TRUCKS

Volvo Trucks începe vânzarea camioanelor electrice urbane

Volvo Trucks anunță începerea vânzărilor camioanelor electrice Volvo FL și Volvo FE pe câteva piețe din Europa, pentru a răspunde cererii crescânde de soluții de transport durabile în zone urbane.
Volvo FL Electric pentru colectarea deșeurilor
Camioanele electrice Volvo FL și Volvo FE creează noi oportunități pentru planificarea traficului si infrastructurii rutiere din orașe.

În absența gazelor de eșapament și cu un nivel redus de zgomot, camioanele electrice oferă un potențial imens în zonele urbane. În primul rând, nivelul redus de zgomot face posibilă efectuarea livrărilor de produse și colectarea deșeurilor dimineața devreme sau noaptea, contribuind la îmbunătățirea logisticii și la reducerea congestiei în timpul orelor de vârf. În al doilea rând, cu o calitate mai bună a aerului și mai puțin zgomot, camioanele electrice creează noi oportunități pentru planificarea traficului  si infrastructurii rutiere din orașe. Un camion electric poate fi, de exemplu, utilizat în zonele de încărcare din interiorul clădirilor și în zonele de mediu protejate.

 „Urbanizarea globală necesită, cât mai curând, o logistică urbană cu autocamioane cu emisii zero și cât mai silențioase. Cu Volvo FL Electric și Volvo FE Electric suntem capabili să răspundem atât solicitărilor puternice de mediu, cât și nevoilor comerciale ridicate ale clienților noștri”, spune Jonas Odermalm, VP Product Line Electromobility.

Una dintre provocări este aceea de a maximiza sarcina utilă, în același timp cu extinderea autonomiei de deplasare.

Soluțiile „Volvo Trucks” se vor baza pe nevoile fiecărei afacerii, luând în considerare o serie de parametri, precum ciclurile de conducere, capacitatea de încărcare și analiza rutelor, pentru a utiliza capacitatea bateriei în cel mai eficient mod posibil”, continuă Jonas Odermalm.

Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au fost dezvoltate în strânsă colaborare cu o serie de clienți care operează în Gothenburg, Suedia. Răspunsul a fost foarte pozitiv, iar șoferii implicați în colaborare sunt deosebit de impresionați de motor și transmisie, de accelerarea cursivă și de silențiozitatea camioanelor.

 „Deși răspunsul clienților a fost pozitiv”, explică Jonas Odermalm, „recunoaștem că infrastructura de încărcare este încă în curs de dezvoltare în majoritatea orașelor și lucrăm alături de parteneri publici și privați pentru a conveni asupra unei strategii pe termen lung pentru extinderea infrastructurii de încărcare a bateriilor. Dar este evident că trebuie să crească ritmul de dezvoltare al acestei infrastructuri. "

Abordarea schimbărilor climatice va necesita disponibilitatea mai multor tehnologii de propulsie.

 „Vehiculele electrice, încărcate cu energie electrică din surse regenerabile, sunt într-adevăr un pas semnificativ către o distribuție urbană mai durabilă. Cu toate acestea, nu va exista o singură sursă de energie unică care să rezolve schimbările climatice și toate celelalte probleme de mediu. Diferite tipuri de transport necesită diferite tipuri de soluții de propulsie,” concluzionează Jonas Odermalm.

Informații despre Volvo FL Electric și Volvo FE Electric
- Camioanele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric au fost proiectate pentru distribuție, colectarea deșeurilor și alte aplicații de transport urban.
- Vânzările vor începe mai întâi în Suedia, Norvegia, Germania, Elveția, Franța și Olanda.
- Începerea producției este planificată pentru martie 2020.
- Volvo FL Electric are sarcina totală de 16 tone, iar Volvo FE Electric de 27 tone.

Puteți citi mai multe despre inițiativele Volvo Trucks în domeniul mobilității electrice la http://www.volvotrucks.com/electromobility.

Link to high resolution images.

Pentru mai multe detalii, contactați:
 

Irina Marcov
Marcom & PR Manager
Tel.: +40-21-202 96 30
E-mail: irina.marcov@volvo.com

Volvo Trucks asigură soluții complete de transport pentru profesioniști și oameni de afaceri cu standarde ridicate, oferind o gamă completă de autocamioane, de mediu și mare tonaj. Asistența pentru clienți este asigurată printr-o rețea globală de 2.100 de dealeri și ateliere în peste 130 de țări. Autocamioanele Volvo sunt asamblate în 15 țări, pe întreg globul. În 2018, Volvo a vândut la nivel global mai mult de 127.000 autocamioane. Volvo Trucks face parte din Volvo Group, unul din liderii mondiali în producția de autocamioane, autobuze, utilaje pentru construcții și motoare pentru aplicații maritime și industriale. Grupul furnizează, de asemenea, și soluții financiare. Activitatea Volvo Trucks se bazează pe cele 3 valori esențiale: calitate, siguranță, grijă față de mediul înconjurător.