TRUCKS

DHL Freight și Volvo Trucks își unesc forțele pentru a grăbi tranziția către un transport pe distanțe lungi independent de combustibilii fosili

DHL Freight, unul dintre cei mai importanți furnizori de servicii de transport rutier din Europa, și Volvo Trucks au încheiat un parteneriat pentru a grăbi introducerea camioanelor grele electrice pentru transportul regional, în Europa. Efortul lor marchează încă un important pas către soluții de transport neutre din punct de vedere climatic.
DHL Freight și Volvo Trucks își unesc forțele pentru a grăbi tranziția către un transport pe distanțe lungi independent de combustibilii fosili
DHL Freight și Volvo Trucks își unesc forțele pentru a grăbi tranziția către un transport pe distanțe lungi independent de combustibilii fosili

Până acum, principala utilizare a camioanelor electrice a fost pe distanțe mai scurte, în orașe și zone urbane. Acum DHL Freight și Volvo Trucks au inițiat un proiect care se concentrează pe transporturi grele pe distanțe mai lungi. Cooperarea include teste pilot exclusive, în premieră mondială, cu un camion integral electric Volvo FH, cu masă totală în combinație de până la 60 tone. Începând din martie, camionul va opera între două terminale logistice ale DHL Freight din Suedia, acoperind o distanță de aproximativ 150 km. În timpul testelor, Volvo și DHL vor dobândi experiență și informații importante privind realizarea și operarea unei infrastructuri adecvate de încărcare. Datele colectate vor sprijini optimizarea unui echilibru corect între distanța de operare, masa încărcăturii și punctele de alimentare, în transportul rutier de zi cu zi.

DHL, alături de Volvo Trucks, lucrează activ la reducerea amprentei lor ecologice, sustenabilitatea fiind parte integrantă a strategiei companiei.

„Scopul nostru este de a reduce la zero toate emisiile care au legătură cu activitățile logistice. Au fost obținute rezultate importante, în acest sens: comparativ cu 2007, eficiența grupului nostru în ceea ce privește emisiile de CO2 s-a îmbunătățit cu 35%. Dar avem nevoie de soluții tehnologice inovative și de un parteneriat puternic, în această călătorie. Am încrederea că puternica noastră cooperare cu Volvo Trucks, una dintre mărcile majore de camioane din lume, ne va sprijini în atingerea ambițioaselor noastre obiective din domeniul transportului rutier de mărfuri,” spune Uwe Brinks, CEO DHL Freight.

Volvo Trucks a inițiat procesul unei necesare transformări către transporturi independente de combustibilii fosili printr-o tranziție cât mai lină și eficientă posibil către electrificare. Acest lucru este realizat având în vedere fiecare aspect al ecosistemului pentru electrificare, inclusiv încărcarea, planificarea rutelor, vehiculele, serviciile și alte activități suport.

„Lumea transporturilor se schimbă rapid și sustenabilitatea reprezintă din ce în ce mai mult un avantaj important pentru mulți dintre clienții noștri. Oferim soluții eficiente de transport care sprijină o tranziție rapidă către combustibili nefosili, cum ar fi electricitatea. Avem o relație de lungă durată cu DHL. Experiența lor globală în logistică ne permite să studiem condițiile de a progresa cu această transformare tehnologică, adaptând-o necesităților clienților și tipului lor de operațiuni de transport,” spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

DHL Freight conduce în mod activ diferite proiecte tehnologice sustenabile și independente de combustibilii fosili și a introdus un program de livrări care se concentrează pe protecția mediului. Clienții care utilizează programul plătesc o suprataxă fixă pentru fiecare colet sau palet expediat și venitul generat de aceste suprataxe este investit în întregime în tehnologii curate, în cadrul rețelei suedeze.

„Sectorul logistic se confruntă cu o provocare uriașă, dar care oferă, în același timp, o mare oportunitate – decarbonizarea transportului de mărfuri. Colaborarea cu Volvo Trucks sprijină DHL Freight să joace un rol și mai important în tranziția către alternative sustenabile și reprezintă o altă confirmare importantă a strategiei noastre pe termen lung privind transportul neutru din punct de vedere climatic,” explică Robert Zander, CEO DHL Freight Suedia.

Astăzi, deja sunt in producție de serie camioanele Volvo FL Electric și Volvo FE Electric pentru distribuție urbană. DHL Supply Chain a pus în operare, recent, un nou Volvo FL Electric, la Londra, introducând, astfel, în Marea Britanie, primul camion Volvo integral electric construit special pentru distribuția urbană.

La sfârșitul anului trecut, Volvo Trucks America de Nord a început vânzările modelului VNR Electric, iar acest an va marca startul vânzărilor în Europa pentru gama de produse electrice de gamă grea.

„Angajamentul nostru este ca întreaga gamă de camioane vândute să fie total independentă de combustibilii fosili, până în 2040,” concluzionează Roger Alm.

Datele proiectului:

·       Proiectul DHL-Volvo începe în primul trimestru al anului 2021 și este parte din proiectul REEL, o inițiativă condusă de agenția suedeză de inovație Vinnova, pentru promovarea tranziției către un sistem de transport electrificat.

·       Traseul între Goteborg și Jönköping, în Suedia, reprezintă o distanță de 150 km pe un sens.

·       Încărcarea/ alimentarea va avea loc la DHL, în Jönköping, și la Volvo Truck Center, în Goteborg.

LINK către imagini la rezoluție înaltă