carl Johan Almqvist, director pentru Siguranța Traficului și a Produsului la Volvo Trucks.

Avertizare Distanță este parte a celei mai recente versiuni a sistemului de asistență pentru șofer - Avertizare Coliziune cu Frânare de Urgență (Collision Warning with Emergency Brake), care este proiectată pentru a ajuta șoferii să prevină accidentele în mai multe stadii. Dacă Avertizare Distanță nu are efectul scontat, se folosește o lumină intermitentă și o alarmă auditivă, pentru a avertiza șoferul. În final, este activat sistemul avansat de frânare de urgență. Iar toate acestea se întâmplă în doar câteva secunde. 

Noua funcție este destinată în special utilizării pe șoselele din afara orașelor, la viteze de peste 60 km/h, dacă sistemul adaptive cruise control nu este în funcțiune. În același mod ca și alte funcții ale sistemului de avertizare, Avertizare Distanță folosește o combinație de cameră și radar, pentru a calcula distanța și pentru a identifica obiectele de pe drum.

„Prin îmbunătățirea continuă a sistemelor de siguranță activă ale camioanelor noastre, oferim șoferilor modalități mai bune de a reduce riscurile la care sunt expuși atât ei, cât și alți participanți la trafic. Avertizare Distanță este unul dintre multele exemple ale modului în care tehnologia poate ajuta șoferii buni să devină și mai buni.”

„Pentru companiile de transport, investiția în siguranță are sens nu numai pentru a proteja viața umană, ci și pentru a economisi bani. Costuri mai reduse de asigurare și de reparații, mai puține opriri neplanificate – acestea sunt doar câteva argumente. În plus, un stil condus sigur este, în general, eficient și din punct de vedere al consumului de combustibil. Combinația dintre șoferii bine pregătiți și camioanele mai sigure este benefică pentru totdeauna”, spune Carl Johan Almqvist.

Date

  • Funcția Avertizare Distanță este disponibilă pentruVolvo FH, Volvo FH16, Volvo FM și Volvo FMX fabricate începând săptămâna 23, 2018. Camioanele trebuie să fie echipate și cu Sistemul de Avertizare Coliziune Volvo Trucks.
  • Avertizare Distanță este proiectată să îi sprijine pe șoferi să mențină o distanță sigură față de vehiculul din față.
  • Dacă este detectat faptul că vehiculele sunt mai aproape unul de celălalt decât intervalul de timp selectat, de 1,5 – 3,5 secunde, se aprinde o lumină roșie în parbriz. Dacă șoferul nu încetinește, este activat sistemul de avertizare în caz de pericol de coliziune, care emite un semnal vizual și unul auditiv având o intensitate în creștere. După aceasta, intră în funcțiune frâna de urgență.
  • Sistemul Volvo Trucks de Avertizare Coliziune cu Frânare de Urgență este disponibil pe modelele Volvo FH, Volvo FH16, Volvo FM, Volvo FMX, Volvo FE și Volvo FL.

Pentru mai multe detalii, contactați:

Irina Marcov
Volvo Group Trucks România.
Tel: +40 21 202 96 30, E-mail: irina.marcov@volvo.com

LINK to film
LINK to high resolution images

Volvo Trucks asigură soluții complete de transport pentru profesioniști și oameni de afaceri cu standarde ridicate, oferind o gamă completă de autocamioane, de mediu și mare tonaj. Asistența pentru clienți este asigurată printr-o rețea globală de 2.100 de dealeri și ateliere în peste 130 de țări. Autocamioanele Volvo sunt asamblate în 15 țări, pe întreg globul. În 2018, Volvo a vândut la nivel global mai mult de 127.000 autocamioane. Volvo Trucks face parte din Volvo Group, unul din liderii mondiali în producția de autocamioane, autobuze, utilaje pentru construcții și motoare pentru aplicații maritime și industriale. Grupul furnizează, de asemenea, și soluții financiare. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori esențiale: calitate, siguranță, grijă față de mediul înconjurător.