TRUCKS

Compania de logistică Girteka achiziționează 2.000 de camioane Volvo

Girteka Logistics, una dintre cele mai importante companii logistice europene, a decis să investească în nu mai puțin de 2.000 de camioane Volvo FH de ultimă generație. Siguranța îmbunătățită, confortul crescut pentru șofer și consumul redus de combustibil se numără printre beneficiile așteptate ca urmare a acestei reînnoiri majore de flotă.
Compania de logistică Girteka achiziționează 2.000 de camioane Volvo

Girteka Logistics, cu sediul în Lituania, are 15.000 de șoferi de camion și 8.000 de camioane, operând o rețea vastă în Europa și Rusia.

Asigurând servicii de calitate pentru transportul pe distanțe lungi, eficiența consumului de combustibil, siguranța și confortul șoferului sunt priorități de top pentru Girteka Logistics și, în consecință, principalele motive care au stat la baza deciziei de a investi în 2.000 de noi camioane Volvo FH.

„Noul Volvo FH optimizează disponibilitatea și eficiența consumului de combustibil, oferind, în același timp, șoferului un excelent mediu de lucru. Cu această investiție, vom contribui la creșterea siguranței pe șosele și la reducerea emisiilor, datorită eficienței remarcabile a consumului de combustibil. Suntem foarte fericiți să fim parteneri cu Volvo Trucks pe drumul către viziunea Zero Accidente și către un impact redus asupra mediului,” a spus Edvardas Liachovičius, CEO al Girteka Logistics.

Volvo Trucks a lansat, recent, o gamă complet nouă de camioane de categorie grea, care include nava amiral a transporturilor de lungă distanță – Volvo FH. Printre actualizări se numără o nouă interfață pentru șofer, faruri adaptive ca opțiune, pentru o siguranță crescută, și o eficiență îmbunătățită a consumului de combustibil.

În plus, versiunea Volvo FH cu I-Save combină un motor extra-eficient din punct de vedere al consumului de combustibil și elemente avansate de economisire a acestuia, care permit celei mai recente versiuni a tehnologiei I-Save să reducă cheltuielile cu combustibilul cu până la 10 procente.* Din cele 2.000 de noi camioane comandate de Girteka, o mare parte va fi cu I-Save.

„Am testat modelul Volvo FH cu I-Save și am descoperit marele potențial de economisire a combustibilului, care este benefic atât pentru companie, cât și pentru mediu”, explică Edvardas Liachovičius

Girteka Logistics vede această investiție majoră ca o continuare logică a relației de 15 ani între cele două companii, o opinie pe care o împărtășește și Volvo Trucks.

„Avem o relație foarte fructuoasă și de durată cu Girteka Logistics și suntem foarte mândri de decizia lor de a investi în noile noastre camioane de înaltă tehnologie. Această nouă generație de camioane reduce emisiile și ridică eficiența și experiența șoferului la niveluri și mai înalte decât până acum. Abia aștept să lucrez cu Girteka Logistics pe calea spre transporturi mai sustenabile, din toate punctele de vedere”, spune Roger Alm, Președintele Volvo Trucks.

Girteka Logistics și-a finanțat, în mod tradițional, majoritatea camioanelor Volvo prin intermediul Volvo Financial Services și majoritatea celor 2.000 de camioane incluse în noua comandă vor urma aceeași structură.

Începutul producției noii game grele Volvo Trucks este stabilit pentru luna martie 2021, iar livrarea camioanelor către Girteka Logistics va avea loc pe parcursul acestui an.

*Diferența în consumul de combustibil este calculată prin compararea costurilor cu motorina și cu AdBlue pentru I-Save între noua generație Volvo FH cu motor D13TC Euro 6 step D cu pachet de combustibil pentru transport de lungă distanță cu modelul clasic Volvo FH cu motor D13 eSCR Euro 6 step D fără pachet de combustibil. Economia reală de combustibil variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi experiența șoferului, utilizarea sistemului de cruise control, specificațiile vehiculului, încărcarea, topografia drumului și condițiile meteorologice. 

LINK to imagini de înaltă rezoluție