TRUCKS

Contract major: transportator italian achiziționează 1.000 de camioane Volvo cu cea mai recentă tehnologie de economisire a combustibilului

Grupul Lannutti, o companie italiană de transport și logistică, a comandat 1.000 camioane Volvo FH, noul model, echipate cu cea mai recentă tehnologie de economisire a combustibilului, I-Save. Compania recunoaște potențialul de a-si reduce consumul de combustibil cu 10%, alături de obținerea unor emisii mai scăzute de CO2.
Contract major: un transportator italian achiziționează 1.000 de camioane Volvo cu cele mai recente tehnologii de economisire a combustibilului

 

Lannutti Group operează în opt țări europene, cu o flotă de 1.800 de camioane. Decizia de a investi în 1.000 de camioane noi Volvo FH a fost luată după desfășurarea unui cuprinzător test de combustibil care a durat un an, în cadrul căruia noul Volvo FH echipat cu I-Save a fost comparat cu alte camioane, din flota mixtă a companiei. Rezultatul a fost o reducere impresionantă a consumului de combustibil cu 10 procente, comparativ cu un camion standard similar.*

 

„Pentru noi, în cadrul Grupului Lannutti, principiul reînnoirii flotei este de a prioritiza vehiculele cu emisii reduse de combustibil. În afară de fiabilitate, cei mai importanți factori pentru noi sunt menținerea masei vehiculului cât mai redusă posibil, pentru a permite o sarcină utilă mai mare, și menținerea consumului de combustibil la nivel minim. După perioada de testare, cu rezultate pozitive, am decis că noile camioane Volvo ar trebui să fie cu I-Save,” spune Valter Lannutti, CEO al Grupului Lannutti.

 

Versiunea I-Save a modelului Volvo FH combină un motor extrem de eficient din punct de vedere al consumului de combustibil cu elemente care reduc consumul în operațiunile de transport de lungă distanță – fără a compromite performanța în timpul deplasării. Camioanele sunt echipate, de asemenea, cu sisteme adiționale de siguranță, cum ar fi Asistență la schimbarea benzii de rulare sau Sistemul de avertizare a șoferului, care contribuie la evitarea accidentelor.

 

„Nu facem niciun compromis în ceea ce privește siguranța. Este important să oferim șoferilor noștri un loc de muncă sigur și confortabil, dar este, de asemenea, o modalitate de a ne securiza livrările. Din fericire, accidentele sunt, în majoritate, minore. Dar camioanele necesită adesea reparații și este costisitor atunci când un camion nu poate lucra. Până la urmă, consider că sistemele adiționale de siguranță reprezintă o bună investiție,” spune Valter Lannutti.

 

Cele 1.000 de camioane Volvo FH cu I-Save vor fi livrate către Lannutti pe parcursul anilor 2021 și 2022.

 

„Avem o relație de afaceri îndelungată și bazată pe încredere cu Grupul Lannutti și sunt mândru că au încredere în Volvo și ne confirmă excelentele performanțe ale consumului pe care le oferă camioanele noastre cu I-Save. Acest lucru este important atât pentru mediu, cât și pentru clienții noștri,” spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

 

Date
Fiecare element al tehnologiei I-Save a fost gândit să reducă costurile cu combustibilul.

Volvo FH cu I-Save
 include:

- Motor D13TC (Turbo Compound) de 460 CP (2.600 Nm) sau 500 CP (2.800 Nm)
- Punți spate cu un consum eficient de combustibil
- Oprirea motorului la ralanti
- I-Cruise cu I-Roll, care ajustează viteza pentru a menține un consum de combustibil scăzut
- Pompă de servodirecție cu debit variabil
- I-See cu hărți actualizate
- I-Shift cu software optimizat pentru operațiuni de transport pe distanță lungă

* comparat cu un camion standard Volvo FH cu motor Euro 6 step C.

04.02.2021

Link către imagini de înaltă rezoluție.